Три пъти повече училища минават на електронен дневник

Родителите харесвали придобивката, МОН отпуска още пари
9 сеп 2019 11:26, Анисия Иванова
10
Три пъти повече училища минават на електронен дневник
Снимка: Bulgaria ON AIR

Два до три пъти повече училища от досегашните 50 се очаква да минат изцяло на електронни дневници, съобщи директорът на 51 СУ в София Асен Александров.

Преди месец Министерството на образованието и науката обяви, че ще финансира всички, които желаят да ползват нововъведението през новата учебна година. За специализирания софтуер МОН е заложило близо 2 млн. лв.

"Едната причина е, че колегите видяха добрите примери, второ – самите електронни дневници се развиха и трето – министерството отпусна програма за финансирането на дневниците”, посочи той.

"Който и родител да попитате, ще ви каже, че електронният дневник го облекчава страхотно. В него може да се качи много повече информация. За миналата година, при 1200 ученика, имаме качени около 120 000 отзива и над 100 000 оценки, тоест средно на ученик по 100 оценки и 120 отзива. Те могат да бъдат похвали или забележки”, обясни  Александров пред "Труд".

Проучване в училището показва, че 80% от родители гледат електронния дневник през приложение на телефона си, където получават известия в реално време.

"Така намаляха много отсъствията в гимназиален етап”, уточни Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До анонимен 7 - Ванката не е негативно настроен , а иска да ти каже-"НА г..о..л г..ъ..з чифте пищови не вървят " той не го измислил , а го е казал българският народ преди векове новоизлюпени професори и иноватори могат да си плещят колкото си искат за "цифровизация" ,без да им е ясно кога , къде и как може да се приложи ефективно..иначе може да хвърляш корнишонки в Черно море ,та на Коледа да ги извадиш кисели..а за нормалните хора си прав - имат право да получат услугата електронен дневник
9
0
 
4
 
! Отговори
Хакерче преди 4 години
Ще ставам от двойкаджия отличник
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4Почти сигурен съм, че за такова нещо щяха да те изключат на мига, а ако беше над 14 години, може би и щяха да те съдят за кражба
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВанкатаЗдравей Ванка, здравей!Ами так се става. Бавно, но славно. Ако слушахме негативи като теб, щяхме да живеем още в сламени колиби к да се храним с дивеч от гората.
6
0
 
5
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Ха ха! Досега били 50, а ще станат макс. 150 училища... от общо 3000 училища. Тва прави 5% - голяма кибер нация сме!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електронен дневник за нормално училище в БГ - добро решение ,но при ***..р..ги..на..ли..те? Писахме бележници, хартиен дневник , после всичко това трябваше да качим на електронния дневник - само класните имаха лаптопи - другите ..кой където свари, в махалите "РЕДОВНО" следяха електронния дневник не че нямат компютри , лаптопи и телефони , там си следят фейсбука , клюките от другите махали всъщност учителите свършиха работата но бюрократите да има от къде да вземат данни без да се натягат
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ееех технологии. Едно време като бягахме от училище, бягахме с дневника под мишка. Сега ще трябва да стават хакери.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХАХАХАХАХААХА
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ще се стимулира IT-мисленето как да бъде поправян успеха онлайн.
1
1
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
"при 1200 ученика, имаме качени около 120 000 отзива и над 100 000 оценки, тоест средно на ученик по 100 оценки и 120 отзива"Дали защото едно време не е имало електронни дневници, но някой системно е бягал от часове по математика... ;)