Контра: Родители в защита на учителя, ударил ученик

Роберто от Бусманци повтаря за трети път 5-и клас
Обновена: 24 яну 2018 09:43 | 24 яну 2018 09:20, Петя Славова
143

Случаят, в който учител по физическо възпитание удари ученик в 65 СУ в Бусманци, продължава. Горната устна на трикратно започналия пети клас Роберто е сцепена. Пред сградата на училището започна протест в защита на учителя, спрямо когото следват дисциплинарни наказания.
Още по темата

"В никакъв случай не мога да оправдая агресия от страна на учител, дете, родител или който и да е, част от образователната система в България. Момчето може да бъде квалифицирано като дете в риск, тъй като за 3 година е в 5 клас. Това вероятно му създава много силен дискомфорт. Не успяхме да установим контакт с момчето, тъй като много рядко идва в училище. Не можем да се свържем и с родителите. Засега Роберто има 404 неизвинени отсъствия", обясни директорът на 65 СУ Жельо Колев за "България сутрин".

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров, директорът отбеляза, че стъпките за наказание, което Роберто може да получи, са 3 – забележка, предупреждение за преместване и преместване. За да се осъществи този поетапен процес, училището трябва да информира родителите, но досега с тях не е установен контакт, поясни Колев.

Според него се е стигнало до тази проява на агресия в резултат от някакво натрупано напрежение, което е катализирано от пренебрежението на детето към учителите и училището като институция. Предстои дисциплинарна процедура към учителя. Мога да стартирам тази процедура едва след като получа писмено обяснение от учителя, подчерта гостът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
13
 
1
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
така че обяснете:белите българи се преместват в Лондон, започват схема с имигранти от факултета, подписват договор, не просят, не селелелират и 100% посещават училище. Тези българи успяват успешно да обучат ромите до ниво, в което те сега седят в университети, учещи право и счетоводство.Възможно е да се образоват ромите, но тя изисква правилната система как билите българи могат да обучават роми, но само извън границите могат да бъдат принудени да работят.
84
2
 
34
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До Englishman in BGЕдно парче месо като иска да си остане *** - вари го, печи го, на шиш го върти, то ще си остане тъпо и това е. Не обществото или даскалите ограничават любимите ти биоформи, а те самите НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СА ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО! Разберете го най накрая. Има единици сред тях които искат и намират начин и да съгласен съм, те не трябва да се водят под същия знаменател като събратята си (ако ще чистачка да е, полага труд и с честност си заработва доходите и затова не ромка, а човек!)
83
16
 
3
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
една достойна образователна система би осигурила 1 до 1 подкрепа за детето, вкъщи, ако е необходимо, така се справяме със съседите в съвременния свят,Великобритания всичко това има насилие в класа, така че имаме стаи за изолация, децата не се отнемат, а се поставят в ситуация, в която нямат друг избор освен да приемат образованието
82
1
 
23
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До Englishman in BGКато започнете с тия глупости направо думи нямам!Къде видя расизъм или различно отношение?Къде пак видя накърнени права?ПО ЗАКОН СИ ДЛЪЖЕН ДА ИМАШ ПОНЕ ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ - но даскала му е забранено да ти го даде ей така заради хубавите ти очи! И се е опитал да го възпита (в труд както ти предлагаш?, защото е задължение на ученика да полага труд за оценките си, а не просто като мана небесна да пада мозък от небесата и да стане отличник на випуска.
81
1
 
39
 
! Отговори
аз преди 6 години
Повтарянето в класа е създало дискомфорт на ученика-а защо не се каже какъв дискомфорт на останалите ученици създават тези, които като този Роберто повтарят по 3-4 години.Малтретират своите съученици, не спазват никаква дисциплина, пречат в час, а родителите им идват само когато синчетата ги повикат-когато ги вика класния или директора, никакви ги няма.Вън от училището такива-да вървят да се трудят, но и това толкова го могат.Приобщаващото образование гледа как да ги мине от клас в клас.
80
19
 
4
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
българинът нарича себе си християнска страна, позволете ми да обясня как светът ни предава отвъд нашите граници: ксенофобски, непонятни, нежелани да се променят и затънали в тъмните векове по отношение на нашето мислене и отношение към определени групи в нашето общество.всеки, който нарича себе си християн и пише този расист ***, заслужава да бъде ударен от неговия свещен производител. библиотеката учи толерантността на всички мъже и религии, без предубеждения.
79
0
 
7
 
! Отговори
До редакцията преди 6 години
Докаго бе хора, докога ще пишете статии с по двадесет правописни грешки...
78
1
 
1
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
A N9KOI ZNAE LI DALI NE E POSEGNAL FIZI4ESKI ILI VERBALNO NA U4ITEL9?ILI DAI DA GO BESIM LO6I9 U4ITEL,4E VZEL 4E UDARIL HIUMNETO,A TO KAKTO VIJDAM SE POKUSALO DA SI HAPE DJUKATA I DA SI PRAVI SELFITA!
77
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо този ром на 14 години е в клас с 11 годишни деца за трети път ????? И така до кога????!!!! Не трябва ли да отиде в училище за бавноразвиващи се ???? Кой е виновен за това?
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВиждам какво образование и граматика е дала демокрацията. Май трябва отново да станеш...Оченик
75
22
 
3
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
етнос, цвят, социално положение не трябва да бъде фактор!черно, бяло, розово или зелено всяко дете заслужава същите възможности, когато имате образователна система, изпълнена с учители, които активно подхранват понятието "бяло", е по-добро от черно, продължаваме цикъла на бедност.обратно към същата стара история за социално приемлив расизъм, черно, бяло, мъж, жена или Х, християнин, мюсюлманин, будист, всички ние заслужаваме същите възможности в живота
74
0
 
25
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 69И какъв е този друг начин? Я кажи на нас обикновените хора и на даскалите какъв е този начин?Мислиш ли, че родителите ще си свършат работата? То 3 пъти повтаря 5 клас ( клас които и *** може да завърши при добро желание) и за има няма 5 месеца от началото на годината има 404 неизвинени отсъствия! Та според теб на родители пука ли им какво става с парчето месо което са *** или са пияни в несвяст и се чудят дали да направят още едно за помощи или от къде да отмъкнат жилезо за пари?
73
32
 
1
 
! Отговори
Достоен Учител преди 6 години
Адмирирам действията на учителя. Да се бие 14 годишно дете с юмруци е изключително възпитателно. Мисля че следващия път трябва да е с бокс или с нож. Ще му вдигне успеха! Такива тези чета тук в коментарите и съм потресен какви хора живеят в България. ОК съм с шамарите, ама да биеш дете с юмруци показва що за смешен комплексар си. Както сте и всички коментиращи тук де.
72
0
 
35
 
! Отговори
ххх преди 6 години
Ами повтавял 5 клас 3 пъти. И се оказа,че е от индийския етнос.Ама пак законите прочи 400 отсъствия трябва да го излючат, но при контакт с родителите които ги няма
71
19
 
1
 
! Отговори
Englishman in BG преди 6 години
всичко започва с образованието на възрастни, белите членове на обществото се нуждаят от обучение в толерантността на тези, които са по-малко щастливи, другите членове изискват насочени умения за обучение, което води до значителна заетост, тогава детето няма да бъде задължено да остане вкъщи, Защо образователната система остави детето в една и съща степен в продължение на много години без намеса?
70
0
 
29
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
До 65При положение, че е с 404 неизвинени отсъствия мислиш ли, че изгонването от час ще го стресне? Най много да излезе и да почне с камъни да чупи прозорци на стаята. Такива биоформи разбират само от сила, затова сега като се върне в час ако учителя бъде подкрепен от държавата и институциите и родителите на останалите деца тази биоформа ще е тиха и кротка. В другите часове ще продължи да си е идиотче докато не започнат да викат този даскал в другите часове да го респектира. Друга оправия няма
69
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЗА ДА ПОВТАРЯ НЯКОЙ 5-ТИ КЛАС ЗА 8-МИ ПЪТ И ТО В БУСМАНЦИ Е НАПЪЛНО ЯСНО, ЧЕ В ГЛАВАТА НЕМА НИКОЙ И, ЧЕ Е ТУК НА ГОСТИ НА ТРЕТАТА ПЛАНЕТА :DВЪПРЕКИ ТОВА НЯМА ДА ПОДКРЕПЯ УЧИТЕЛЯ!!!! ТАЗИ РАБОТА С ПРЕВЪЗПИТАНИЕТО Е ЗАДАЧИ ОТ ОТГОВОРНОСТ НА РОДИТЕЛИТЕ!!!! БОЙ С ПРЪЧКА НО ОТ РОДИТЕЛИТЕ В СЛУЧАЯ ПЪЛНИ ХАЙМАНИ!!!!А УЧИТЕЛИТЕ СИ ИМА ДРУГИ НАЧИНИ И ТО Е ЯСНО , ЧЕ ОНОВА ЩЕ ПОВТАРЯ ЗА 9-ТИ ПЪТ!!!
68
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учителя задържан за 24 часа , а *** убил човек в Бургас не ,бел на 13 г. Няма такава държава.
67
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това НЕ Е дете на 12-13 години. Щом за трети път е в V клас, значи е поне на 14-15. Да не напомняме, че при един конкретен етнос вече би трябвало да е женен и с дете. Не би следвало да се толерира това поведение, а да свикне, че в обществото има норми, които се спазват - и уважението към училищната институция е една от тях!
66
0
 
17
 
! Отговори
DiesIrae преди 6 години
Тези биоформи не разбират от думи (не знаят значението на повече думи както и като си израснал в първобитно общинен строй и разбираш само от сила няма как да вникнеш в каквото ти се казва. Затова те трябва да бъдат отделяни. Дори сред тях има деца които могат да станат част от обществото ни и искат да се образоват. Тези които искат да станат част от обществото да учат с останалите деца, тези които искат да останат първобитни да се слагат в ТВУ (поне труд да научат) и това е!