МОН с наказания срещу родителите!

Глоби и още сериозни мерки, ако децата не учат
23 юли 2018 21:52,
27

Обмислят се още по-тежки наказания за родителите, чийто деца не са записани на училище, в това число и по-тежки от глоба, каза заместник-министърът на образованието Деница Сачева.

Тя обясни, че това е само една от сериозните мерки, които МОН замисля. Става дума и за промяна в НК, посочи тя.

В същото време амбицията на МОН е процентът на отпадащи ученици от 12,7 сега да спадне до 11 процента до две години, каза още Сачева.

Ведомството вече говори с НАП да събира глобите от родители, които са санкционирани.

Директорът на 119 СОУ Диян Стаматов е на мнение, че трявба да има по-сериозна реформа в образованието. Така например трябва да още по-бързо да се въведат дигиталните технологии.

Първата крачака с електронните учебници е направена, но трябва още, смята Стаматов, съобщава Bulgaria ON Air.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BEGAI,BEGAI NA TERMINALU,PREZ KALOTINA BEGAI I SE NE VRASHTAI SINE,BAREM TI DA OSTANESH GIV,A NAS STARITE KUCETA I ROMI NI YALI.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната глупост. Дигитализацията нищо не помага, даже вреди в повечето случаи. Елате бе хора и вижте какво става, фалш и лицемерие и отчитане на несвършени дейности. Принуждават учителите да вършат невъзможни неща. Глоби за ромите, хе хе хе кой е може да им измъкне една стотинка?! Кой, !?
21
1
 
12
 
! Отговори
маларт преди 5 години
Стаматов, само дигитализацията ли ни е проблаема, че като я направим и ще цъфнем? Тя е част от нещата и даже не е най-важното. Награмотните кликат по телефона и свалят и апликации итн, но после името си не могат да напишат. И друго - как ще глобявате етническите, че нещо не ми е ясно?
20
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Погледнах "дииталните" им учебници ! Пълна гавра и симулиране на дейност! Всеки издател си е направил някаква интернет страница който както си иска, в зле изглеждащ и разнороден формат. Не могат да се изтеглят, могат само да се ползват онлайн, доколкото изобщо са използваеми.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спирането на детските надбавки се оказва за повечето роми никакво наказание. Те работят в сивата икономика в България, която някой организира, а друг покровителства, или са регистрирани в някоя европейска държава, или крадат и просят пак там! Размерът на глобите също е без значение за голяма част от тази група. Какво ще им вземе НАП? Ситуацията е безнадеждна и сами сме виновни за това.
18
1
 
2
 
! Отговори
ЛИквидация на МОН преди 5 години
Деца от най елитната плевенска гимназия "Гео Милев" споделиха ,че нещо им блокира съзнанието в училището на Сторгозия.Оказаха се СПИН активни скенери вградени в камерите.Всички бяха облъчвани с нов вид мощна видео сканираща техника позволяваща следене на импланти и *** в телата /НЯмаме други деца.Терористите на власт са блокирали раждаемоста на милиони БЪлгарки.вкл с ненужен престой в много опасни училища/потвърдено е от проучване на ООН
17
4
 
1
 
! Отговори
Ликвидация на МОН преди 5 години
ИСкаме затвор з а виновните длъжностни лица инсталирали камери и друга видео терористична техника в училища,градини и ясли. Не може д а с е учи под облъчване и постоянно снимане.През 2017 проучвахме тежко увреждани от камери училища в Плевен. Децата от малцинствени групи бяха буквално обемно обсебени с цел превръшането им в убиици.НА снимани кадри се виждат цели групи деца с ясен видим тъмен терористичен облак около тях.
16
0
 
6
 
! Отговори
ето ви я интеграцият преди 5 години
Нужно е само едно наказание за доказано здравите деца които не са записани на училище.... Или за записаните които не ходят, и тези които са спрени от училище в някакъв момент. Спиране на детските надбавки...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Има доста вишисти са с купени дипломи"Вярно, но мисля че все пак ще е по-добре.
14
0
 
2
 
! Отговори
Дигитални преди 5 години
Уча.се е част от дигиталното образование, но очакваме голяма поръчка по ЗОП за създаване на дигитално образование.Рушвети трябват...не учебници
13
0
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Има доста вишисти са с купени дипломи или поне платили на фирми да им напишат дипломните работи, тъй че не мисля, че тази система реално пак би отчела нивото на хората, както и способността им да разсъждават реално
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Относно гласуването и ценза.Как например гласът на един неграмотен е равен на гласа на един академик например?Защо да не стане така - неграмотен - 1 глас, основно училище - 2 гласа, гимназист - 3 гласа, висшист - 4 гласа? Така хем всички не са лишени от възможността да се произнесат, хем този, който трябва има по-голяма тежест.
11
0
 
18
 
! Отговори
Къдравата Сю преди 5 години
Първо трябва да глобяват неграмотни журналисти,които пишат така: "....чиЙто деца не ходят..."
10
0
 
21
 
! Отговори
д преди 5 години
МОН е най -жалкото министерство в света.
9
0
 
26
 
! Отговори
Ника преди 5 години
Тия чантаджии от МОН първо да слязат на земята,после да предлагат неприложими мерки.Кой от кой "по-умен"в това ведомство.А директорите ,от страх да не изпуснат кокала, се страхуват да кажат,че царят е гол.
8
0
 
18
 
! Отговори
месара преди 5 години
бхк веднага да вземе мерки, защото така се нарушават битовите ценности на *** (роми). така де, те имат права, а не задължения!
7
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се въведе образователен ценз за гласуване, ще се реши въпроса с купуване на гласове.Ама разните конвенции няма да го разрешат
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"глоби и принудителен труд"?На родителите?Ами като раждат на 12 години.?Да се спират " детските" на родителите, които женят децата си на 12-16 години. Щом малолетните родят, край с помощите .
5
0
 
34
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 5 години
Добре правиш, като редовно припомняш този възможен вариант. Това би било разумно решение.Но *** и Пульо си купува електорат чрез тези помощи. И си развъжда електорат. Целта е не да се стабилизира България или да се интегрира (очовечи) определена част от населението. Целта е някой да се докопа до властта и в рамките на един мандат да осигури милионерски статус поне на три поколения свои потомци. Ако пък докопа още мандати, толкова по-добре за него!Така постъпват разни партии, не само една.
4
3
 
3
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Само с наказани я ли ще я карат?Направо да ни режат от заплатите белким не11%а2%да преминават в по горен клас.И ще са още по прости.То тогава Виетнам и Пекин ще ни се видят добре че поне са улучили континента.