Учениците с ваучер 100 лв. за екскурзия?

Предложението е на Министерството на туризма
25 сеп 2020 08:55, Петя Славова
6
Учениците с ваучер 100 лв. за екскурзия?
Снимка: БГНЕС

Разработване на национална програма за издаване на ваучери за туристическо пътуване на деца и ученици е предложено от Министерството на туризма в писмо до министъра на образованието Красимир Вълчев. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с представители на сдружение "Българско ски училище".

Ресорният министър поясни, че предложението предвижда всеки ученик да има възможност да се възползва от ваучер за пакетно пътуване на стойност 100 лв. еднократно през учебната година, съобщава "Монитор".

Обмисля се и разработване на мерки за осигуряване на безопасно обучение в условията на извънредна епидемична обстановка в страната, които ски учителите да прилагат при предоставяне на туристическа услуга.

Според представителите на сдружението подобряването на пътната инфраструктура би допринесло за развитието на зимните курорти, тъй като все повече туристи избират да се придвижват със собствените си автомобили.

На срещата бяха дискутирани и възможните промени в нормативната уредба, свързана с използването на ски пистите. Според тях въвеждането на стъпаловидни ваканции за различните училища също би довело до увеличаване на туристопотока към ски дестинациите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начи не могата да ходат на училище, а могат - на ски... ти да видиш...
4
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
това са 60 000 000 лв. - грубо. Дали децата реално ще отидат на тези пътувания също е интересно.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредното малоумно лобистко предложение, което ше използва държавни средства и децата ни, като бройка по време на пандемия за да пълни чекмеджета.
2
0
 
6
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Любовницата на Винкело ще спасява туристическия сезон на ГЕРБерските хотелиери! Ваучерите ще се харчат само в хотелите на ГЕРБ! Естествено там и ще се хранят дечицата !!!
1
0
 
13
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Екскурзия до зоопарка може би?2 лв вход, 2лв за солети и сокче, другите рушвет за държавната поръчка.