По едно шосе от кабинет и... щеше да има за заплати

Повече пари за учителите е едно пожелание, каза пак Борисов
21 юни 2016 13:07,
127
По едно шосе от кабинет и... щеше да има за заплати
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че където има пътища, там има бизнес, инвестиции и живот. Той анализира, че ако всяко правителство, управлявало досега, е строило един път, сега е щяло да има пари за заплати.

Министър-председателят отново даде да се разбере, че увеличение на парите за учителите засега не се предвижда. Той нарече обещанието на просветния министър Меглена Кунева за 10-процентен скок едно добро пожелание.

И днес министър-председателят обясни, че скокът на възнагражденията на преподавателите, който министърът на образованието обяви в неделя, не е обсъден с него и министърът на финансите.

Кунева съобщи, че заплатите ще се вдигнат от 1 януари догодина пред 12 000 учители по време на учителския събор в София през почивните дни. Вчера премиерът обясни, че той не знае за това и че в бюджета няма пари за увеличение.

Още по темата

"За да говорим по тази тема, първо трябва да дойде краят на годината, да видим всички баланси. По средата на годината, през юни, не се говори това нещо", каза днес Борисов. Той допълни, че с финансовия министър не са недружелюбни към учителите и припомни, че в края на миналата година са отпуснали 20 милиона лева за тях от събраните пари от контрабанда.

"Винаги сме искали да се дава колкото може повече за образование, здравеопазване", каза още премиерът.

Той обясни и че винаги е бил против противопоставянето на различните съсловия в обществото, защото и лекарите, и учителите, и полицаите, и артистите са изключително важни за всички.

"С една дума, за да бъдем добронамерени, нека да приемем, че това е едно добро пожелание. В разговорите с финансовия министър винаги сме знаели, че това, което може и намерим като повече, ще го дадем за учителите. Винаги. Така че, приемам това, пред толкова много хора,  г-жа Кунева да е искала да покаже, че има грижа за тях. То действително има", каза Борисов.

Той обясни, че ще бъдат положени всички усилия, ще се провери какво може да се съкрати от  различни програми, ще се търсят варианти.

Премиерът припомни, че освен 20-те милиона лева за учителите, в края на миналата година били дадени още 20 млн. за  Спешна помощ, 50 млн. лв. за пенсионерите. Борисов обясни и че военните искат повече за ескадрили и кораби. Днес Борисов отчете още 30 млн. лв. за Димово, за пътя Видин – Монтана.

"Истината е, че там, където има пътища, има бизнес, има и живот", каза премиерът, който бе във Видинско, за да инспектира ремонта на пътя. Той обеща, че това, което се събере от контрабанда, ще бъде инвестирано в Северозападна България.

"30-40 години мостовете в страната не са пипани, огромни пари отиват за там. Строим АМ "Марица", "Струма", "Хемус" и това са огромни средства", каза още премиерът.

Според него, ако всяко предишно правителство е построило по един път, докато е управлявало в мандата си, сега в бюджета е щяло да има средства за по-високи заплати и по-високи пенсии.

Борисов каза, че Северозападна България е една прекрасна част от страната, но за съжаление е изоставена.

"Има ли път, ще дойдат инвеститорите. Направим ли детските градини и училищата, ще останат и младите хора", каза още премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
14
 
3
 
! Отговори
мрънкачи преди 7 години
абе, на българина му дай да мрънка... на вас и господ да слезе да ви управлява пак, ще мрънкате..тоя не е сват то е ясно, ама мамка му не виждате ли, че се полагат усилия някви за разлика от предишните.. не го защитавам, но има разлика, ама ти като си мрънкач си оставащ такъв за цял живот, няма угодия за българина и тва си е...
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ =М А Ф И Я!!! Мафията си има държава, главния мафиот е Борисов, а Цветанов е неговият пророк...! Старшина от ДС. Комунист и ***!
58
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Когато ББ и ЦЦ стигнат до бесилото ще съм спокоен за бъдещето на България :) До тогава ще си я караме така така.
57
1
 
9
 
! Отговори
61 преди 7 години
61, Това момиче е партизанска внучка и няма как да бъде уволнено. Нали се сещаш?
56
0
 
10
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Идеята на магистралата е да се гушнат лесно евросредства не да се привличат инвестиции. Без работеща съдебна система няма да видиме сериозен инвеститор ,няма и да има справедливост в обществото.
55
0
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Учители...защо спите??? Какво още чакате, подиграват ви се в очите!!! Организирайте се, зная че е лято , че повечето от началните класове вече са в годишен отпуск но, ...покажете на този мерзавец че не сте *** от Шекер махала! Той се гаври с вас, чрез Кунева,не го ли разбирате? Всички са една организирана мутро банда, те нямат милост и жал за вас!!! Защо стоите!!!???Долу ГЕРБ,Долу мафията!!!
54
8
 
3
 
! Отговори
56 преди 7 години
Мразя Боко, но какво ти е виновен той, че цените на бензина са такива? Има свободен пазар и като не ти харесва цената, спри да купуваш. Като им залежи дизела, бензина или каквото продават, ще намалят цената.
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това момиче отляво на Борисов не беше ли за Уволнение когато остави хората под снега , не се е чуло да е уволнена , ясна е цената на Поста
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце ти брат си като Стената на плача за евреите ! Които и да те види може да плаче, да плаче, защото и при нас, както и при евреите, няма нито един който да не е пострадал от теб !!! Вземи се махни на някъде, че толкова ни е писнало от теб че ......
51
0
 
9
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
Военен преврат, ново, народно правителства. Обявяване на всички дългове за омразни и за 10 години ставаме политически фактор на Балканите!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
няма държава, има страна
49
1
 
5
 
! Отговори
гого преди 7 години
На 18 юни заредих дизел на цена 1,71 лв на бензиностанцията на Марешки в Айтос. В същия момент на бензионостанцията на Лукойл в Айтос цената на дизела беше 1,69лв. В Бургас цената на дизела в Лукойл беше 2,00лв.Къде е Държавата?
48
1
 
19
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ЛОГИКАТА НА БОКО: -ЗАЩО ЛИ ДА УВЕЛИЧАВАМ НА НЯКАКВИ СИ УЧИТЕЛИ ЗАПЛАТИТЕ КАТО МОГА ДА ГИ ОТКРАДНА?!
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
''Литва връща за постоянно задължителната военна служба''А кога в Булга*ристан???Кога тези *** дупета ще отидат да станат поне малко мъже защото сега остават льольовци до края на живота си!!
46
0
 
17
 
! Отговори
Куку преди 7 години
Кукуневицата с типичното й каканижещо тънко гласче се изживава за национален лидер, при това за чужда сметка. Да се смееш ли, да плачеш ли ? Мен лично много ме натъжава гледката от свръхамбициозни дамски ***...
45
0
 
12
 
! Отговори
Някой помним преди 7 години
Той така лъга и пенсионерите зимата на 2012 ,три месеца ги лъга за коледна надбавка и накрая каза че намал пари трябвало да плати на фирмите на Черепа съответно той му отчислява комисионната от строежите на пътища!
44
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Държавните и общински служители (общо около 1 милион парчета),трябва да са доволни че въобще взимат някакви пари а не да мечтаят за увеличение.Реално при 6 милиона население те са в пъти повече от необходимото.Но със заеми не може да се поддържа това вечно.
43
0
 
15
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Верният отговор е : Ако ГЕРБ и останалата комунистическа мутро-олигархия (АБВ,ДПС,БСП) не крадяха толкова, щеше да има пари за заплати и за учителите, и за лекарите, и за всички други служители на бюджетна издръжка!Само от Централна гара София са откраднали около 40 милиона, от Аспарухов мост Варна около 20 милиона, а колко се краде от магистралите, които трябва да се ремонтират след това по два пъти в годината, само кражбата от КТБ с 4-те милиарда може да се мери.Тиквата по-добре да мълчи !
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Направим ли детските градини и училищата, ще останат и младите хора", каза още премиерътАми, г-н Борисов, къде са детските градини и училищата построени по време на социализъма? Къде са народните пари? По какъв справедлив начин бивши комунисти като вас са предобивали толкова много пари?
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм *** и затова го разбирам.