Алма матер с допълнителен прием за цели 48 специалности

Свободни места има и за атрактивната "Информатика"
1 сеп 2011 15:33,
91
Алма матер с допълнителен прием за цели 48 специалности
СУ "Св. Клименти Охридски". Снимка: Булфото

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ обяви допълнителен прием за студенти за 48 специалности, сред които „Информатика“, „Приложна математика“, „Икономика“,„Българска филология“ и „История“.

След последното класиране за учебната 2011/2012 г. в Алма матер са останали 621 незаети места.

Приемът ще бъде по документи. Изпити ще има само за специалностите „Теология“ (устен) и „Физика“ (писмен), които ще се проведат на 19 септември от 9,00 ч.

Всеки, който не е класиран след трите класирания или не е участвал в кандидатстудентската кампания на университета, може да подаде необходимите документи.

От 12 до 17 септември желаещите трябва да подадат молба по образец, копие от дипломата си за средно образование и квитанция за платена такса от 30 лв. в Информационния център на Ректората.

Кандидатите могат да представят и резултатите от положени изпити в друго висше училище, валидни за съответната специалност.

Класирането на кандидатите ще излезе на 21 септември, а записването на новоприетите студенти ще бъде на 26 и 27 септември.

Тук можете да видите свободните места в СУ “Св. Кл. Охридски“ по специалности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: 2011студентиСУприем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
OPTINICT преди 12 години
BG NQMA DA CE OPRAVI -TAZI CTATIQ E KRACNORE4IVA.DORI I V CY LETVATA ZA PRIEM PADNA TOLKOVA NIZKO,4e NQMAM DYMI!
89
0
 
6
 
! Отговори
Горканчо преди 12 години
Живи да ги оплачеш от СУ. УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА РБ, МОЛЯ, ПОМОГНЕТЕ ДА ЗАПАЗИМ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ПРОФЕСОРИТЕ И ДОЦЕНТИТЕ, КОИТО НИЩО НЕ ПРАВЯТ. Не слагам всичко под общ знаменател, но повечето....
88
0
 
0
 
! Отговори
До Лина преди 12 години
Приемът не е точно само по документи, а с оценките от матурата или със служебна бележка от изпит, п;оложен в друг ВУЗ
87
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брат, право, се учи със зубрене. Защото като те попитам за някой член от НК, например, ще има да мъцаш... След като не си го учил - не давай акъл. Аз съм "ЗА" всеки да учи каквото му се отдава. И между другото на кой му пука за мнението на *** като теб?!
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кризата в науката доведе до криза в образованието. Сергей Игнотов да подаде оставка, всичко, което нямастатии с рецензии вчужбина да напусне БАНи да се съведат критерии за работа - да няма компромиси към никого, както стана с атестациите, да дадат 3% за наука- пък да видим. Но.....тези като мен са малцинство и няма да стане скоро това, защото за мен е утопия. Другата част са тези, които критикуват, но за работа не стават- те са много опасни.
85
0
 
15
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Едно време СУ работеше за името си, сега обаче името му работи за него.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, как да бъде другояче, като броят на студентските места е по-голям от броя на завършващите, неприети кандидат-студенти от години няма, недоучилата част от средното поколение също отдавна си взе дипломи. Кой да ги пълни тия места? Добре че е безработица, иначе щяха да обявят целогодишен прием.
83
1
 
13
 
! Отговори
Лина преди 12 години
Това просто е срамна история - престижниият СУ да приема по документи и то за останалите цели 600 места, повечето от които в престижни специалности. Не е ли по-добре да се намалят специалностите или приемът да се съкрати, вместо куцо, кьораво и сакато да "учи" за висшист.
82
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога разбера всичката тази злоба срещу децата, избрали някоя от по-желаните специалности. Това, че не им се учат точни науки, си е тяхна работа. По-добре ли щеше да е, ако бяха се записали информатика или физика, като си нямат и идея за какво става въпрос?
81
1
 
11
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Атрактивна Информатика а :)))), бих казал трудна и престижна (това като бележка за редакторите на сайта). Когато кандидатствах и ме приеха държавна поръчка Информатика (само 22-*** студенти), бала беше над "33", сега в някои университети е паднал под "16" и пак няма кандидати :)). Ако погледнем няколко години напред, виждам всички неграмотни "роми" с диплом от СУ.
80
6
 
25
 
! Отговори
СУ - ПОРНОГРАФИЯ преди 12 години
Митко учил в Софийска гимназия и не преписал на матурите...Пешо на село..квесторка била леля му и майка му..в едно малко селце....преписал и хоп 6 на матурата...а Митко без преписване 4...и накрая кой влезна да учи а? СПРАВЕДЛИВОСТ НЯМА!!
79
2
 
15
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Много тъжна новина :(, направо ми се доплака, като я прочетох. Преди 11 год. за някои от изброените специалности се искаше оценка над 5 по математика и отлична диплома за да можеш да се класираш. Дори на второ класиране бала почти не се променяше, нечовешки усилия се полагаха и куп изписани тетрадки със задачи за да влезеш. А сега..., явно моите деца няма да учат в БГ :(.
78
1
 
12
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Не всеки може да бъде програмист. Все пак, всеки човек има афинитет към различни неща. И по твоята логика какво се оказва. Нека всички да учим точни науки, а после като ти потрябва лекар, адвокат, психолог и още куп други какво ще правиш ?Въпросът е да се учи, това, което ти харесва и в което ще си добър, а не това, което е модерно
77
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До МимиПрава си, не са нужни. Предполагам си с виСше, защото си написала вишисти и бАдещи. Филология ли си завършила?
76
8
 
4
 
! Отговори
Mimi преди 12 години
Защо ? На кого са нужни всички тези неуки вишисти ???Това са бадещите продавачки и сервитьорки вишистки !
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 27.08.2011 година в Русенският университет се проведе допълнителен кандидат студентски изпит за тези, които имат двойки на редовната матура и са си я взели на поправителната. Нека този челен опит стане достояние на всички университети, че всички университети се нуждаят от балъци, които да дават едни пари неясно защо. Но да живее образованието в България! ......................
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво значение има СУ, УНСС... и тнт. ?Няма значение. Значение има това ,че мързеливите студенти не желаят да си поразмърдат мозъците учейки точни науки (с които после могат да правят повече пари).Учат им се зубърски нещица като психология, икономика, право... Не казвам, че всички са така, но преобладаващата част - да. Иначе има и хора дето им се учи право, ама си го учат наистина, а не просто зубрейки и замазвайки.Иначе дори в България като програмист правиш повече пари от психолог...
73
2
 
5
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Има малки грешки, които може да направиш от недоглеждане, има и груби правописни грешки. За това, за което претендираш , нямаш право да ги правиш :)
72
1
 
20
 
! Отговори
от кухнята преди 12 години
Срам за СУ. Толкова ниско паднаха, че са готови и *** от зоопарка да си вземат за студент, само да лапнат държавна субсидия за бройка. Пълно е с неграмотници там. С по 5 предварителни изпита, на които кандидатът все изкарва двойка, но затова пък ще бъде приет по документи. След това ще бъде пробутван с някоя и друга трока докато запиши 4 курс, всичко в името на същата субсидия за бройка и за поредната семестриална такса в касичката на университета. Това са бъдещите вишисти на България.
71
3
 
10
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
Хайде да не си говорим за УНСС. За този "университет" ли говориш, в който студентите се освобождават от изпит с тестче при невзет целия материал ???????В СУ поне няма такива излагации и там има подобни отворени тестчета, но те са ,за да имаш право да се явиш на изпит !