Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?

Жената пита как се ценообразуват продуктите
Обновена: 29 авг 2020 19:11 | 29 авг 2020 19:10, Веселина Йорданова
160
Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?
Снимка: Facebook

Майка на първокласник показа касова бележка с внушителна сума за училищна униформа на първокласник.

"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед.

Но... може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите", заявява Росица Цанкова в пост в социалната мрежа.

По думите й децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят.

Тя публикува към поста си и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове).

"Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някои и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената, ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте предвид, че с по 1 бр. от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители, които дори купуват втора употреба, за да спестят, посочва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: образованиеуниформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
7
 
! Отговори
Една майка преди 3 години
Училището е държавно (в София влизаш там където ти е адреса и шанс да влезеш в друго е малък), детето е едро и 140 му се опъва на ханша (за по-малък да не говорим) и не си правя косата в мола. Нещо друго?
104
25
 
9
 
! Отговори
Баба преди 3 години
Въпросната читателка само търси какво да пише във "фейса". Какво значи "маркова" униформа? Каква е "марката"? Глупости на търкалета! Щом в "Мола" има същите дрехи, но в пъти по-евтини! И откога униформата стана задължителен атрибут. Описано ли е от МОН какво трябва да е облеклото на учениците в училище?
103
2
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Сигурно е на GUCCI
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи юнаци ама алчни
101
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
РАЗГЛЕДАХ КАСОВИЯТ БОН- РАЗМЕРЪТ Е 146- ТОЯ РАЗМЕР НЕ Е ЗА 7 ГОДИШНО ДЕТЕ/122/, А ЗА 11/12 ГОДИШНО ДЕТЕ, МОЖЕ БИ ИМА ГРЕШКА, ЗАЩОТО РАЗМЕРЪТ Е ЗА ДЕТЕ, КОЕТО ЗАПОЧВА ПЕТИ КЛАС, ОСВЕН ТОВА ДРЕХИТЕ СА ПО 2.
100
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Униформата, когато учех, беше чест!Един съвременен български толуп не може да разбере това изречение. Най малко нискочелите служители на държавата (често едноцифрено IQ) могат да го разберат!@112, ЕлиУеднаквяването (знанията) ме доведе да живея в един кантон (не в Китай) със социален статус, който ще остава мечта за Ели! Не външното, а вътрешното е важното! Телефони, коли, други аксесоари са без значение, когато живееш между хора търсещи храната си в отпадъците! Възрастни, които умират от сту
99
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с униформата е добра идея.Поне на външен вид да са еднакви, т.е. условно казано "равен старт".Практикува се навсякъде по света.Няма нужда да откриваме топлата вода.Пък тия с кинтите да ги пращат в частни училища, където може да е друго.
98
33
 
18
 
! Отговори
Ели преди 3 години
Аз не разбирам защо трябва децата са се уеднаквяват. Всеки един индивид е различен и една тъпa униформа няма да промени това. Социален статус, ако някой иска да демонстрира може да го направи с телефон, аксесоари, друга техника, коли, в които го возят и куп други неща. И като ги уеднаквяват като малки, после като влязат в реалния живот и разберат, че всичко е било илюзорно?
97
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да им купи дрехи на ниска цена със същия цвят и материя и да им пришие по една "маркова" емблема от "Илиянци" за по 1 лв - толкова ли е трудно.И вълкът сит, и агнето цяло.
96
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вървите....тази женица на диалект пише, но искаме изява. За да спестите от дрехите само в училище, на заниманията и игра веднага сменяйте. Иначе е факт, фирмата е една. Цените високи. Какво е в чужбина да не се правят на интересни, че яке струва 90 лв. Доходите са други и няма проблем да се купят. Една майка на една род. среща работеща с връзки на дър. хранилка се изцепи. Е вие колко искате да струват дрехите. Тя и повече давала. Простотия!
95
5
 
14
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До До 65В България сме, ти си стой в Англия, какво ни занимаваш с твоите проблеми.
94
2
 
11
 
! Отговори
Георги преди 3 години
До АнонименКакви високи доходи може да има човек, който не знае как се пише евтино.
93
9
 
8
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Ти от втора употреба ли си ти купуваш или направо от кофите? Щото само едни чорапи в Англия са £3!?Е да , ако си на помощи ...държавата ще ти ги плати , ама то и тука е така. В Англия за елитна детска градина само униформеното яке струваше £40 /90 лева/за хилядите други глупости /като пачка за балет £25/ изобщо не споменавам.Та айде, стига сте си чесали езиците
92
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, не е нормално един единствен комплект средностатистически дрехи за дете да струва половин заплата. Не, не е нормално!
91
3
 
15
 
! Отговори
Мъдрец преди 3 години
Когато едно време всичко в училище беше безплатно и униформено ...неее ..Искахме да сме различни и сами да си избираме и купуваме! СЕГА- А не, не ! Вижте ги някаде на майна си гъзина как са униформени и безплатни....и ние така искаме!Факт е че при нас няма угодия.
90
4
 
15
 
! Отговори
Тръба преди 3 години
Добитъкът трябва редовно да се стриже, дои и коли. Иначе започват патогенни процеси в цялото стадо. От това неминуемо ще пострада и глутницата (ушаците). Ние нормалните вълци-единаци също ще усетим определен дискомфорт. Така че да, цената наистина не е нормална. Твърде ниска е. Трябва повече гърч.
89
5
 
15
 
! Отговори
До Силвия преди 3 години
Униформите срещу които ритахме едно време , и всъщност си бяха направо хубави , като сравнявам как изглеждат децата от масовите училища на запад. Но там даже не им хрумва да ритат срещу тях или да променят нещо по тях. А колкото е по елитно училището толкова по строги са изискванията ..и по скъпи униформите Така че направо сме си били слободия
88
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в републиката на великите чалгаджии един *** може да струва и 1000 лева стига да е произведен от нашата мутренска фирма овцете нямат избор освен да плащат на великия български партиен бизнесмен лаiнар
87
10
 
31
 
! Отговори
Така било,иначе било преди 3 години
Аз живея в Англия,аз във Финландия,аз незнам си къде,за това не плащам ,за онова не плащам,пък като се приберат в Бг хукват по зъболекари и доктори,щото там било безплатно. Ами стойте там и чакайте за прием по 3 месеца!!!
86
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Финландия всичко се "плащало от държавата"... То и в зоологическата градина всичко е "безплатно" за маймунките и сърничките.