Комунизмът – в матурите за седмокласниците

Предвидени са екскурзии, посещения на музеи и архиви
293
Комунизмът – в матурите за седмокласниците
Снимка: Wikipedia

Комунизмът ще бъде включен във въпросите от матурата на седмокласниците. Това ще стане с новите учебни програми, разработвани от просветното министерство за малчуганите, които през 2018/2019 година ще бъдат в седми клас.

Според плановете комунизмът ще влезе в учебниците по история и цивилизация в програмата за 7 клас, част от темите ще бъдат засегнати и в 9, а в 10 клас пък всички часове по предмета ще са посветени изцяло на българската история.

Още по темата

Това предвиждат работни варианти на учебниците, които предстои да бъдат обсъдени в началото на 2017, 2018 и 2019 г., защото смяната на учебниците ще става поетапно.

По новата учебна програма десетокласниците ще учат за пръв път през учебната 2019/2020 година.

Отделно са предвидени екскурзии с учебна цел, посещение на музеи и архиви, разработване на проекти, провеждане на анкети в семейството и сред близките за събитията и процесите от близкото минало.

Това отговаря просветният министър Меглена Кунева на въпрос на депутата от ГЕРБ Методи Андреев, който беше основен инициатор на подписката с настояване - в училище да се учат и тоталитарните режими.

Според Кунева чувствителността в обществото по въпроса е много голяма и това трябва да се отчете.

В същото време тя е категорична, че колкото и да му се иска на Андреев, няма как комунизмът да влезе в учебните програми още през следващата година, защото вече учебниците са готови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


293
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фактите са си факти, преди шумкарите да вземат власта с помоща на Кремълските разбойници, България е била една истински европейска държава, с която всички са се съобразявали
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не беше комунистическото робство в момента щяхме да взимаме по 1000 евро минимална заплата и щеше да има 2 пъти повече пътища, два пъти повече летища, два пъти повече пристанища, два пъти повече енергийни мощности и щяхме да сме около 10 милиона население и никой нямаше да ходи да работи в чужбина от зор.
33
8
 
10
 
! Отговори
Ф.Е.Джерджински преди 7 години
През 1944 г СССР напада и окупира България. Организира преврат. Общата стойност на откраднатото /пари, злато, материални активи/ надхвърля днешната равностойност на 150 милиарда долара. След това назначават неграмотни мързеливи и злобни каксетаджии тип /Тато/, уж да ръководят. Следва изтребление на техническата и творческата интелигенция.След 89г. се разграбвт остатъците от фалиралата НРБ. Сега ни управляват децата и внуците на каскетите. За това сме най-бедни в ЕС.
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунизмъ е збаранил да се изучава в Учебниците за населението на България което се състои от: българи и български роми , турци , татари ,къзълбаши , турски роми , помаци , 4 различни видове роми и.т.н
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тезата за Гърция е, че дори и днес, когато гърците са в ужасна криза, българки и албанки бършат задниците на гръцките баби по старческите домове.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През комунизма всички имахме работа, но уви болшинството не работеха.
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 37Безработицага в Русия за миналата година по официални лъжливи данни е 5,2%, прогнозите за тази са 7%.Освен това поради фалшивият висок стандарт ВСИЧКО Е В ПЪТИ ПО-СКЪПО от България, дори и водката!Изключение са горивата, които са съизмерими с тези в САЩ!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През демокрацията построихме 10 пъти повече пътища и магистрали отколкото през комунизма. През комунизма 1 от 10 имаше кола, сега всеки има по 2.
27
3
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Комунистите са по алчната и по нагла прослойка от населението .Те са свикнали да се наместват и намърдват при всякакви обстоятелства.Ако са застрашени избиват без да им мигне окото обектите на заплахата.За съжаление демокрацията не е ефикасно противодействие на човеконенавистната същност на комунизма тъй като е цивилизовано средство и избор на разума.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Навремето нас ни водеха на срещи с антифашисти, които разправяха спомени как са ги измъчвали и убивали жандармеристи. Поне три пъти ни водеха на гарнизонното срелбище и пазехме минута мълчание за разтреляните там комунисти.Сега може би трябва да ги срешнат с хора преживели ужаса на кумунистическите концентрациони лагери. Да ги заведат на градските гробища където в общ гроб са погребани над 2000 жертви на народния съд и там да запазят минута мълчание.
25
1
 
4
 
! Отговори
БКП при бай Тоше преди 7 години
Не съм на 12, помня добре строя на бай Тошо. Тогава *** си налягаха парцалите. А колкото до това че всички партии произлизат от БКП, ще ви кажа следното - бай Тошо ги държеше яко под контрол, а и сегашните не бяха на възлови длъжности, те затова избуяха след демокрацията. Както казах най голяма вина има БСП, защото подведе хората че е наследник на бай Тошовото БКП. Някои още не могат да го проумеят че не така и продължават да гласуват за нея.
24
2
 
3
 
! Отговори
USA преди 7 години
Всичко писано по време на Колунизмъ е абсолютна лъжа само Дезинформационни материали , който иска да науче нещо вярно за Историята ни препоръчвам книгата на писателя Стоян Динков Османо-римска империя, българи и тюрки от изд. Сиела , първоначално ще има шок защото е различна Истина от това на Комунизмъ
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лошото е че наследниците на шумкарите продължават да ни управляват и да се правят на демокртаи, е погледнете Народното събрание, всичките са свързани по някакъв начин с БКП и ДС
22
4
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 7 години
Комунизмъ е най-голямата Манипулация в Историята на България , Комунизмъ е забранил 100-ци детайли от Историята на България , тоест елементарни неща като различни националности и общества в България и.т.н вероятно в Цел да не се знае и изучава в Училище
21
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе като почнете какво било построено. Ако не бяхме под комунистическо робство сега щеше да има поне 2 пъти повече построено. Я вижте в Гърция колко е построено, а преди ВСВ гърците бяха поне 2 пъти по-зле от нас.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Всички комунисти дружно под земята" ))) Това наистина ми хареса !
19
9
 
20
 
! Отговори
Киро кофражиста преди 7 години
Обучението по комунизъм трябва задължитерлно да включва:Редене на опашка за бананиВозене в раздрънкан МосквичБой в супермаркета за саламСр.ане в задръстена тоалетна с клекалоСлушане реч на другаря Тодор Живков /от онези дългите по 3-4 часа/Ходене на манифестация и скандиране "КПСС - БКП! УРАААА!Масово посещение на съветски филмРежим на тока с палене на газови лампиПазаруване в празен магазинБой на враговете на народаБой в милицията за всички с дълги косиЦвлуване портрета на Т.Живков
18
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Нека се учи, но обективно. Да се учи какво е планова икономика, нещата, които са били направени и построени по онова време. Безплатното здравеопазване и образование. Репресиите, срещу хора, които са срещу партията. Трудното пътуване извън източния блок.
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе да, 50 хил. рубли. Вашата пропаганда няма почивен ден, минималната заплата в Русия е 6000 рубли, към 100 лева български пари. Половината *** взимат по 100 лева на месец, към тия ли трябва да се обърнем. Ха!
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 25Средната брутна работна заплата за първото полугодие на тази година е малко на 33 хил.рубли/ около 830 лв/, в България около 920 лв., като хранителните стоки, стоките за бита, наемите и т .н. в Русия са средно 1,5 до 2 пъти по-скъпи от България