Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?

Жената пита как се ценообразуват продуктите
Обновена: 29 авг 2020 19:11 | 29 авг 2020 19:10, Веселина Йорданова
160
Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?
Снимка: Facebook

Майка на първокласник показа касова бележка с внушителна сума за училищна униформа на първокласник.

"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед.

Но... може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите", заявява Росица Цанкова в пост в социалната мрежа.

По думите й децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят.

Тя публикува към поста си и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове).

"Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някои и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената, ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте предвид, че с по 1 бр. от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители, които дори купуват втора употреба, за да спестят, посочва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: образованиеуниформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
5
 
20
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Ами в Герберистан не само това е нормално...
44
48
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си учила, офца! Хора с образование и високодоходни позиции не ни бърка, ако да е 1000 лева униформата. Все искате да ви е ефтинко, нали сeляни?!
43
7
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Кой не скача е червен!!! Нали искахте демокрация??? Сега плащайте на ,,демократите,, !!!
42
3
 
25
 
! Отговори
иванчо преди 3 години
поредния заложен капан за обогатяване на една шепа продажници;при големи количества цената винаги е много по-малка, навсякъде, по 'белите' страни;у нас, както обикновено и най-хубавият повод и най-лошият се използват само за едно - захранване на дивата, оправническа алчност ....
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събери сто българина и ги попитай нещо, ще получиш сто и двадесет категорични мнения.
40
7
 
33
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Родителите са тези, които правят от децата си сноби, за да избият селските си комплекси. И така успешно оформят чалга кифли и батки, и опростачването на нацията върви смело напред... Най-върли са тези, които са отрасли с дворна тоалетна, последвана от миризлива панелка.
39
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се оплаква нали затова държавата й плаща детски. Всеки месец по 40 лева. Е, вярно че може да изтегли 30 всеки път защото банката пък ще си вземе такса от 2 лева и няма как да изтегли 38 лева.
38
18
 
22
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Аз пък съм против униформите. Като ги облечете в еднакви грозни дрехи, няма да заличите социалното неравенство в училище. 1. Едното дете ще го карат с Мерцедес, а другото с раздрънкан Форд. 2. Едното ще е с телефон за 200 лв, другото за 2000, едното с чанта втора употреба, а другото със за 150 лв.
37
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 10 години България ще е няколко големи градове селата и по малките градчета ще изчезнат като се изгубят възрастните жители ще останат рояци колумбийци това което не успяха едни наши съседи да ни унищожат за 500години мафиотите успяха за 30 години
36
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другия пък когато сте на родителска среща и се обсъжда въвеждането на униформи и класния излезе с един тон аргументи относно защо били нужни униформите, просто попитайте защо учителите също не носят униформи.
35
3
 
14
 
! Отговори
До Т.Шак преди 3 години
На прав път си, дрехите са си дрехи, същите като от мола или като от Илиенци, реално не се различават кой знае колко, но именно амблемата прави цената - на твоя автомобил кръгче с мерник или кръгче с вертикална светкавица искаш да имаш?
34
5
 
40
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Като бях на гости у щерката в София, отидох до кварталния магазин хляб да взема и някоя бира да пийнем със зетя, и пред мене на опашката една наперена майка със 6-7 годишно дяте.То нещо шавливо беше и на едно място го не свърта и току вземе някоя вафла от рафта а майка му я върне пак обратно, току сладолед извади от фризера и накрая майката са развика-а бе я ги остави тия глупости бе, аз да не съм милионерка, и на касата взе три кутии цигари.Аз му подарих едно сладоледче щото съм милионер бе...
33
2
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Ти на кое околовръстно ходиш...баси,само на мен ли ми дерат кожата труженичkите...
32
4
 
27
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
A защо трябва да има униформи?А ако пък трябва да има защо не са нещо стандартно, напр бяла/синя ризка и черен/син панталон/пола, както през соца и само емблемата да е различна за отделните училища?А униформите, с които сега обличат децата, наистина са грозни
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не си в Германия, там как питат за теб, от посолството пращат запитвания кога ще пристигнеш.
30
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък посадих зад блока памук... Сега ще го изпреда, ще си направя от стари дървени скари един стан в къщи, ще изтъка платове, и като го ушия с губерката - ще ми излезе без пари! Червената боя правя с нар, черната-с къпини, синята още я мисля. Обувките - подметки правя от стари автомобилни гуми, изкарват по 10 сезона.
29
17
 
3
 
! Отговори
Кифла преди 3 години
Ами прати си детето в селското килийно училище. То на *** майка умно дете не и трябва
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АТАКИСТМай само ти така мислиш! Всичко зависи от училището!
27
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За детето в Испания плащам,около 120 евро за униформа.Там се плаща и за държавно училище.Жилетка,пола,панталонче.Нормално.Сега тука гледам някакви глупости на тази касова бележка.Ми що плаща ?Да не плаща,да плати само нужното.
26
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тениска 15 лева, блуза 25 лева, панталон 40 лева, суичер 40 лева... Не знам, вие за колко ги купувате иначе дрехите? Сигурен съм, че има и по-евтини варианти, но не мога да кажа, че е скъпо, буквално преди два дена купих за осемгодишно суичер от евтин магазин, 35 лв. Тези 300 лв са за дрехи, носени в училище от септември до юли, не е толкова странно?