Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!

Премиерът не е оптимист за втори мост на Дунав при Русе-Гюргево
301
Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!
Снимка: БТА

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си днес в Русе.

"Правим седем магистрали наведнъж", подчерта премиерът, като коментира, че ако всяко правителство беше правио по една, сега нямало това да се налага. В крайдунавския град министър-председателят  инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард “Придунавски”.

В отговор на журналистически въпрос премиерът заяви, че два лота от автомагистрала "Хемус" са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.

Борисов обаче каза, че не е оптимист за втори мост над река Дунав при Русе-Гюргево, за което според него има съпротива от румънска страна. 

На въпрос, свързан с военния завод "Дунарит" край Русе, премиерът заяви, че ако предприятието излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие.

Борисов посети сградата на СУ "Христо Ботев" в Русе, която е изцяло обновена. Ремонтът е на стойност 3 867 147 лв. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж“.

"Образователна инфраструктура – магистрала на духа. Затова правим чисто нови училища. Сега с новия ресор Мария Габриел може да направи много за Европа, и в частност за България в тази сфера. Това е изключително важно", заяви пред учителите и учениците министър-председателят.

В сградата на СУ „Христо Ботев“ са изградени нови електро и ВиК инсталации, покрив и спортни площадки, както и озеленяване в прилежащи дворни пространства. В училището се обучават 1016 ученици в 44 паралелки. В учебното заведение се преподават софтуерни, природни и хуманитарни науки.

В града министър-председателят посети и сградата на Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова". Премиерът Борисов разгледа професионалното оборудване на учебните зали и кабинети. В учебното заведение се обучават 365 ученици, от които 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна.

Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил", "Организация и технология на фризьорските услуги". В две паралелки в специалност "Шивачество" се обучават и деца със специални образователни потребности.

По-късно премиерът Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ "Панайот Волов" в Бяла. Миналата година правителството отпусна за ремонта на училището 3 680 000 лв. Това, за което 33 години е чакано, ние сме го направили, отбеляза той, циитран от правителствената пресслужба.

Борисов акцентира върху огромните средства, които се инвестират в образователна инфраструктура в страната. Министър-председателят пое ангажимент пред гражданите на Бяла, че правителството ще помогне и за изграждането на спортна зала в общината.
 
В СУ "Панайот Волов" учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия "системен програмист". За учебната 2019/2020 г. училището е в списъка на средищните училища и списъка на иновативните училища. Иновацията е обучение по природни науки чрез информационни технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ще има 7 нови милиардери в БГ.
265
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и колко дупки по магистралите ще има пресметна ли или само смята колко ще му влязат у джоба
264
1
 
12
 
! Отговори
Капитан Петко преди 4 години
ТИКВАТА ИЗТРОПА ! ТОЯ ЖИВЕЕ НА ДРУГА ПЛАНЕТА ! ИКОНОМИКАТА БИЛА ЦЪФНАЛИ АМИ ПЕНСИОНЕРИТЕ ВЪРЗАХА С ТИЯ 205 ЛЕВА !!! ЛЪЖЛИВО КРАДЛИВО *** !
263
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До П.Петров"Не чете, не говори чужди езици, сега се оказа, че не може и да брои..."Ами то иначе господарите ще го сложат ли за губернатор? На тях много умен не им трябва
262
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSМного точно си го казал!
261
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
Народа'247Как си го представяте това, опашка да убие гущера си?
260
1
 
8
 
! Отговори
Магистралният Бос преди 4 години
Ще сънувате за електронно гласуване, докато аз ви държа жиците само ще си плямпате в измисления виртуален свят.
259
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приятен обяд безполезни червени *** Нали си знаере че Пак ще загубите изборите
258
15
 
1
 
! Отговори
Народа преди 4 години
Ако това окончателно убие бсп И за ЦАР ще го изберем МРАЗИМ ВИ червени бо..клу..ци
257
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние от бсп ЩЕ ги ОТКРАДНЕМ само ни изберете беееее Краде ни се еее
256
1
 
18
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Към момента в България има 2 завършени магистрали, 4 частично и 2, които не знам дали и проект има.
255
0
 
23
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
Не чете, не говори чужди езици, сега се оказа, че не може и да брои... Е защо сте го овластите с гласа и пасивността си?! Защото е ***, нагъл селски тарикат! Това ли цените? Когато гласувате все едно избирате селски овчар, той все ще ви "дои", "стриже" и "оправя"!
254
1
 
22
 
! Отговори
LosHo преди 4 години
5 магистрали, а Варна-Бургас нищо. После защо имало такъв спад в туризма! Няма стратегия, няма нищо! Държавата е на авто пилот с такива тикви в държавата! Време е младите да изместим тази ***
253
1
 
25
 
! Отговори
Батко ви преди 4 години
Това 7 сигурно включва ремонтите на новите участъци. :)
252
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Симпатични думи,но равнодушието ,безразличието към бедните пенсионери и бедните работещи хора един нормален човек никога няма да ти прости.
251
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Развод ни дай,развод ни дай и повече не ни търси.Вземи магистралите,асфалта,но въздуха ни остави.
250
1
 
6
 
! Отговори
Ваксаджията преди 4 години
Праим на джам чепика.
249
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви магистрали прави пък тоя?!?!? Елате да видите Струма вече е на вълни след Сандански. Отделно от това направиха лесната част за да гушнат парите и сега се чудят мост ли да правят, тунел ли....а то времето си лети! След 10 години още нищо. Да не доворим че от Перник до Диканя този път си го имаше а те само го сляха. Направиха където е рравно за да ,,усвоят,,
248
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евалата бе, банкянски сел-чо!Направо България да я прекръстим на Магистралия, к'во ше кажеш?Този човек има нужда от преглед. Медицински. Има някаква мания вероятно.Ако не са открили, лекарите сигурно ще открият най-новия вид мания.Заболяването може да го нарекат магистраломания, или магистралофилия.В коя друга нормална държава премиерът говори за магистрали толкова много???
247
1
 
9
 
! Отговори
ВЯРНО Е: преди 4 години
До СТРАНДЖАТАКакво му е гоуемото на откритието на Генерал Бриго от БКП след като Бойко е от БКП а баща му от Банкя също е член на БКП а при червените се приемаше само ако пишеш доноси срещу дедо си щото имаше навалица от поне 3 000 000 кандидати за членство във БКП но неприетиАзазелец от ЦСКА-1988 е Бойко от Банкя пробутан от Новите Сини Човечета дето победиха Франция на Парк де Пренс на два пъти а не ние та да играем в САЩ-94СИНАГОГАТА в София построена 9.9.1909 се чевства д"нес?...ЗАЩО?