Крещене, скубане, шамари... Учители налагат ученици на екскурзия

Прокуратурата е разпоредила предварителна проверка
Обновена: 1 юни 2018 07:03 | 1 юни 2018 07:00, Анисия Иванова
112

Скандал с побой над две четвъртокласнички разтърси Кърджали. Посегателството е извършено от директора и учителка от Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Според разказите на децата – инцидентът станал по време на ученическа екскурзия до София в началото на месеца. Прокуратурата разпореди проверка по случая.

Учениците посетили столицата, тъй като трябвало да участват на фестивал. Вечерта обаче едната от майките получава обаждане от дъщеря си, че няма какво да вечеря.

В резултат на това родителят се обажда на един от учителите и последвал разпален диалог. След разговора с майката, която е колега в училището, учителят и директорката отиват в хотела и намират въпросната дъщеря и нейната приятелка.

"Започват да ги бият, скубят за косите, да им крещят. Свидетели на това стават две момчета. Двете с блъскане са отведени към тяхната стая, където боят и крясъците продължават. Всичко става в рамките на час. Забранено им е да се обаждат по телефоните. На сутринта, по време на закуската, директорката обявява пред всички, че е набила двете момичета", обясни пред Bulgaria ON AIR Илияна Стоянова, майка на едно от битите деца.

Илияна Стоянова решава заедно със съпруга си да се срещнат с директорката. Следва отказ от нейна страна с мотив, че приемният ѝ ден е във вторник.

Съпругът на Стоянова изчаква отреденото време и се среща с директорката, която обаче отрича това да се е случило. Семейство Стоянови се свързват с адвокат и подават жалби към отговорните институции.

Дни по-късно майката подава и втора жалба, в която е посочено, че директорката е използвала "гнусни епитети" спрямо дъщеря ѝ по време на оперативка пред останалите учители.

Директорката на учебното заведение отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR. Прокуратурата разпореди предварителна проверка от полицията. Засегнатите страни дават обяснения в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
79, съгласна с тоя който сте цитирали, "И АКО НЯКОЙ КАЖЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е ВИДЯЛ, ЖИВОТЪТ ЩЕ СЕ ИЗКИСКА".
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Преди да започнеш да съдиш някой вземи неговите обувки, мини по неговия път, пробвай неговите сълзи, усети неговата болка и като се спънеш във всеки камък на пътя, в който той се е спънал... чак тогава можеш да му кажеш как да живее живота си !"
72
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето българи живеят с възпитателните мерки от миналия век и после се чудят защо децата също стават агресивни. Агресията поражда агресия.
71
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм била на такава екскурзия като ученичка и поканихме две момчета в стаята си и просто си говорихме и влезе една учителка и каза, че като се приберем ще се разправяме и ще ни бъде намалено поведението и толкова. Нищо нередно не бяхме направили, просто си говорихме и се смеехме. Учителката обаче не знам какво си помисли, но не крещя нито ни би, просто имаше авторитет и говореше тихо, но строго и ние разбрахме, че не е редно да бъдем с момчета в една стая. Сегашните учители са истерични, зло
70
2
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Болни мозъци 76С тази информираност, която имат децата, нищо не трябва да ви изненадва!На приятел дъщеря му беше онагледила с видео материал от интернет на класа как точно се правели бебетата, 4 клас беше.А дъщеря ми 2ри клас скоро ми разказва в каква версия момчетата от класа и пеели "Всичко е точно, защото снощи правих кекс!"В умерени дози, навреме и при необходимост, боят може и да е възпитателен! Когато стане белята, нито бой, нито обяснения помагат!Не прибързвайте със заключенията!
69
18
 
5
 
! Отговори
Болни мозъци преди 5 години
Що за извратен племе сте бе?! За какво се говори, вие на къде обърнахте нещата?! Две момичета две момчета и вече болните ви мозъци работят!!! Мотива да ги набият е ясен, не нормални и!? И каквото и да са "направили" имат си родители да ги възпитават! А не някакви истеричка да избиват комплекси върху детето ми!!!
68
2
 
32
 
! Отговори
Костадин Иванов преди 5 години
Учител съм от 28 години. Успях да не се докарам до такива проблеми, защото след 2000 година спрях да водя деца по екскурзии. Те отиват да сбъднат мечтите си да бъдат "пълноценни" мъже и жени, пък аз съм виновен за всичко. Да си ги водят родитилите. Тогава и менюто е пълно, няма и "контакти". Ако някой си мисли, че децата отиват да видят планина или исторически обекти, да пробва.
67
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Д. Димовавие сте гнусна, що за учител...
66
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Дидостава дума за деца в 4-ти клас, какво обясняваш гнусотии
65
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
никой няма право да удря и унижава дете!
64
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каквото и да е станало, каквото и да са направили децата, определено не е това начина да се възпитават и то от "педагози"!
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали са предвидена вечеря при всички случаи. Не може да са били гладни. Това са някакви глезотии на ученичките.
62
11
 
39
 
! Отговори
с.т. преди 5 години
На мен ми омръзна да чета, или слушам *** майки, които вечно обвиняват учителите, а техните деца - "свети води ненапити". Децата днес не са възпитани и за това са виновни родителите, а не учителите. И ако ученичката е правила гнусни неща, разбира се, че учителката ще говори с гнусни думи по неин адрес.
61
9
 
14
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
На времето една от Ямбол беше много шафлива и майка й всеки месец я водеше на гинеколог за проверка и се хвалеше как е чисто детето и се пази за брака....Да,ама това моме правеше всичко по цял ден със съучници по тоалетните и кафетата,такива чудеса въртеше - все пак има и друга дупка,както и уста.Ама майката щастлива иначе....Така че когато една жена иска да го прави-нищо няма да я спре!
60
5
 
42
 
! Отговори
Д. Димова преди 5 години
Не защитавам учителката и директорката, но в статията нещо не е написано или премълчано. Според мен момичетата и момчетата в стаята на момчетата не са играли шах и така да озлобят учителката и директорката. Може да са били със събути ***. Аз съм учителка и напълно си представям картината. Родителите да знаят, че от следващата година те вече ходят понякога сборна група до 7 клас. Имала съм случай българче 5 клас, много хубаво семейство, разбраха чак когато трябваше да ражда.
59
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българите продължават турците да са им виновни, и тези от маалата и кой ли не, само и само да си избият комплексите.Аз пък не съм чул македонец, сърбин или грък да каже "ако не беше робството...", защото това е било, минало заминало, животът продължава.Само тук се оправдават с робството. Ако не беше робството колко велика щяла да бъде България...За жалост този фатализъм е точно черта на мохамеданството и няма нищо общо с християнството.Християните мислят по друг начин.Тук все гледаме назад
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да пиша доноси. Същият този след това се оказа ,че постоянно е доносничел на комсомолският ни секретар. Само че той пък беше пич и хич не го бръснеше.та това учено-недоучено *** после с екскурзията замина за Туркийето. Какъв строителен инженер е там ума не ми го събира, ама халал да им е....
57
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един такъв *** в инатитута го правех луда калинка-казармата п а сти да яде.Ако щете вярвайте,прал ми е чорапите за да му направя елементарни изчисления за курсовата работа.Цивреше с глас,ама действаше,че без тапия срам за рода:-)...Ама ти не можеш да пишеш пък задачи си решавал. Хахаха
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е. Нямам какво друго да кажа...Това от мишата дупка ли го казваш?
55
12
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лигльовците разбират само от шамар.Какво правят две четвъртокласнички в чужда стая с момчета?Ако се бяха надрусали учителката и директорката щяха да са виновни.Малко са им били шамарите.