Украйна изтегля частично войските си от Авдеевка

Положението там става все по-трудно
15 фев 2024 13:45, Стела Стоянова
344
Украйна изтегля частично войските си от Авдеевка
Снимка БГНЕС, архив

Украйна изтегля войските си от част от град Авдеевка, съобщават от Въоръжените сили на Украйна.

Авдеевка се намира в Донецка област в Източна Украйна и през последните седмици около нея се водят най-ожесточените боеве.

Положението на украинските сили в Авдеевка става все по-трудно. Според говорител на украинските въоръжени сили е затруднено както поддържането, така и извършването на евакуация оттам.

Въведен е алтернативен маршрут за логистика.

Индустриалният град беше обезлюден и напълно разрушен в хода на боевете. Русия търпи тежки загуби в опита си да превземе града, но наскоро затегна блокадата си около него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още по темата: УкрайнавойскиАвдеевка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега украинските укрепления срещу заплаха от изток стават руски укрепления срещу заплаха от запад. Виж само как се объщат нещата по света.
294
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Шаманка. Браво !!! Добре работиш за Майка Русия !
293
19
 
4
 
! Отговори
Шаманка преди 2 месеца
Важно е да се запазят нашите войничета.Тараканите от канала ,понеже са много и ***, сами ще настъпят американо-европейската мотика.Тогава ще е интересно.Голите дървени к.нефи,блатни мухи на срещу Цивилизацията и Нато.А то наближава да се случи.Иначе, едно към десет ,когато ти е завзета банята,нямаш отрова,пари и време е лесно да си ПАбедитель.Оставете им трите съсипани къщи след десет месеца отчаяни атаки в канализацията ,
292
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само частично ли, да им пожелаеме и напълно! Те му викат. ще ти отсечем ръката, той - е нищо малкото пръсте.
291
3
 
23
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
Как върви контранастъплението? За един приятел питам.
290
2
 
15
 
! Отговори
Тагарев преди 2 месеца
Алтернативен маршрут имат за доставки сигурно е под земята от два дена бухат двата пътя нещастници
289
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези които не може да изтегли са в котела и може да паднат жертва ако не се предадат.
288
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заплахите за убийство са тежко криминално престъпление.
287
6
 
0
 
! Отговори
Юлиане лично преди 2 месеца
ще те бутна от витинските мостове
286
2
 
9
 
! Отговори
Зеленски съм преди 2 месеца
Лошо ми е...
285
3
 
20
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
Относно унищожената военна техника:Западните военни и икономически тръстове признаха,че Русия за разлика от Украйна и Запада само за по-малко от година успя не само да постави икономиката и военнопромишления комплекс на военни релси,но и да достигне такова ниво на производство на бойна техника и оръжие,че накара западните военноикономически центрове да признаят,че Русия за месец произвежда повече оръжие,боеприпаси и военна техника,отколкото губи на бойното поле,т.е. може само да увеличава запаси
284
3
 
10
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 месеца
загуби търпят украинците повечето тук са си жадни за мъст и хич не търпим огромни загуби. Утре ще четете...1821:56Скоро Одеса
283
3
 
9
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
За "стотиците хиляди избити младежи":Да не би да имаш предвид "украински младежи"?Защото както казах съотношението на убити руснаци и украинци е едно към седем.
282
3
 
11
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
За загубите на руския черноморски флот.Да,те са факт-казваш 20%.А украинският къде е?Няма го.Нищо не е останало от него.Да, с флота руснаците действително не се справят по най-добрия начин.
281
2
 
12
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
...опитни западни инструктори и вече е една изключително силна армия обучена по натовски стандарт.Това Путин споделя седмица преди началото на специалната военна операция в разговор с Виктор Орбан.И въпреки това руските десантни части стигат почти до Киев в първите три дни на операцията.Защо получават заповед за изтегляне поне широката общественост засега не знае.
280
1
 
7
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
Имаше наивни изявления,че Украйна ще капитулира за три дни.Основно те бяха пускани от лаици,които нямат никаква представа за реалното ниво на украинската армия.Подозирам и че е имало нарочно пускане на подвеждащи коментари от"Петата колона"за възпроизвеждане на свръхочаквания към руската армия,командване и държавно ръководство.Истината е, че Путин и командването са били наясно,че украинската армия е много добре оборудвана със съветско и западно оръжие и техника.Че е била подготвена от ...
279
1
 
13
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
Десетилетия ще трябват за възстановяване не на Русия,а на Украйна.Този вече реален демографски срив е факт.Повече от милион загинали и осакатени мъже в активна детеродна възраст.Още поне една десета с тежки психични разстройства.Това, войната,в реално време,на бойната линия е нещо ужасно,нещо което не пожелавам на никого.Не случайно има толкова много полудели сред воюващите,предимно млади и неукрепнали психически младежи.Минимум четири,даже пет десетилетия ще трябват на Украйна за възстановяване
278
4
 
18
 
! Отговори
Христо преди 2 месеца
По точно ,руското знаме се вее в центъра на Авдеевка и украинците не отстъпват понеже сняма как....в 2* чувала* обградени.Поголовно се предават решавайки, че искат да живеят а не да *** за Америка и Зеленски.
277
3
 
14
 
! Отговори
Юлиян до 265 преди 2 месеца
В какъв аспект Украйна е нанесла поражение на Русия, след като загубите в жива сила са 1 руснак на ,хайде,колкото и минимизираме украинските загуби,в най,най-мекия вариант 1 руснак на трима украинци.А реалният е 1 към 7.
276
3
 
18
 
! Отговори
Турчинь преди 2 месеца
Както винаги русофобчетата са пълни невежи по отношение на военното дело. Абе шматки, не ви ли е ясно че украинската армия скоро ще се превърне в секспенсионерски клуб хаха. Секс щото рашките яко ще ги . ;)))