"Трудни"-те български деца: Ученици бият учители! Разпад на ценностите?

България е една от малкото държави без Закон за училищното насилие
Обновена: 7 ное 2018 10:56 | 7 ное 2018 10:45, Нели Христова
97

Пореден случай на агресия в училище - 11-годишно момче нападна учителя си по физкултура и набеди в побой педагога. Инцидентът стана вчера в столичния квартал "Модерно предградие", в  70 ОУ "Св. Климент Охридски".

Ученикът избягал от час заедно със свои приятели и пречели на останалите ученици. Това не е първата провя на агресия от детето. Той отдавна тормозел свои съученици.

Пред Bulgaria ON AIR психологът Иван Игов обясни, че трябва да се обърне внимание на цялостната картина:

"Проблемът е, че с такива "трудни" деца се работи на парче. В повечето случаи липсва цялостната картина за поведението им. Затова в България трябва да бъде приет Закон за училищното насилие. Ние сме една от малкото страни в ЕС, в които такъв няма", посочи той.

Още по темата

Директорът на 70 ОУ "Св. Климент Охридски" Величка Таседжикова каза, че е разговаряла по-рано тази сутрин с нападнатия учител, който е бил с високо кръвно налягане и затова ще посети лекар.

Тя сподели също, че агресивният ученик не е останал за преглед в "Пирогов", а си е тръгнал, а днес даже не присъства на учебните занятия.

"Нямаме връзка с неговата майка. Снощи у тях беше инспектор от "Детска педагогическа стая". Очакваме да ни дадат повече информация", допълни Таседжикова.

"Когато се опитваме да налагаме правила, а нямаме подкрепа от семейството обаче, нещата няма как да се случат", отсече директорката.

"Насилието в българското училище е феномен на 21 век. Разпадането на ценностите и на семейството в едно поколение, което днес създава деца, води до проблема с възпитанието", коментира зам.-председателят на Синдиката на българските учители Красимир Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 16Лесно, ама няма воля. Каот са .... малки добитъчета, е мнгоо лесно. Само питай учителите и съучениците им. Време е, да върнем старите порядки, зщаото новите определено не работят.
22
0
 
28
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Аз вчера нали ви казах да проверите хубаво как стоят нещата. Убеден бях, че невъзпитания хлапак има вина, само че веднага щяхте да започнете с плювните. Разберете, че днешните хлапета са невъзпитани, вулгарни и за това са виновни родителите им.
21
0
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Върви ги отделяй, във форумите лесно на практика невъзможно.
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То днешната младеж е продукт на вчерашната. Като си гледам съучениците докъде са, "Рапорт даден - рапорт приет" не ги е докарало кой знае докъде :D
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудните български деца....не пропускат шанс да ни ги причислят!!! не че и бг отрочетата проявяват базов респект към околните...
18
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата как може да са трудни, те са винаги буйни по-вероятно е учитeлите да са некакви хлабави калинки от шайката, които си нямат и грам хабер от педагогия, детска психология и образование гледат да сгънат някой суджук в повече и децата са виновни ,Путин е виновeн, марсианците са виновни президента на Хондурас е виновен, пръц.
17
2
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
не, просто демокрация, другото име за анархия
16
4
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Стани Дедо Тодоре да видиш докъде го докарахме. Стани да ни видиш демокрацията.За демокрация скъпи мой сънародници трябва критична маса разумни хора в обществото. И като я няма става българизация. Радвайте се само че в Либия е по-зле.Идете до Одрин на пазар и вижте където има здрава държава и РЕД как живеят нормалните хора. Да ви ... некадърната демкрация.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Това в някоя идиалист-комунистическа пропаганда ли го прочете :)"Не, не съм го прочел там. Това съм видял.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, да отдлеяме малките боклучета, от свестните ученици. Трябва, да намерим начин, да ги маркираме, та да знаят хората, да странят от тях.
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днешната младеж от затвора да я ....
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"После се чудите защо някои българи убиват жените и децата си , други българи пребиват или убиват съседи ,колеги и прочие"Не се чудя. Жената хванала хломиди от компията, па ги предала на мене. В правото съм си да ги застрелям и двамата.
11
5
 
21
 
! Отговори
Ник преди 5 години
Не може да се обвинява само семейството. Това е двустранен акт. Учениците нямат никакъв респект от учителите, защото знаят правата си /а те са прекалено много/. Учителите са вдигнали ръце и нехаят за много неща, защото знаят, че нищо не могат да направят. Родителите влизат в училището когато им щукне, заплашват, обиждат, шамарят и се държат така, все едно цялото човечество трябва да благодари на Бога, че тяхното лайненце съществува. Цялата система е изгнила!
10
3
 
27
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Запартъците на демокрацията с умствен багаж и манталитет на аборигени от третия свят за какво може да стават освен за престъпници,крадци и *** ,качествените деца са рядкост вече ;) !!!
9
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократични "ценности" кво да правиш!
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не помня някой да се е обединявал срещу келешчетата. А такива имаше доста, все от проблемни семейства. Български семейства. Изключваха ги, те просто отиваха в друго училище и толкова. В класа редовно ни докарваха по някой такъв, изключен за разни я обири, я побой. И какво, започваха си пак същото. Аз не видях системата да успее да промени нито един от тях. Говоря за тази преди 1989 г.
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Навремето всички ученици се обединяваха срещу насилниците и ги биеха"Това в някоя идиалист-комунистическа пропаганда ли го прочете :)
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Винаги е имало 1-2% неспасяеми. Просот тогава ги бихме и стояха в ъгъла. По-тежките отклонения се пращаха в ТВУ. Никой не се оплакваше ... освен стотина парчета, които така или иначе се бяха засилили със 200 км/ч към затвора.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не че нещо ама то в това училище, вечер след шест часа, само зъбите им се виждат на учениците, ако въобще ходят.
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами добре, ама защо все пак не са казва, че в това конкретно училище са 99% хора от едно малцинство!? Не, че другите са цъфнали и вързали, но точно в това са само такива!

Спонсорирани публикации