До 12:00 ч. днес: Приемат заявления за второ класиране на първолаци

Резултатите ще станат ясни днес в 18:00 часа
10 юни 2019 08:31, Петя Славова
0
До 12:00 ч. днес: Приемат заявления за второ класиране на първолаци
Снимка: архив, Булфото

За все още не приетите първокласници, заявления могат да се подават за второ класиране до 12 часа днес. В училищата са останали 3059 места, съобщава "Монитор".

Още по темата

Записаните на първия етап от приема 9517 малчугани също могат да подават документи в по-желаните от тях училища. Така ако бъдат класирани в тях, могат да оттеглят документите си и да се запишат на ново място.

В столицата 17 училища пък вече за приключили с приема и нямат нито едно свободно място. Сред тях са 119-о СУ "Акад. Михаил Арнаудов" и 107-о основно училище "Хан Крум".

Свободни места обаче има трите училища, в които на първия етап от приема не бяха класирани всички малчугани от първа група (те са с три години в уседналост или братче или сестриче в школото). Едно от тях е 73-то СУ  "Владислав Граматик“.

От сайта на учебното заведение обаче става ясно, че не всички хлапета са се записали и има 9 свободни места за втория етап. Всички малчуганите от първа група за 55-о СУ "Петко Каравелов“ също не бяха класирани. Там незаписаните деца и съответно местата за второ класиране са 28. Третото проблемно училище бе 5-о ОУ "Иван Вазов“. В него свободните места за следващия етап са 20.

Днес в 18.00 ч. излизат резултатите от второто класиране и родителите ще разберат дали децата им са приети. За да запишат класираните ученици, родителите ще имат два дни – от 11 и 12 юни до 17.00 ч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари