Ролята на родителя в дигиталното обучение е много важна

От няколко седмици училищата са на дистанционно обучение
30 мар 2020 13:33, Ния Христова
17

От няколко седмици насам училищата у нас са на дистанционно обучение заради пандемията от коронавирус. Министърът на образованието Красимир Вълчев е категоричен, че няма да има нулева година. Учебната година може да продължи до юли и поради тази причина баловете също бяха отложени.
 
"Много по-гладко и много по-уверено върви дистанционното обучение, отколкото при старта. Директори и учители са положили усилия в момента дистанционното обучение да го има в почти 97% от училищата. Около 15% от учениците не са включени в това обучение, но това е съвсем нормално и не е никак опасно", каза председателят на работодателите в просветата и директор на 119-о СУ Диян Стаматов в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Той смята, че на много места няма да е нужно да се повтаря това, което е учено до момента, защото то е учено добре и с голяма доза практичност. Само на някои места ще трябва да се повтори заради асинхронното използване на дистанционното  обучение и невъзможността да се усвои учебният материал. 
 
"При малките ученици 70% от ангажимента в основното обучение е за родителите. Те са много важни за подкрепата във всеки един момент. Не така са нещата при по-големите ученици, където подготовката в техническо отношение е напълно достатъчна. Ролята на родителя е изключително важна, за да се контролира целия този процес", каза още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
3
 
! Отговори
До САТ преди 4 години
Оправяме се както с преподаването, което е основна ваша работа, така и с писането на домашните, с ходенето на нашата си работа и всички домакински задължения, за същото време за което вие трябва да предадете, на разбираем за децата език, един урок. Но масата не го правят и само се оплакват, че никой не ги уважава. Уважение се печели. Доверието също. Спечелете децата и дори да са 200 това няма да ви е в тежест.
15
1
 
7
 
! Отговори
Рос преди 4 години
Родители и учители , а за бабите и дядовците не казвате нищо.Когато родителите са на работа те са на първа линия . Да не говорим ,че също ходят на работа и трябва да са до колкото може в час с технологиите. Така ,че не ги подминавайте .Те са основата за всичко.
14
4
 
4
 
! Отговори
Да ви обясня преди 4 години
Просто вкъщи вече виждате това, което се случва и в класните стаи.Образованието е на критично ниско ниво.За ~ 1000 лв бруто няма как да наемат качествени преподаватели. Младите идват за 1 година, за да разберат, че е загубена кауза и си ходят. Наемат се масово дунди тетки на 55 + със съмнителна компетенстност по предметите и функционална неграмотност. Четат учебниците дословно и "урокът е предаден"... После защо в България масовият българин е обслужващ персонал и обича управляващи тип Бойко
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Половината часове не вървят, много учители нищо не зацепват от компютри, ученикът блей нещо друго/ напр . телевизия/-липсва видео чат, родителите задължително трябва да учат с детето,а те са на работа-ПЪЛНА ПАРОДИЯ.
12
4
 
11
 
! Отговори
До11 преди 4 години
Ами някои родители ходим на работата. Двамата сме лекари, прибираме се вечер уморени и как точно до полунощ да започваме да учим заедно. Онлайн уроците са сутрин, бабата е далеч от компютърна грамотност, детето се изнервя и потиска , че не разбира голяма част от материала- пълен ужас е. Научава уроците , защото учи с нас и наваксва почивните дни, а не от недомисленото онлайн обучение.
11
4
 
5
 
! Отговори
CAT преди 4 години
Никой не върши работата на учителя. Само че родителите се грижат за 1,2 или най - много 3 деца, в доста редки случаи. Неговите собствени деца. Родени по желание. Хайде сега си представете да се оправите със 100.Или 156 в моя случай. Дали е еднакво?
10
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей , 10 дни сте до децата и пропищяхте . Който иска детето му да знае , не се оплаква , който го мързи и е свикнал да щрака само телефона и лаптопа , е изнервен и учителите в момента са му враг 1 , защото са му нарушили рахатлъка .
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8 ти колко деца имаш и на каква възраст? Защото аз имам 3 - на 14, 13 и 8 и когато учеха в БГ трагедията беше пълна. Вечер след работа, разбирай 7-8 часа вечерта, се почва едно четене и обясняване, разбирай преподаване на урока, за да може след това да се напише домашното. Първо учебниците са така написани, че не стават, второ масата учители не са заинтересовани, някои не са и компетентни, от това да преподават на разбираем език, нали ще получат заплати и така и така.
8
3
 
4
 
! Отговори
Има полза преди 4 години
Дистанционното обучение е доказало своята ефективност много преди ние тук да открием топлата вода. Защото човек възприема знанията много по-добре когато остане сам с теста и онлайн платформата. Така не се разсейва от какво ли не в класната стая. Много велики открития са станали по време на чумата през средните векове когато хората са били затворени вкъщи. Например Нютон така е открил своите закони. Затворен в дома си. Само храна са му донасяли.
7
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много им е мъчно на родителите,че най-после ги накараха да разберат,че имат деца. То само не може да успее , ако няма подкрепата на родителя .Не вършите работата на учителя. а това е задължение на родителя.Ако не го проумеете, не търсете провала при учителите.
6
3
 
13
 
! Отговори
6 преди 4 години
Дистанционно обучение в този си вид не може да се нарече такова. Още много неща трябват за да стане учебен процес !Това е менте работа -излъчва се някакво учебно съдържание и толкова !И единият родител ,дядо , баба...започват частния домашен урок! Но все пак е нещо , отколкото да няма нищо !30 години минаха и новите "педагози " не можаха да си научат урока .Но иначе -верни на ГЕРБ!
5
0
 
15
 
! Отговори
Малко смях преди 4 години
Вече всички учители имат онлайн уроци. Присъстват ученици, родители, баби и дядовци! Ограмотяването на една нация започна!Мечтата на всеки ученик в момента - да го накажат без компютър и без телефон..
4
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега всички родители да получат по половин заплата бонус, защото не само че ходят на работа но и вършат и учителската такава. А как успяват никой не пита. И ще лъсне истината, че в действителност добрите резултати на учениците са благодарение на родителите.
3
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами освен родителите да си поделят с класната десетте й заплати накуп, които тя ще вземе при пенсия.
2
4
 
11
 
! Отговори
истината е че преди 4 години
ако не са бабите ще настъпи истински срив образователната система на републиката
1
6
 
11
 
! Отговори
Само отбелязвам преди 4 години
Уф направо си го кажете,че родителят стана учител. Да се признава и домашното обучение.