Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?

Жената пита как се ценообразуват продуктите
Обновена: 29 авг 2020 19:11 | 29 авг 2020 19:10, Веселина Йорданова
160
Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?
Снимка: Facebook

Майка на първокласник показа касова бележка с внушителна сума за училищна униформа на първокласник.

"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед.

Но... може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите", заявява Росица Цанкова в пост в социалната мрежа.

По думите й децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят.

Тя публикува към поста си и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове).

"Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някои и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената, ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте предвид, че с по 1 бр. от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители, които дори купуват втора употреба, за да спестят, посочва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: образованиеуниформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ако е купила по едно от всичко ще и струва по малко от 300 лева, защо не показва цялата бележка?!
124
0
 
11
 
! Отговори
баце преди 3 години
Не е нормално, но е доходно. Защо да не ви ограбват мутри и калинки, щом това се насърчава от ББ.
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
128 4 блузки са много и 2 са достатъчни. За какво са 4. Винаги може да се отиде на място да се докупи.
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако цяла година купувате по нещо и накрая платите само 1 сеитшър, 2 блузки с дълъг ръкав и 2 с със, няма да ви излеле толкова нанагорно. Сега чакаме 15.09. И заглавие 1000 лв. за първокласник, както всяка година. Никога септември не съм купувала уч. пособия. Всичко по-малко през годината. Униформа от предходната година и само допоръчване на 1-2 блузки. Пера ги на ръка, зимата често проверявам на балкона.
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корупцията няма край в тази територия... Не се наядоха ейй...
120
0
 
7
 
! Отговори
До 124 преди 3 години
Четеш ли коментара на жената.,, Имало майки, които купуват втора употреба дрехи.,,Може тези майки да купуват книги на децата си вместо това. Тя отделя много голямо внимание на външния вид.И наистина следва да се обърне към училището за проблемите си.
119
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ранички има и по 5 лвТая майчица дето на първолаче иска да купува ,,маркови,, дрешки е странна.Децата още не са се опознали и вече е решила да затапва другите майки със скъпо облекло на отрочето.
118
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако емблемата на униформата е суджук или златно кюлче,значи фирмата е правилна и цената е добра!"Глей к'ва убава стана южната тангента"
117
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И 200 лв. за раница...
116
5
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Мила майко,възможно е ,слънцето казва,че нашата икономика върви,а световната не.
115
0
 
8
 
! Отговори
Неподкрепящ никого преди 3 години
От опит ви казвам, че блузите са по 24 лв и да приличат по модел на тези от Бенетон с якичките. С 4 блузи 3 тениски и 2 пуловера, без ръкав се изкарва цяла година. Около 200 лв всичко. Така беше при нас. Сметната сега само всичко от мола, особено на момичетата. До 7 клас униформите са ОК и са по изгодни!!!
114
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като в държавата всичко е обърнато на печалбарство -така ще е, отделно директорите на училищата прибират комисионни от фирмите за облеклата, схемаджийството на герП няма край, та кой от геПаджиите ще иска промяна
113
18
 
10
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Аз съм абсолютен враг на такива, дето се оплакват по соц мрежи и медии. За да има такава цена, преди това е обсъждано, имало е срещи с учители и може гж-та да не е ходила? Там е мястото, където се решава и ако трябва да и се помогне ако е и е скъпо, но след като запише детето- приема условията и край! Сега е все едно да отида да живея с някакви тузари и да се оплаквам,че таксата за пазач била Еди колко лв!!
112
2
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
В Англия униформите са задължителни, но точно преди училище ги пускат на символични цени - една жилетка (кардиган) е на цената на една бира в пивницата (пъба), също така има дрипшопове където може да се купят втора употреба за стотинки.
111
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз харесвам униформите по принцип, но определено имам много против нашенската интерпретация на униформи... Първо че фирмите, които са взели повечето държавни поръчки ги правят толкова некачествено, че нито си струват цената, нито имат вид на униформа. И второ, защо масово са суитчър и блуза с яка? Това са спортни дрехи! В най-добрия случай докарват вид на някакви общи работници. Тази униформа не им създава самочувствие и чувство за принадлежност. Толкова ли е сложно да се носи сако и риза!
110
9
 
23
 
! Отговори
Кумка преди 3 години
Т.е. пак българска му работа. Униформи, учебници, обяд, трябва да се поемат от държавата в една нормална страна. В Бг винаги ще му намерят цаката: от униформите уреждане на наще хора за поръчката и след това крадене на материали и надуване на цените до дупка ( бг му работа), а учебници - за какво са им - българинът знае всичко, а обядът може да се окраде. Каквото и да посееш, ще поникне български уродлив вариант.
109
1
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До Ямболски цървулЗнаеш ли кой е обличал хитлеристите? Отдавна си търся кожено манто до земята от униформата на SS, но не мога да намеря никъде. Явно само в някой киноцентър, ама може да е фейк, да не е истинско. Ами ще ти кажа - HUGO BOSS
108
13
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Не знам дали 300лв за униформа са много, но моята любовница видях с очите си фактурата, беше платила 13 600 ЕВРО, не лева, а ЕВРО за детската градина на дъщеря си за 1 година. Беше я срам да ми каже, да не я помисля за сноб, но случайно видях. Засрами се де, но като и казах, да си я дава на нормална, държавна детска градина, не поиска. В тази говоренето на български е забранено, говори се само на английски и децата са повечето на чужденци, живеещи в България. Така че за всеки влак си има пътници
107
1
 
7
 
! Отговори
до 117 преди 3 години
До АнонименАми нормално е дрехите да са по две, защото и се перат.
106
2
 
6
 
! Отговори
майка преди 3 години
Аз икономично дадох около 200. Нормално е. Да не коментирам, че образованието да 16 години е задължително, но след 7 клас учебниците се купуват и там отиват миимум 200. Има и тетрадки, маратонки, дрехи, които се израстват всякя година.

Спонсорирани публикации