Училището: Това, което беше до 9 март, вече няма да е същото

Не само учителите носят отговорност, семействата също
Обновена: 28 авг 2020 11:51 | 28 авг 2020 11:48, Камелия Цветанова
39
Училището: Това, което беше до 9 март, вече няма да е същото
Снимка: 119 СУ

"Това ще е различна учебна година и отговорността ще е изцяло на ръководните екипи, но трябва да има отговорност и на семействата". Това каза пред БНР Диян Стаматов - директор на столичното 119-о училище "Акад. Михаил Арнаудов“ и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България.

Още по темата

"Били сме свидетели как при грипни епидемии в предходни години родителите неглижират опасността и изпращат децата си на училище. Този път не трябва да е така", подчерта той.

Според него със сигурност онова, което беше училището преди 9-и март, няма да е след 15-и септември.
Стаматов посочи, че медицинските сестри в ръководеното от него училище ще са най-важният движещ фактор в организацията.

"Те ще са на входа на училището и никакъв компромис по отношение на деца, които имат видими симптоми", каза
той.
Стаматов уточни, че медицинските сестри са на подчинение на общините, а не на директорите на училищата.

Директорът на столичното 119-о училище беше категоричен, че децата не могат да спазват дистанция, но ще бъде задължително в общите помещения на училищата да бъдат с маски.

"Учителите ще имат ангажимент да съблюдават правилното поставяне на маските от децата. Задължително трябва да има отворен поне по един прозорец във всяка класна стая, а учителите ще бъдат предпазни маски и в час“, уточни още Стаматов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Мислете !!! преди 3 години
С маски дълго време децата ще се разболеят. Ще липсва кислород.Ще развият пневмония. Това е и целта- унищожение на България. В Канада по време на часа не са с маски. Само в коридора са с маски при среща с ученици от други класни стаи. Деца с хронични заболявания са на дистанционно обучение. Свободно избираемите предмети за всички са дистанционни. Родителите могат да поискат за децата си да бъдат на дистанционно обучение. А тука с тези подкупни лекари и неграмотни управляващи е мъка.
34
0
 
10
 
! Отговори
PCR преди 3 години
Училището никога няма да е същото. Основното на присъственото обучение е присъствието, а не обучението. Първите 10 мин. от часа ще е беседа за вируса проверка за симптоми. Следващите 10 мин. спорове за прозорците - отворени/затворени. Останалите 20 мин. - някакво мучене през маската. А учениците ще се хилят, нарочно ще се секнат и кашлят, да притесняват учителя и да провалят часа. Така ще е до първият починал. После - психолози... и по къщите си.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зимата да видим как ще отваряте прозорците.
32
0
 
6
 
! Отговори
Пътуващ преди 3 години
А какво ще кажете за тъпканака в градския транспорт, докато се стигне до школото. То в автобусите няма въздух, поне в Пловдив е така, докато се стигне до училищата и университета положението е по- лошо и от консервна кутия...
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ууууу...Казва някой, който хабер си няма от перподавателския труд и от това колко по-трудно и времеемко е да се преподава дистанционно. Ама ние да си кажем, да не се нимен да се обадим неподготвени.
30
1
 
8
 
! Отговори
МУНЧО преди 3 години
Дияна Стаматова- на всяка манджа-мерудия!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви 36 лв за 20 маски, кутия от 50 или 100 немски хирургически струваше 5-6 лв когато ги купувах през февруари.
28
3
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Ехеее,не се спряха,ще побъркат и децата,не стига,че си мислят,че с мизерните пари, които се наричат детски помощи много сме забогатели,Ами и още да тъпчат народа,и на децата посегнаха😠Не Короната,Ами тяхното управление ще унищожи народа🙄😡Да седят те по цял ден с маски ,да им се изпотяват муцуните,да ги питам,ще издържат ли
27
1
 
10
 
! Отговори
хм преди 3 години
Повдига ми се този "ентусиаст".
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА ЕДИН ДЕН 4 МАСКИ...ЗА ЕДНА СЕДМИЦА 20 МАСКИ...20 Х 1,80 = 36 ЛЕВА
25
0
 
18
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 3 години
С МАСКА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРЕПОДАВА.ДАЖЕ С КОМПЮТЪРА Е ПО-ЕФЕКТИВНО.
24
12
 
8
 
! Отговори
Сата преди 3 години
АРЕ СПРЕТЕ СЕ ДЕ! НЕКА ВСИЧКО ДА Е ПО СТАРО МУ! ДЕЦАТА НЯМА ДА СЕ РАЗБОЛЕЯТ А И ТО ВИНАГИ ИМА ВИРУСИ ТОВА Е НОРМАЛНО!!!!!
23
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До уууТе и много ITспециалисти си седат в къщи и си вземат заплати, но за тях си траеш, нали? Дори и в събота и неделя работят тия даскали, дето толкова плюете по тях! Ти да не би да си перфектен?А всички около тебе на работа да не са перфектни? Винаги двоен стандарт -доктори и даскали трябва да са съвършени, а другите - може да го карат през пръсти! Ами навсякъде има хора, които не стават! Стига с това поставяне под общ знаменател!
22
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Даскалите да не са роботи? Като почнат да се разболяват и те като лекарите, какво правим? И без това има недостиг на учители.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВУЗовете са автономия. Всеки решава.Повечето ще са дистанционно.Дори за Плевен за МУ чух , че ще идват само за упражнения.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във ВУЗ-вете какво ще се случва? Това са големи хора. Всички студенти са се омешали през лятото. Кой е работил, кой е ходил на почивка... Имат по-малки братя и сестри. Кой ще контролира положението.?Цялата отговорност на мед. сестри? Пълен хаос и недомислици.
19
28
 
6
 
! Отговори
ууууу преди 3 години
Защо да е същото?!На много даскали така им е екстра, седят си вкъщи и получават заплата.
18
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С маски, шапки, якета, на отворен прозорец... и парно.
17
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворен по един прозорец... И като дойде октомври, които деца са около прозореца, на следващия ден ще са със симптоми, пък дали е ковид или настинка...
16
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Да, няма да бъде!!!? столетия напраед ще ходят с маски на разстояние 1,5 м. и ще си мият ръцете с дезифектант???!!!!!! Нещо не сте добре!