Борисов обеща: Образованието основен приоритет

Това ще се случи в проекта на Национална програма за развитие 2030
24 май 2019 11:10, Александър Попов
136
Борисов обеща: Образованието основен приоритет
Снимка: МС

България ще изведе образованието като основен приоритет в проекта на Национална програма за развитие 2030, заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с генералния директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Фокус на разговорите бяха приоритетите на политиката на българското правителство в областта на образованието и науката и на сътрудничеството с ЮНЕСКО. Участие в срещата взеха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на културата Боил Банов.

"Най-важният фактор за доброто образование са учителите, затова изпълняваме ангажимента си за увеличение на техните заплати", акцентира премиерът Борисов. Той посочи, че правителството полага усилия за осигуряване на високо качество на образователния процес и учебната среда.

"Държавата осигурява още равен достъп до всички нива на образование и професионално обучение за възрастните и децата в уязвимо положение, както и за българите с увреждания", каза още премиерът.

Министър-председателят Бойко Борисов и генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле обсъдиха сътрудничество в сферата на подводната археология, на каквато е особено богат районът около остров Свети Кирик и Юлита край Созопол. Българският премиер напомни, че много от нашите паметници на културата са обекти на ЮНЕСКО. Одри Азуле заяви, че е била изключително впечатлена от Тракийското златно съкровище, което бе изложено в музея "Лувър" в Париж през 2014 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проста му работа.Какво ли няма да каже за да се задържи още малко на власт, само че училището не е магистрала и с крадене и рекет не става, а и с прости хора и калинки не става.Готви се за затвора Борисов и да връщаш заграбеното.
35
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на мyтрата и съд!
34
0
 
33
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 4 години
Този човек съвсем е превъртял.След като отвори пристанището в Търговище ,вчера обеща пристанище и на Благоевград.Явно усеща как властта му се изплъзва и паниката е блокирала милиционерския му мозък.ИДВА ВИДОВДЕН ,ТИКВИЧ ! ЩЕ ВРЪЩАТЕ СУДЖУЦИ ,АПАРТАМЕНТИ И КЪЩИ !МЯСТОТО НА ВСИЧКИ ТИКВЕНИЦИ Е В ЗАТВОРА !
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати парадокса, на *** човек, приоритет да му е образованието.
32
0
 
32
 
! Отговори
срамота преди 4 години
Срамота е човек прочел половин книга през живота си, да говори каквото и да било за образованието.Но вожда на гербестите крадци няма спиране.От сутрин до вечер ни залива с глупостта и лъжите си.
31
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво образование бе Тикво, нали ти каза:Аз съм *** и вие сте прости, за това се разбираме,нали призоваваме хората да гледат овце а не да учат.
30
0
 
33
 
! Отговори
БОРИСОВ ПАК ОБЕЩА: преди 4 години
"ОБРАЗОВАНИЕТО ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ", АМА ДРУГИЯ ПЪТ!!! СЕГА ПРЕДСТОИ ДА УСВОЯВАМЕ НОВИ ЕВРО - ФОНДОВЕ, НОВИ СВЕЖИ ПАРИ ЗА НАС И СВЕЖИ МЕЧТИ ЗА ВАС ОТ МАТРЯЛА!!!
29
0
 
26
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Поредната предизборна лъжа на тиквения цар.Всеки ден обикаля като цветарка и ръси обещания в несвяст.Страх е обзел голямата му кратуна ,защото след изборите ще усети всенародната любов.Този простоват селски елемент инстинктивно усеща опасността.Очаква го съдбата на Тато ,чиито шофьор беше преди.
28
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От системата трябва да изхвърчат елементите от НПО-тата !
27
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Пак ли?!
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Lentichkata kogi sha mou reji?
25
3
 
18
 
! Отговори
запознат преди 4 години
Коментар 25 е отличен пример за новата образователна система за Герб. Готов е за депутат от Герб в следващия парламент!
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжа! Другото е реклама, предизборни сценки, PR.....
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режимът на Суджука има интерес от масовата имиграция и дебилизирането и наркотизирането на нацията !
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Wooooow, profesorite i akademicite ot ban, unesese i oone ....komentirat....tuka?! Isdislav i toi tuka?! Wooooow!
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каза човека ,който се хвали ,че е прочел една книга през живота си и налага неграмотността като ценност!
20
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяло пколени от неграмотници вече щъкат като петли без глави бе тавариш. За какъв приоритет ни думаш. Я погледни родените след 90-та година колко са грамотни. Вече са 30 годиншни и нито образование имат нито професия цял ден обикалят кафенетата дрогират се и пият. А бизнеса реве че нямал работници е как ще имат като тези които са баш в силата си незнаят какво е работа. Необразовани не обучени лежат и селат дебели ла.на. Мама и тате ги ранат да живей труда.
19
2
 
28
 
! Отговори
Оруел преди 4 години
Целта на Режима Борисов е точно обратната , да направи децата неграмотна маса, лесна за управление. Също и да въведе содомогоморската истамбулскта конвенция и стратегията за детето
18
1
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Учи сине, да не работиш !Или пък бойковист бъди.Останеш ли ти прoст работник,ще блъскаш, за Бог да прости !
17
2
 
29
 
! Отговори
До Борисов кокошаров преди 4 години
Борисов = Пинокио! С 1% от БВП това ще да е най-големият приоритет след запълване на личните сметки. Нали лъжлив ***! Да беше се пообразовал за 10 години. Мяташ се по телевизиите и всеки път става по-трагично и цинично. Нямаш никаква култура. Ти си един ***!