Пак протести: Този път за по-добри условия за кучетата

БАБХ бездейства за условията в приютите, настояват протестиращи
17 окт 2016 09:00,
31
Пак протести: Този път за по-добри условия за кучетата
Снимка: архив Булфото

Протестиращи от цялата страна се събират днес срещу лошите условия в кучешките приюти и бездействието на Агенцията по безопасност на храните.

Според организатора на протеста Николай Добрев това не е единичен случай, а системно неизпълнение на задълженията на БАБХ.

Още по темата

"От Агенцията са извършени множество проверки в общинските приюти, в които в много редки случаи се констатират някакви нарушения. След повторно нарушение следва повторно предписание, след това трето предписание и никога не се стига до санкции или наказания", категоричен е Добрев пред пред bTV.

По думите му това отношение на БАБХ към проверките в приютите прави условията за живот на животните още по-тежки.

"Общинските служители са със самочувствието на безнаказани, никой не им търси сметка за нищо", каза още Добрев.

Габриела Пападопова от сдружение "На ти с природата" твърди, че са подадени няколко сигнала за проверки към БАБХ, които и към този момент не са проверени.

"Единият е подаден още февруари тази година за ситуацията в общинските приюти, но до ден днешен единствената направена проверка е в столичния приют Богров".

Според служител на БАБХ тези обвинения не отговарят на истината и от Агенцията си вършат съвестно работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
7
 
4
 
! Отговори
do 10 преди 7 години
А откъде според теб идват всички бездомни кучета - от Луната ли.А децата ще хванат тения и да няма кучета. Писнали сте ми с тези аргументи - деца. Имам и деца и куче и котка - никой от нищо не се е разболял. Само на една прослойка все някой им пречи и все имат претенции, а задължения никакви. Марш обратно откъдето напъплихте.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мразя животните, нито кучетата, защото са по-верни от жена, но всичко си има мяра и приоритет. Ако нямаш какво да ядеш или има опасност за живота ти, с приоритет е твоят човешки живот, а не на животното. Никой не отрича и правото им на живот, но някои "хора" си правят бизнес на гърба на животните и стигнаха твърде далеч в пpocтoтиятa си, да стават по-светци от Папата. Лъжезащитници и двуличници, плюскайте пържоли и гък да не съм чул.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утношението на един народ към природата и животните показва неговото развитие. Нормалните народи имат добри заплати и пенсий,добро образование, и социални помощи. Абсолютен респект към природата и животните. Те не ходят да гласуват за и,диоти. Не са ви виновни кучетата за мизерията в която живеете. Една нормална страна трябва да осигури добър живот на хората,на животните и да се пази природата. Нещо което в страните от третия свят не става.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, то в белите страни кучетата са все с висше образование, пък тук...
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ППредвидения дневен порцион на куче е 10 лв (за храна) + 60 лв. други разходи. Но кучкарите крадат и бедните животинки се задоволяват само с бракуван хляб.
17
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До #19На теб ако ти се присе.е на плажа ти е осигурена тоалетна,но на кучето не му е.Схващаш ли?Хората с кучета също не искат да пречат на хората без тях,но няма зона за кучета.Излез на протест не против кучетата,а за отделяне на зони,където да ходят.Тогава ще можеш да се търкаляш само в човешкият ***.
16
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да обичаш животно е привилегия на освободеният от злоба ум.
15
4
 
15
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Абе вие нормални ли сте, хората гладуват, населението обеднява всеки час, деца умират от недостиг на средства за лекарства, пенсионерите нямат пари за да живеят нормални старини, вие за някакви *** сте се загрижили ....... е това ако е народ...........но нали трябва да се точат средства!!!!!!!!!
14
0
 
16
 
! Отговори
Мартин преди 7 години
Само аз ли намирам за напълно идиотско БАБХ да е отговорна за бездомните кучета? Тия кучета ядем ли ги, що ли?
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Утношението към природата и животните в една страна показва нейното развитие. Логично че трябва да се помогне на хората, да има по добри условия за живот. По високи пенсий итн, но това няма нищо общо с организацийте които помагат на животните и околната среда. За тези неща ходете да ревете на тези за които гласувате.Манталитета на българина обаче както и страната са от третия свят, и това го показват дивашките коментари които се четат тук.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А за хората по-добри условия кога?
11
4
 
4
 
! Отговори
до аномимен 1 преди 7 години
С удоволствие бих ти осигурил тези условия на тебе.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 9Децата се заразяват с тения, когато родителите спят. Болни мозаци са не хората, които подкрепят приютите, а хората, които ги отричат...
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В белите страни почти всяко семейство има куче. Но животното не пречи на никого, не замърсява и не лае под прозорците на хората. Тук - мръсотия, бездомни кучета,глутници по улиците, лаене по цяла нощ, нахапани и осакатени хора и закони, които никой не спазва. Нека протестиращите се сетят за бабата с изядените от съседски кучета крака, която си отиде от тоя свят без време-осакатена и в адски болки. кучетата не са виновни, но вие, кучкари сте виновни за всяка жертва на вашата безчовечност.
8
6
 
9
 
! Отговори
До долните преди 7 години
Коментарите по-долу са от много прости *** без работа! Бъдещето е на хуманистите и обичащите планетата.
7
16
 
8
 
! Отговори
без до 8 преди 7 години
Боли те зъб и затова куцаш. Имаш странна логика. Какво общо имат децата с кучетата. Между впрочем не само двуногите имат право да свобода.
6
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
мал оум ници е думата . и е меко казано !
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малее колко *** има !
4
10
 
28
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
вместо да протестират, да си направят сами приют по техен вкус, със климатици, класическа музика и меки възглавнички. нас останалите не ни дреме за техните въжделения и колкото и да протестират, няма да им направим приюти.
3
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бой с тояги по кучешките глави!