Учебната година да приключи от вкъщи? МОН не го изключва

Дистанционното обучение върви, всеки се оправя както може
135
Учебната година да приключи от вкъщи? МОН не го изключва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Просветното министерство явно не изключва варианта, при който учениците ще трябва да завършат година без да се върнат в класните стаи. От 13 март, с влизането в сила на извънредното положение, децата си останаха вкъщи. Това ще продължи до 13 май, а не е изключено и   по-дълго, ако властите решат да го удължат.

Още по темата

МОН работи изключително ангажирано върху проблемите, свързани с начините на оценяване на учебните резултати с оглед завършване на учебната година в условия на евентуално продължена в определен вариант неприсъствена форма, обяснява просветният министър Красимир Вълчев в писмен отговор на въпрос на депутат, след като се наложи много бързо учебният процес на мине на дистанционен режим.

Той допълва, че разработването на софтуерна платформа за дистанционно обучение е дълъг и трудоемък процес, като разходите за проектиране, изграждане и поддържане и бъдещето развитие на такова решение са изключително високи.

Според него обаче и сега има достатъчно готови решени, така че учениците да не изпускат материал, докато си стоят вкъщи.

Има и възможности, които осигуряват дистанционно изпитване, отчитане на присъствие, изпълнение на поставените задачи и контрол на времето,прекарано от учениците онлайн.

Политиката на МОН в периода на извънредното положение е да осигурява възможности, а не задължения, посочва Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
38
 
! Отговори
ОСТАВКА за шайката преди 4 години
Защо от вкъщи, след 13 май няма ли време..........или Боцко се бетонира за ЦАР със незнайно колко продължаващото извънредно положение?
11
5
 
23
 
! Отговори
И без това нищо преди 4 години
не научават в училище, защо направо не им подаряват дипломите, маса пари ще спестят на народа? Нали ги виждаме, уж висшисти, а неграмотни, защо са харчили парите на държавата?
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зараняват излизането от областните градове от петък до понеделник.
9
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Учебната година ще свърши когато реши Бацо! Ще свърши, когато се свършат ирационалните му страхове! А той видимо е един архистрахливец!
8
3
 
21
 
! Отговори
bg преди 4 години
какви западни университети. Мад 50% от потенциалните студенти тази година няма да отидат в университетив чужбина...То полети още няма, карантини навсякъде. Кофти за сегашния набор, ам годината ще е нулева
7
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Деца от бедни семейства, които нямат iPad-и и MacBook как да се обучават?Ако учителите нямаха компютри (някои вероятно още нямат), как да преподават?Държавата можеше ли да осигури СТОТИЦИ ХИЛЯДИ устройства, ако хората нямаха?Не. Нямаше да може. Образователната система щеше да се срине. Късмет извадиха, че хората са грамотни и имат компютри.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То работата вече приключи да края на годината в бюрото по труда
5
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1Или всеки да се оправя както може! А реалността е че АБСОЛЮТНО НИЩО не върви. Децата от 6-7 часа имат максимум по 2 до 3 и не че в училище научаваха кой знае какво, но сега положението е ПЛАЧЕВНО!
4
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз само да попитам, а какво се случва с НВО-то, или и то дистанционно! А ако по време на изпита ти спре интернета какво правим или служебна двойка независимо, че детето няма никаква вина за това и може да е страхотно подготвено! Кой може да ми отговори на тези въпроси???
3
24
 
16
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 4 години
Некомпетентни учители НЕ използват подходящи платформи, за водене на учебни заниятия. Някои настояват заниятията да се водят във Facebook Messenger, учениците експлоатират слабостта на некомпетентните учители и правят каквото си искат!Виновни за тази ситуация са МО, които не пускат адекватни разпоредби на директорите.Слаба държава. Калинки ни управляват. Неспособни са.
2
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТО И БЕЗ ТОВА ВИСЕНЕТО В УЧИЛИЩЕ НЯМАШЕ КОЙ ЗНАЕ КАКЪВ ЕФЕКТ!
1
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дистанционното обучение върви, всеки се оправя както може."