Битата учителка: Обречена ли е нацията ни?

Емилия Калоянова е със сериозни травми, чака я операция
8 яну 2016 16:30,
100
Битата учителка: Обречена ли е нацията ни?
Снимка: архив Булфото

Учителката, която бе пребита от разярена майка в учебен час в Севлиево, излезе с отворено писмо към родителите и колегите си. В него тя се обръща към майките и бащите на 8-годишните си ученици с молба да успокоят децата си.

Емилия Калоянова обяснява и че ръката й е обездвижена, а зрението - сериозно увредено от инцидента. Заради травмата на окото ще се наложи и да бъде оперирана.

Още по темата

"Опасявам се, че нация, която посяга на учителите и лекарите от Спешна помощ по време на професионалните им дейности, е обречена. Особено ако 8-годишното бъдеще на тази нация става свидетел на подобни потресаващи сцени", споделя в обръщението си учителката.

Както Dnes.bg писа инцидентът е станал на 6 януари преди обяд. Майката влязла в класната стая, скарала се с учителката и й нанесла удари с ръка по лицето и тялото.

Към 10:30 часа в училището пристигнали полицаи, за да спрат боя между 26-годишната жена и учителката. По-късно от училището обясниха, че майката била недоволна от грижите, които са положени за физическия комфорт на детето й.

Ето и пълният текст на обръщението на Емилия Калоянова, публикувано в sevlievo-online.

Уважаеми познати и непознати родители и колеги,

нямам личен профил в социалните мрежи, затова използвам публичното пространство, за да благодаря на всички, които ме подкрепят в този труден за мен момент. Осмелих се да оповестя случая публично, защото това не е прецедент. През последните месеци сме свидетели на подобни инциденти с колеги и в други градове. Жалко, че колегите не са намерили духовни сили, за да ги направят обществено достояние.

Опасявам се, че нация, която посяга на учителите и лекарите от Спешна помощ по време на професионалните им дейности, е обречена. Особено ако 8-годишното бъдеще на тази нация става свидетел на подобни потресаващи сцени.

Обръщам се специално към родителите на децата от 2 „а“ клас на СОУ "Васил Левски", защото като педагог аз загърбвам личните си болки и съм притеснена за преживения от децата шок. Убедена съм, че психологът на училището си е свършила блестящо задълженията и е намерила най-точните думи, с които да успокои децата. Но и вие, скъпи родители, потърсете най-адекватния начин да обясните на своите рожби, че онова което виждат в обкръжаващото ги общество невинаги е пример за поведение, защото те все по-често ще се срещат с подобна агресия и би трябвало да са подготвени за нея.

Благодаря за пожеланията за бързо оздравяване, макар че едва ли ще бъда скоро на професионалният си пост, защото по-сериозен от контузената ми и обездвижена ръка е проблемът с увредено зрение по време на инцидента.

Предстои ми сериозно лечение и вероятно операция на окото, поради което ви моля да не се впечатлявате, ако ме срещате по улиците, а аз не ви забележа. Лекарите са категорични, че травмата на окото ми не позволява да се коригира зрението. Поне към момента.

С уважение към всички Вас и Вашите-наши деца:
Емилия Калоянова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
32
 
! Отговори
* преди 8 години
Това е безобразие! Независимо какав е бил проблема с детето, не е това начина за неговото решаване! Обществото ни е гнило. Явно жизнения стандарт в тая държава съответства на интелектуалния капацитет на болшинството от поданиците й.........
17
3
 
17
 
! Отговори
коупция преди 8 години
Лятото при ремонта на Витошка се карах със строителите че не слагат цимент в разтвора за паветата а само гол пясък -но ми казаха че парите за цимента ги вземал Борисов - затова сега цялата работа се скапа-те това е България
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички ли трябва да бъдем ,бити крадени еб... Та да скочи Българският народ.Какво чакаме Пеевски Борисов и Доган дани изнасилват бият и още краднат.Лично Бойко Борисов е спрял охраната на гн Местан за да бъде убит.Това го потвърди Полк Марков.Българино яжте асвалт простако смотан.Не трябва да имаме държава както казва,на гн Местан заместникът му.Марш даве няма в Турция Русия и Испания.
15
30
 
7
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 8 години
Добре де не съм съгласен да се стига до бой, ама все си мисля, че учителят или който и да е в училището носи отговорност за детето ми до момента в който не съм на място там. И ако тогава независимо по каква причина съм решил да го взема с мен, то идва с мен и точка. Плюс това причината се оказва притеснението на майката, че детето е мокро и може да настине. Който има дете знае какво е да го пазиш като писано яйце с цената на всичко, просто е изпуснала самоконтрола женицата.
14
25
 
7
 
! Отговори
12 преди 8 години
До до 16Не те познавам, може и дивак да си. Аз не съм, и това кой го бият на еди колко си километра от мен не ме прави по-малко цивилизован. Нито пък размяната на юмруци някъде си прави нацията изгубена или не знам какво. Дай да разваляме държавата, понеже две жени са се сбили на село.Такива драматизации с цел да се направи голяма работа от малък инцидент са по-жалки от самия инцидент.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналистите да отидат и да покажат тази "майка" - постовете по долу са правилни - взимане на детето от родителя, съд и затвор. Абсурд е да стават подобни неща. Ако това нещо се бе случило в класа на детето ми лично щях да се разправям с "родителите" на това дете. Нямам думи евно на някои хора им хлопа нещо.
12
1
 
45
 
! Отговори
Trump преди 8 години
"26-годишната жена", a майка на 8-годишно ... какъв ли етнос е?
11
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте я тази майка-*** бе, ние предварително знаем как изглежда, но лошото е, че такава жена деца възпитава и утре ще се чудим ама този или онзи защо е убиец, или побойник, или садист?
10
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жена е била набита, съответно нацията ни е обречена? Какви са тея заключения, лельо?Не всеки път като убият човек зарязваме цивилизацията и взривяваме планетата.
9
0
 
40
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Абе стига с тая информация "Полицията дошла да спре БОЯ между..." Полицията е дошла да спре ПОБОЯ НАД учителката!
8
0
 
65
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Защо не покажете майката побойница, нещо май мургавка ще излезе.
7
3
 
44
 
! Отговори
иво преди 8 години
детето да бъде отнето от родителите, майката със забрана да се доближава до учителката и училището и глоба петорка от стойността на лечението на учителката. При такива санкции ще си помисли друг път всеки посегнал на учител.
6
5
 
47
 
! Отговори
123467 преди 8 години
Тази държава е изпята песен!
5
2
 
51
 
! Отговори
1001 преди 8 години
Напълно подкрепям учителката и й желая да се оправи бързо и без трайни последствия върху здравето й..
4
1
 
53
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Така, значи сметките ми излезнаха горе долу правилни, мамата е на 26, гаменчето на 8, тя е ибал на 18 когато е родила. КОЙ ЕТ.НОС, ПИТАМ ПАК, КОЙ РАЖДА НА 18?? Да се провери къде живее е детето, дали няма насилие в къщи, характерно за тази порода. И ДА БЪДЕ СЪДЕНА МАЙКАТА!!!!
3
1
 
42
 
! Отговори
д преди 8 години
В Сливенския затвор, може да я превъзпитат...
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искаме снимка на тая майка! Да я видим хубаво...
1
5
 
23
 
! Отговори
маке преди 8 години
за съжаление е права да пием поне докат има неква нация