Вълчев лично: Не виждам "джендър"-и в учебниците

От МОН нямаме най-добрия поглед за оценка, смята той
Обновена: 25 окт 2018 20:15 | 25 окт 2018 20:00, Анисия Иванова
21
Вълчев лично: Не виждам "джендър"-и в учебниците
Снимка: Булфото

Министър Красимир Вълчев смята, че в учебниците няма "джендър" идеология. Той призна, че това е лично негово мнение и допълни "може би не разбирам“. Но ако има такава идеология, веднага бих препоръчал промяна на текстовете, каза образователният министър пред bTV.

Още по темата

Така отговори на внесения до него въпрос от депутати от ВМРО има ли "джендър" текстове в учебника по биология за 9 клас.

"Има комисия, която прави цялостен преглед на всички текстове в учебниците. Те са изписват от авторски колективи, наети от издателствата“, посочи той и призна, че има текстове, които са дискусионни и не са написани по най-добрия начин.

"Служителите от МОН нямат най-добрия поглед, за да дадат най-точната оценка. За това е необходимо предложението на по-широк кръг от специалисти и приех предложението на ВМРО за сформиране на комисия“, уточни Вълчев.

"Комисията работи, но все още не е приключила работа, защото става въпрос за голям брой учебници“, поясни той.

По думите му темата за джендър идеологията е била поставена от Веселин Марешки като народен представител. "Той обръща внимание на определени текстове в учебник за 9. клас на едно от издателствата. Лично аз не виждам никаква "джендър“ идеология в тях, може би не разбирам, колкото някои народни представители“, коментира Вълчев.

"Отворени сме за предложения и забележки. През последните години се подобрява качеството на учебниците, но от друга страна разнообразието от издателства води до риск от грешки“, каза още образователният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.