Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик

Били доволни от работата с децата, това било единичен случай
Обновена: 4 фев 2020 10:01 | 4 фев 2020 09:15,
151
Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик
Снимка: bTV

Родители застанаха зад учителката, която се изгаври с ученик от пазарджишкото училище "Иван Батаклев".

Вчера стана ясно, че преподавателката наказала третокласник да бъде заплют от всички свои съученици.

Настойниците застанаха зад учителката, наложила нетрадиционното наказание. Те обясниха, че впоследствие са разбрали за инцидента, но децата са им разказали, че поведението на възпитателя е било предизвикано, а тя е проявила доста търпение, преди да прибегне към "наказанието". Те са категорични, че това е единичен случай и са доволни от работата ѝ с децата.

Още по темата

Директорът на училището Даниела Кемчева заяви, че в писмено обяснение учителката е посочила, че до наказанието се е стигнало след оплакване на две деца.

"Тя в състояние на афект е казала: Наплюйте го и вие! Не мога да кажа дали всяко дете е заплюло съученика си, такова нещо нямаше в обясненията, а аз не съм присъствала на случилото се. Учителката съжалява и се извини пред родителите", коментира Кемчева пред bTV.

По думите ѝ поведението на преподавателката е неприемливо и тя не приема обяснението, въпреки че учителката няма други провинения. Жената е с наложено наказание предупреждение за уволнение.

Социалните служби в града поясниха, че "наказаното" дете вече не е в това училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Докога така (87)Нали знаеш кой в наше време си оставят децата за осиновяване?Това му е в гените - "Кво шЪ ми направиш, хайде да те видя!" Но ако му отвъртиш два шамара, ще стане кротко като агънце.
90
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прочетох едва една страница коментари и съм в потрс. Вече знам защо се скача срещу Истамбулската конвенция и Стратегията за детето, че то няма да останат деца които да живеят с биологичните си родители.
89
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще я подкрепят докато не се случи и на тяхното. Вече го няма това на което си го изкараме и все е виновно и ще се търси нова жертва. Това от опит.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До eve1 73Най-вероятно е това дете да е оставено на отглеждане на бабата, а родителите му са отишли някъде в чужбина и ги няма никакви да се грижат и възпитават детето си.Ето и последствията.
87
0
 
23
 
! Отговори
Майка преди 4 години
Бабата и родителите е трябвало отдавна да научат момчето, че не е прилично да плюе. Не трябва ли те да се чувстват неудобно, че тяхното "добро" дете системно тормози другите 23 в класа в продължение на три години?
86
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това ли е професионален педагог се чудя?... хлапето е невъзпитано, то е ясно, но да учиш и другите деца да плюят ми се струва неадекватно
85
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не знам дали тези родители ще са съгласни към техните деца да се прилагат подобни средновековни методи...
84
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващият път какво ще заповяда на децата, да счупят колената на някой?
83
2
 
21
 
! Отговори
сбъркана работа преди 4 години
Днешно време социопатчетата и психопатчетата са много защитени от разни организации. Заради такива индиви хора с голям стаж зад гърба си са бивали уволнявани!
82
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е искала да го накаже, да го наплюе тя и после да си носи последствията, но да заставя децата да бъдат палачи... Че и родителите я подкрепяли...
81
5
 
34
 
! Отговори
Не е редно преди 4 години
такова възпитание, но на простака не можеш да въздействаш с думи, само този е метода. Това кретенче е оплювало целият клас, сега е разбрало как са се чувствали другите деца. Похвално за учителката, дала му е най добърият урок!
80
0
 
31
 
! Отговори
Докога така преди 4 години
Докато чаках внука си наблюдавах дете от друг клас,излизайки от стаята ритна две деца без причина,счупи фикуса в коридора и разпиля пръст по целия коридор.Когато хигиенистката му направи забележка и каза,,Айде ***,за какво ти плащат".Опитах се да му направя забележка и ми каза,,Кво ше ми направиш?.Ай да те видим"Детето беше в трети клас.Класната му ми каза,,ужас е,нищо не помага,прави каквото си иска,осиновено дете е и родителите му не дават дума да му кажем.Постоянно ни плашат с телевизии и РИО.
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубавото в случая е ,че плюещата чужди деца гнида и не понасяща плюенето после ,с кеф ще наплюе и същите баба и дядо и майка и баща , които сега вият.
78
0
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
Защо се фиксират върху учителката, а върху виновника и възпиталите го родители? Утре ще плюе и бие и родителите си!
77
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако аз направих такова нещо в трети клас баща ми щеше да ме спука от бой.
76
1
 
38
 
! Отговори
221 преди 4 години
Голяма работа. То плюло, пък тя ги накарала да му върнат...И то се обидило, та баба му отишла да вдига скандали, вместо да му перне един зад врата. Аз, па да ви кажа, нас учителката в началното у-ще ни биеше с една дървена линия. 92г., гр. София. Ко се правите, голям праз! Къде, къде по-лоши неща се случват, вие за това сте ревнали.
75
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който подкрепя тази учителка, нека се стри и всички останали родители да му се изплюят върху него.
74
2
 
35
 
! Отговори
СТАРО и ПАТИЛО преди 4 години
До мак: представете си обратното.Утре това дете отново ще наплюе или други ще правят това, тъй като са видели, че нищо няма да им се случи. От малкото се тръгва към голямото и такива прояви трябва да се отсичат още в корен. Аз поддържам УЧИТЕЛКАТА!!!ВСИЧКО друго са фалшиви методи за възпитание, които ще се отчетат един ден, като грешка но вече ще е много късно.
73
20
 
12
 
! Отговори
мак преди 4 години
Не ги разбирам. Децата са превърнати от "учителката" в наказателен взвод, а родителите нямат нищо против. Утре Пешо ще набие Гошо и за наказание тя ще накара всичките да набият Пешо. Глу.потевини.
72
4
 
10
 
! Отговори
До 77 преди 4 години
Така е! Учителят е прекалил. И може би по-добър учител би се справил другояче. Но то добри учители не останаха.Те също са подложена на стрес с над 20 деца и техните родители. Често просто оставят децата да се оправят сами.А детето трябва да бъде научено да се справя със стреса и да се контролира у дома, от родителите си. А не да го оставят да си се занимава на компютъра сам, за да не им досажда. Пък сетне учителите да се оправят. Щото проблем са не децата, а родителите