Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев

Министърът обаче иска организация за бързо преминаване на електронно обучение
22 юли 2020 16:15, Красимир Ангелов
86
Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев
Снимка: БГНЕС

Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение, обяви  министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Комисията по образованието и науката.

Според него това решение е единственото логично в тази ситуация, съобщава "Фокус".

Още по темата
"Факт е, че обучението в електронна среда не може изцяло да замести присъственото. В същото време ние трябва да работим и разработваме правила за функциониране на системата в тези условия. Те ще бъдат най-общи по отношение на организацията и конкретни по отношение на така наречените здравни протоколи", посочи Вълчев.

Той поиска да се създаде организация, с която училищата ще трябва да имат план за организация на работа, за да превключат при необходимост за обучение в електронна среда за кратък период.

"Било то 3,5 или 7 учебни дни. Надяваме се и здравната система да има този капацитет бързо да направи анализ на ситуацията и като види здравния протокол да види каква е средата на контакт", каза още Вълчев.

Той посочи, че голямо внимание ще бъде обърнато на дезинфекцията в училищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
13
 
! Отговори
Разгневен преди 3 години
Този е обезумял! Ако осъществи намеренията си, след години ще бъде наречен " Красимир ***".
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чочев - стъпка за връщане към нормалносттаК'ва нормалност бе, Мой? *** до дегенерата. Да не казвам донори, че се сърдят хората от мотоклубовете. За тях това е запазена марка.
9
7
 
19
 
! Отговори
Фики Стораров преди 3 години
Модерните дигиталисти и обикновени шубелии знаят ли колко е важно за детето да води социален живот?
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев клекна на маргиналните истерички, защото те нямат ресурс и знания да възпитават и обучават децата, които са създали. Защо са ги създавали и те не знаят, но вече продуктът е факт. Човек е, не е да го изхвърлиш.Същите тези родители изпаднаха в тих ужас от получената обратна връзка по време на онлайн обучението. Разбраха, че децата им са пълна трагедия и нищо не им е ясно. Няма как и да им е ясно, системата го изисква. И решиха проблема елегантно. Не е мое, на учителката е, тя да го мисли.
7
11
 
16
 
! Отговори
Чочев преди 3 години
Отварянето на училищата е най-сериозната стъпка за връщане към нормалността, дано се случи, въпреки писъците на бгмамите "у фьейса" колко е опасно да се ходи на училище.
6
1
 
15
 
! Отговори
Тука има,тука нЕма преди 3 години
30%от първокласниците не говорят български език.Натъпкани в стаи по 30 и после в маха,лите ,не ги виждам с ДО.
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако родителят иска адекватно на днешните условия дете, което да е готово за "новите реалности", то да, напуска работа или намира друг начин да се занимава плътно с него.И другият вариант. Ако родителят е създал поколение, защото и другите създават, ходи на работа, защото трябва да се оцелява и всичко в този ред на мисли, то какво го интересува същият родител дали детето му е в клас или в сиропиталище? Стига да не му пречи на оцеляването и чалга-почивката.
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи прекратиха предишната учебна година при ситуация с по няма и 10 случая на ден, но връщат присъствие в следващата при ситуация от над 200 случая на ден?Мда, определено си личи, че мотивацията зад всичките им мерки е благото на населението.
3
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През има няма пет дни ни сервирате "новина" - учебната година ще започне присъствено.Нямам идея какво налага през няколко дни да пишете едно и също, надявам се вие да си знаете поне.И освен това - пилците се борят на есен.
2
3
 
32
 
! Отговори
сапунен балон преди 3 години
До тук добре, но като премине в НЕприсъствено, какво правим със децата които тази година ще са в първи клас?Дете във втори клас също не можеш да оставиш само вкъщи да ''учи'' онлайн, единият от родителите напуска работа или................?!
1
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе. В дигиралната ера сме, 21 век, а и в момента сме на 3 място по скорост на заразяване, те се готвят да набутат по 28-30 децата в мрачните и задушни класни стаи, вместо да впрегнат сили за да подготвят адекватно учебно съдържание и да обучат персонала за дистанционо обучение. Сигурно имат доста залежали отпечатани учебници в хартиен вариант да се продават.

Спонсорирани публикации