"Трудни"-те български деца: Ученици бият учители! Разпад на ценностите?

България е една от малкото държави без Закон за училищното насилие
Обновена: 7 ное 2018 10:56 | 7 ное 2018 10:45, Нели Христова
97

Пореден случай на агресия в училище - 11-годишно момче нападна учителя си по физкултура и набеди в побой педагога. Инцидентът стана вчера в столичния квартал "Модерно предградие", в  70 ОУ "Св. Климент Охридски".

Ученикът избягал от час заедно със свои приятели и пречели на останалите ученици. Това не е първата провя на агресия от детето. Той отдавна тормозел свои съученици.

Пред Bulgaria ON AIR психологът Иван Игов обясни, че трябва да се обърне внимание на цялостната картина:

"Проблемът е, че с такива "трудни" деца се работи на парче. В повечето случаи липсва цялостната картина за поведението им. Затова в България трябва да бъде приет Закон за училищното насилие. Ние сме една от малкото страни в ЕС, в които такъв няма", посочи той.

Още по темата

Директорът на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" Величка Таседжикова каза, че е разговаряла по-рано тази сутрин с нападнатия учител, който е бил с високо кръвно налягане и затова ще посети лекар.

Тя сподели също, че агресивният ученик не е останал за преглед в "Пирогов", а си е тръгнал, а днес даже не присъства на учебните занятия.

"Нямаме връзка с неговата майка. Снощи у тях беше инспектор от "Детска педагогическа стая". Очакваме да ни дадат повече информация", допълни Таседжикова.

"Когато се опитваме да налагаме правила, а нямаме подкрепа от семейството обаче, нещата няма как да се случат", отсече директорката.

"Насилието в българското училище е феномен на 21 век. Разпадането на ценностите и на семейството в едно поколение, което днес създава деца, води до проблема с възпитанието", коментира зам.-председателят на Синдиката на българските учители Красимир Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да давам ама либерастите веднага ще изквичат, особено бхк
42
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При отрочетата на родните новобогаташи, някой да очаква ценностна система е утопия.
41
1
 
11
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Големи ценности. Ето една ценност научена като дете.. Като те мачкат трай си!... това ми казва преподавател от Чехия но преподава Английски в България. Е извинете ама нещо ми идва в повече. Безценностния ви заговор против ценностите. Така че като не ще с добро, яш дърво! Вие сте си виновни айде сега приятно цапане.
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бригади и кръжоци били нужни... Ами добре, давай.
39
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то преди основната ценност беше Кореком.
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тези които ходят навън са от свестните, какво усукваш? агресивните остават стук и ги четеш като протомутри по новините .Бригади и кръжоци са нужни, а не гейпаради трева и гетоидоли
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те ходят на бригади, само че след като завършат гимназия и то в чужбина.
36
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
върнете бригадите да видим тия хлапаци дали ще имат желание за агресия след като са брали домати
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, да, разпад на ценностите. В тези малцинства ценности никога не е имало, няма и да има. Това е номадски народ, без език без писменост, без религия, и ние няма те първа да ги променим. В това училище са предимно ци га нета...ур0дчета малки
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разпад на ценностите? Ценностите се разпаднаха преди повече от 20 г. Това, което наблюдаваме в момента е вече липса на ценности.
33
9
 
7
 
! Отговори
Любо преди 5 години
Абе вчера имаше друга новина по случая. "Учител по физическо преби ученик....................
32
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
здрава държава и РЕДВ Америка им доста повече ред от Турция, ама ако ти го наложат тука, пръв ще ревнеш колко е лошо, тошопоклонниче :)
31
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че българинът и преди, и сега, все си е нефелен.Просто преди свестните хора нямаха избор и все пак оставаха тук, та имаше някаква илюзия колко сме готини, докато сега се махнаха (или се махат веднага след гимназията) и лъсна какво всъщност е масовият булгаристанец. Разбира се, оправданието беше намерено веднага - ЕС, Ран-ът, Сорос, ромите, бежанците, рептилите и ретроградният Меркурий. Ако не бяха те, щяхме да сме Швейцария.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Клетвите пред знамето, не значат нищо в днешно време, защото не се вярва в държавата. В университета, имах съквартирант, който учеше право в СУ, и то в годините, в които с под 6.00 диплома и 5.80 на изпитите не се влизаше. Същи си дършеше *** с конситуцията. Казваше "Държавата не става за нищо, защо да я уважавам ? Аз ще я променя и ще я направя по-добра.". Сега е "на върха" на съдебната система. Сега казва "Парата е важна, другото са глупсоти".
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки човек, трябва да му се води досие, да му се записват всички греки, малки иголеми и те да са достъни за другите хора. Така, ще имам разделено общество, къдеот добрите и можещите, не са смесени с паразитиращия товар.
28
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е, да върнем старите порядкиАми, да ги върнем. Няма само мен да ме разкарват по разни глупости от типа на клетви пред знамето, чавдарчета, пионерчета и т.н. залудо. Пак същото си беше, просто повече губене на време.
27
0
 
33
 
! Отговори
месара преди 5 години
отваряйте ТВУ_тата, нема мама, нема тати!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 17Явно си го видял на филм. Защото човешкото поведение, никгоа не работи така. Ако насилникът е един, може би, но ако се съберат 2-3 парчета, нещата се променят. Колкото и народа се "обедини" срещу мутрите, когато се пръкнаха през 91-а, 92-а.
25
7
 
15
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Така е в извратената държава на Бойко Борисов. Няма нищо нормално!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата и кресливите майки с уж болните деца са виновни за моралния упадък на демoнокрацията и феодализъма.

Спонсорирани публикации