Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?

Жената пита как се ценообразуват продуктите
Обновена: 29 авг 2020 19:11 | 29 авг 2020 19:10, Веселина Йорданова
160
Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?
Снимка: Facebook

Майка на първокласник показа касова бележка с внушителна сума за училищна униформа на първокласник.

"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед.

Но... може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите", заявява Росица Цанкова в пост в социалната мрежа.

По думите й децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят.

Тя публикува към поста си и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове).

"Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някои и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената, ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте предвид, че с по 1 бр. от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители, които дори купуват втора употреба, за да спестят, посочва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: образованиеуниформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой да я плати униформата ? Има училища, които не изискват униформа може да запише там детето си. Но тогава сигурно ще поства касови бележки за 300 лв. за дрехи за училище. Напротив, униформеното облекло и спестява да купува други дрехи през цялата година.
84
0
 
12
 
! Отговори
шефа, шефааа преди 3 години
Името на фирмата го пише най-отгоре на бележката в снимката към статията. Жалко е, колко много можете да мрънкате, а колко малко - да мислите и сами да си свършите работата.
83
6
 
14
 
! Отговори
Алооо,финландеца преди 3 години
Ами у-щето от де взима тез пари,бе? Да не ги събират по улицата,***! Безплатен обяд няма. Някой накрая плаща масрафа.Безплатно е само сиренцето в капана! Ей,тоя комунизъм ви изпи мозъците! Безплатно ,но пък качествено!
82
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
300 ЛЕВА ЗА ЕДИН КОСТЮМ :DИ КОСТЮМИТЕ ЗА АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ СА ПО-ЕВТИНИ!!!
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много жалко, че дрехите определят човека и трябват униформи, за да излъжат природата. Така не се отдалечаваме особено от първобитното общество, където огърлицата от зъби на пещерния лъв на врата на вожда показваше социалното му положение. А ако искате, това да се промени, трябва да обясните на детето, че лъвските зъби са само зъби, и в съвременното общиство нямат отношение към социалния статус. А не да забранявате лъвските зъби и споменаването на името на пещерния лъв изобщо.
80
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 90през комсомолизма всичко беше безплатно ама нали трябва да сме модерни евроантлатици и да се плаща за всичко
79
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е в туземните държави. В останалите родителите не плащат и 1 евро за училище на децата до края на ученето им. Във Финландия където живея учебниците, храненето, лаптопите, екскурзиите и всичко останало се заплаща от училището.
78
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до СилвияИ в комунизма ходехме с униформи. Седяха ни като чували ------- Седяха ни съвсем нормално. И аз съм носил престилка с бяла якичка. Ако баба ти те е прехранвала, може и да ти е била по-издута престилката.
77
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да се съглася, че униформите помагат да няма дискриминация. Децата, както и хората по принцип, са различни. Това, че външно изглеждат еднакво с униформа, според мен само учи децата на лицемерие. Като със съвременните политкоректни измислици - всички използват "правилните" думички, а какво стои зад този параван, никой не го интересува. Съгласен съм, че не трябва да има дискриминация, но това става, когато хората приемат и уважават различните, а не като се правят, че всички са еднакви.
76
0
 
15
 
! Отговори
иванчо преди 3 години
по-долу срещнах израза - "морална граница за алчността" - ?!?кой търси светлина в тъмнината !??или още по-невъзможното - тъмнина в светлината ???на алчността безумието е голямо; там където има алчност няма място ни за морал, ни за чест, ни за достойнство, доблест и т.н.а да степенуваме - малко алчност, много алчност .... - вратата или е затворена или отворена - малко да я открехнеш, лукавият ще нахълта без повече покани .......
75
6
 
5
 
! Отговори
one преди 3 години
До Анонимен от АнглияКой ти говори тук за плащане на данъци.....това не е в сметките на вечно мрънкащите.Дава парите, после се оплаква.Да си плащаш данък на държавата?Неее, тя трябва да ти плаща, за всичко!
74
0
 
9
 
! Отговори
До#80 преди 3 години
Данъците са си 20%. С тази разлика че ако взимаш минимална заплата си ги връщаш всичките на края на счетоводната година. Ако взимаш повече си връщаш 80%, още повече-60% и така нататък.
73
1
 
12
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
До 10 години гражданчетата ще им се иска на село ама няма да могат бас ловя.
72
4
 
28
 
! Отговори
СВЕТЪЛ ЛЪЧ преди 3 години
Ако майката беше ромка - щеше да получи парите от Държавата .Борисов го обяви преди няколко дни - даваме пари на Децата .Отпусна над 50 милиона лева по тази програма .
71
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А колко е в Люксембург, колко е в Люлсембург?
70
17
 
11
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Щото съм 'комплексар' не искам да имам деца в тази държава,най-вече заради обществото!Имам дете в Русия,пращам долари на майка му,имам какво да му оставя,и вярвам,че има какво да научи там!Къде е държавата,не народа,плащате данъци,български коледи,смс-и,а все дай *** българино!За един счупен крак вдигат правителствен самолет,за болно дете Истанбул,Хамбург и т.н
69
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук пише различни недомислени неща... В Англия била 9 паунда униформата... Не, приятелю, в Англия родителят плаща 9 паунда, а държавата доплаща примерно 200 паунда, а тях ги взема от данъците ти. Напиши сега и колко са данъците в Англия.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 9999А колко е умна цена?
67
1
 
30
 
! Отговори
Ех, Силвия преди 3 години
Ти на това ли ще научиш детето си - че ако е облечено като другите, не може да е личност, със свое мнение? В дрехите ли е личността? Тъжно.
66
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Испания униформата ми излезна миналата година 124 евро по два броя от всичко, включва и яке + екипа по физическо. Тениските взех по 3 броя.