ГЕРБ и БСП в един глас: Да се изучава социализъм!

Изучаването на комунизма ще покаже реалните факти, смятат те
Обновена: 30 яну 2018 10:40 | 30 яну 2018 10:40, Петя Славова
49

ГЕРБ и БСП на едно мнение - социализмът в България - 1944 г - 1989 г. - трябва да се изучава в училище!

"Страната ни е с непредсказуемо минало и изучаването на комунизма документално ще покаже на хората какви са били реалните факти. Много хора не искат да си спомнят онези времена, но трябва да знаем какво се е случвало, кой какво е правил", категоричен бе в "България сутрин" бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров.

Страхил Ангелов бе на същото мнение: "Кой е казал, че комунизмът не трябва да присъства в учебниците? Същественият дебат е как точно и от кого да бъде представена тази част от историята ни".

Още по темата

Политикът продължи още как иска неговите две деца да знаят какво е Народен съд. "Но нека не учат, че той е измислен от шайка престъпници, този съд има своята предистория", категоричен бе Ангелов и подчерта:

"Народният съд е създаден по настояване на съюзното командване на хората, седнали на масата на преговорите от страната на победителите!"

Антон Тодоров настоя, че представянето на онези 45 години от новата ни история трябва да бъде на базата на документите.

Двамата гости на Bulgaria ON AIR се върнаха назад в миналото и изброиха факти от този период, като припомниха и "Желязната завеса", когато България "пада в черен мрак", банкрутирала е 3 пъти.

Словесен анализ показа, че част от водещите теми на политици и медии през януари започват с една и съща буква - "К". Във външнополитически план това са кохезия, конкурентоспособност и консенсус, а във вътрешната политика - корупция, конвенция и комунизъм, с предложение той да се изучава в училище.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
13
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Долу комунизма, герберизма и джендеризма, което си е едно и също нещо, но в различни опаковки!!!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ и БСП от едно котило ;)
14
16
 
5
 
! Отговори
строителство соца преди 6 години
До историята е жива1944-89 от майките ни взимаха и във сандъци вращаха
13
13
 
5
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Превербувани руски шпиони няма, както няма и бели не гри! Руският шпионин е такъв до гроб!
12
0
 
12
 
! Отговори
перестройката преди 6 години
До ха-ха-хаВитлеемската звезда от петолъчка се е превърнала в герб!
11
2
 
18
 
! Отговори
Експертно становище преди 6 години
Дайте на либертофоните да пишат история и им гледайте сеира!Истината е следната:След войната в цяла Европа е имало лов на Вещици а България е била доста цивилизована!1. Царското семейство е било охранявано в същото време в Италия Дучето-Мусолини са го обесили с краката на горе и партизаните не са давали на никой да ги пипа и така е висял с дни. Във франция са убивали жестоко жени само защото са били любовници на немски офицери.В Гърция даже избухва гражданска война след войната!А след 1989?
10
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 6 години
До 11. Олеее, че те всеки ден ни лъжат за това, което се случва в момента с държавата ни. Да, виждаме много неща, но мислиш ли че всичко знаем. Например ти наясно ли си какво се случи с масовата приватизация? Разбрахме вече всички, че тогава изпихме по чаша студена вода. А какво наистина се случи можеш ли да кажеш? И още въпроси има, чиито истински отговори не знаем.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ивановн и к о г а !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най мрачния период за България от 681г до ден днешен са тези 45г комунизъм под калния и миризлив ботуш на руските окупатори. Дори при турците сме живяли в пъти по добре.
7
1
 
21
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Знаете ли каква е разликата между герб и бсп?НИКАКВА!!!
6
11
 
17
 
! Отговори
НР БЪЛГАРИЯ преди 6 години
бе прекрасна СОЦИАЛНА и народна държава. От царските жалки съборетини, където бившия конак станал дворец се превърнахме за 45 години в ДЪРЖАВА на 28 място света, стигали сме 8 място на ОЛИМПИАДИ. За 28 г РАЗПАД и ГРАБЕЖ паднахме до 128 място в света. Превърнахме се в КОЛОНИЯ на САЩ и ГЕРМАНИЯ, производител само на евтина работна ръка, ***, неграмотни Ц-ни в гетата
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, че то ГЕйРБ и БСП са двете страни на една монета. Крадливи и лъжливи.
4
9
 
16
 
! Отговори
историята е жива преди 6 години
Ако се напише истината за периода 1944-1989г.учениците ще разберат че тогава се строеше и живееше а после се руши и живурка и то фалшиво.....
3
0
 
21
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Комунистите от ГЕРБ и БСП искат изучаване на комунизма....само че по начин, угоден за тях. Щели да покажат реалните факти, глупости. По същия начин ще се изучава и периода след 1989 -та, по начин, угоден за тях, а не това, което реално е било.
2
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Да като един успешен период в българската история, период на икономическо развитие и висок жизнен стандарт за населението. Глупците така и не разбират, че тяхната дермо-лайнокрация е отвратителна, период на упадък, разпад, деградация, бедност и мизерия, голяма престъпност и изобщо всичко най-лошо което може да има на тоя свят! Това е България след 1989 г. Младенов, да беше изкарал танковете ***! Щеше да влезеш в историята, като спасител на България от седесерастката ***.
1
7
 
17
 
! Отговори
НАРОДНИЯТ СЪД преди 6 години
бе строг, но справедлив. След 28 години ТЕРОР над българите съм сигурен ,, мнозинството иска отново МЪСТ за трагедията след ПРЕВРАТА 1989

Спонсорирани публикации