Стратегии много, но нито една за достойнството на учителя!

Деян Стаматов очаква наплив на педагози за новата учебна година
Обновена: 2 май 2019 06:58 | 1 май 2019 22:45, Екип на Bulgaria On Air
20

Има постоянна агресия към общественозначимите хора у нас. Това заяви в "Денят ON AIR" директорът на 119-то училище "Акад. Михаил Аранудов" Деян Стаматов.

Бившият заместник-министър на образованието допълни, че трябва да бъде изработена стратегия за запазване достойнството на учителите у нас. Той също така бе категоричен, че няма как да бъдат уволнявани директори заради недоволството на един родител.

"В момента има доста стратегии за детето и насилието в училище, но няма такава за запазване на достойнството на учителя. Често срещаме агресия към общественозначими хора - лекари, учители, полицаи. Никой не уважава тези хора. Не може директор да се уволнява заради недоволството на един родител. Всеки има право на мнение, но не може това да се изразява чрез протести, които да заплашват живота и здравето на децата. Не може да се заплашват и учители. Учителите постоянно трябва да се обясняват на родителите. Във всяко училище има правила, които са оповестени", каза той.

Директорът на 199-то училище също така сподели, че очаква през новата учебна година да има по-голям наплив от учители, които желаят да започнат работа по специалността си. Причината е, че заплатите ще се повишат и професията ще бъде доста по-атрактивна за хората.

"Догодина отново ще се повишат заплатите на учителите и ще има повече хора, които се насочват към тази работа. Липсата на учители в областта на физиката и химията обаче ще се задълбочи, тъй като и по висшите учебни заведения няма желаещи да кандидатстват", обясни Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
Български учител преди 4 години
Срам ме е като чета тези публикации! Наистина много ни е негоден материала, даже нов чип няма къде да се постави......
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като във Флорида - учителите с оръжие в час, и набързо ще им се върне достойнството.
13
6
 
6
 
! Отговори
Янка Такева преди 4 години
Кой можещ ще се хвани за 1000 лв. заплата?Със средно образование в магазин взема много повече. А директори като този /протеже на Такева/ са малко.Съвети за възпитание дава , но за чуждите деца.Ерген не може да учи родители и учители как се възпитават деца.
12
3
 
22
 
! Отговори
Даскалите луднаха! преди 4 години
Учениците им се качиха на главата! Едно време , когато даскалите имаха право да млатят хулиганите, всичко беше наред! Тия от МОН не разбраха, че само с добра дума няма да стане работата! С добра дума и и малко бой може да се свърши повече!
11
8
 
9
 
! Отговори
44 преди 4 години
Този и голият директор бяха зам. министри на МОН!?Гледах интервюто с него и се чудех кой "онивърсетет " е завършил !Трябва както в ГФР - уволняват се всички в МОН и учители, директори и се подлагат на изпити от комисия от ЕС !
10
2
 
9
 
! Отговори
Добро утро преди 4 години
Добро утро Маро, 20 години спахте ....
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе що си бием учителите и лекарите,а не политиците?
8
6
 
19
 
! Отговори
Бивш учител преди 4 години
До Анонимен Приятелю, стани учител , тогава, какво ти пречи? а за това, какво има и какво няма-можем да поспорим. Съпругата ми е учителка в училище с преобладаващо ромско включване, с 25 години стаж.Такава заплата-1000 лева-няма.Бонуси-също.А в МВР, има звена, които работят7-8 денонощия в месеца. Отделно, дрехи, обувки, храна, когато са наряд.Не работя в МВР, но се е налагало да им поддържам техниката от време на време, а и са галениците на властта, тях закон не ги лови, щом си покажат докумен
7
31
 
7
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Анонимен 4:Забрави да напишеш за далаверите с частните уроци, извънкласните занимания и ежеседмичното събиране на пари за какво ли не в у-ще. После с родители се чудим как учителите карат през лятната ваканция по 1-2 месеца на Черноморието...
6
24
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Как пък не разбраха тези клоуни - полицаи, доктори, учители, директори и друга пап.лач, че уважение и достойнство не се налагат със закон, а се градят с дела. И се губят с дела. Всичко е бумеранг на вашата простотия и заслужавате точно, каквото сте посели сами.
5
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празни приказки много и нищо смислено казано от тоя на снимката
4
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бивш учителДо преди 15 години съм съгласен, че заплатите бяха ниски на учителите, но отдавна това не е така, особено с делегираните бюджети.Много даскали получиха бонуси предколедно по 1000+ лева към заплатките, за които никой не чу и не разбра, а в МВР за едни мизерни 380 лева ядохте ***, ядохте...Да, работата на даскала е тежка и много изнервяща, но не е зле платена, не и сега.Отделно ваучери за храна, служебни ГСМ-и, кинти за път, детеви добавки за даскалските чеда - за МВР-НЯМА!
3
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Училището е 119 бе, неграмотници! И учител с под 1000 лв. Заплата няма.
2
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във всяко изречение има думата стратегия. Този неграмотен селянин да вземе да прочете някоя книга да си обогати речника после да става министър и директор на школо. Навсякъде са натуряли бабуини и павиани с фалшиви дипломи.
1
8
 
13
 
! Отговори
Бивш учител преди 4 години
За сметка на това, ПР специалисти, компютърни науки и счетоводители, има обучени в изобилие. Преди години, мой бивш ученик, писал съм го, ме пита:-Даскале, колко години си учи от първия до последния курс, и колко ти е заплатата? -17 години, по съвременните стандарти-две висши образования, 220 лева ми е заплатата.-Да ти пикая на образованията! Аз завърших с 3,00 ДВГ, влязох с връзки в жандармерията, и получих първа заплата 550 лева+ телефон+дрехи+ други бонуси! На другия ден напуснах системат