Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението

Решението трябвало да е и разумно, и балансирано
93
Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Няма решение за централно преминаване към онлайн обучението, но следим процесите. Има много молби от родители, че не искат децата им да минават към онлайн обучение. Когато се взима едно решение, то трябва да е и разумно, и балансирано", каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова пред БНТ.

Още по темата

Когато се налага, ще се премине и към онлайн обучение, но това е алтернативният вариант, каза Михайлова.

И обясни, че един от факторите е повишена заболеваемост.

"Това означава, че по критериите на Министерството на здравеопазването областта е в червена или оранжева зона. Това, за съжаление, е основен критерий. Мисля, че никой не иска да е в такава ситуация, коментира зам.-министърът. Трябвало да се следи и заболеваемостта в едно училище.

"Ако допреди няколко дни трябваше задължително да има предписание от РЗИ, тук вече може да се вземе решение, което да е адекватно за обстановката в конкретното училище. Има много ясно разписан алгоритъм, по което трябва да се случи. Също се следи и броят на отсъстващите учители", каза още Михайлова.

"Директорът е този, който вижда какво се случва. Например в училището в Търговище само за един ден имаше 200 заявления от родители за преминаване в такава форма. Вчера сме издали 3 заповеди от министерството, много е важно да се следи. В Търговище един от факторите беше притеснението", добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутаите ги тез училища и учителите на полето дечицата ни ще учат на компа. за програмисти
26
9
 
10
 
! Отговори
дедо Боре преди 3 години
До СтефчоЕ, щом пестите от март, сигурно вече сте събрали за да си купите тоалетна хартия за цяла година и за гориво да се върнете по родните си села. Там децата ви хем ще могат да учат дистанционно и бабите да ги гледат, докато вие ходите на работа.
25
8
 
26
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Аз също съм родител и така и така не разбрах от къде ги стъкмисват тези статистики? Около мен всички родители са ЗА онлайн обучение., но никой не се е допитвал до нас, учудена съм! Кой са питали? Къде има анкета да гласувам поне? И незнам защо все още някой родители си мислят, че училището е забавачница. По - добре здрави и безработни, а не умрели.
24
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, тук нещо като гласуване се заформило. Тогава да си кажа - и аз съм за онлайн. Айде да идва 3.11, че да го почват вече това онлайн обучение! Иначе нали знаете, ние си пишем пък те квото са си наумили правят... Само дето ни разлайват, за да си намират оправдание.
23
6
 
9
 
! Отговори
Училищата преди 3 години
Се превърнаха в детски градини. Поне да ги направят интернати да не заразяват бабите и дядовците, ако дотогава останат такива.
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НПО-та в началото на годината ви казаха "родителите нямат право да взимат решения"Много лесно щеше да е всеки да решава за детето си, но трябва да свиквате, че не вие ще решавате в неомарксисткият китайски свят който ви готвят.Норвежките педофили чукат на вратата ви с истанбулската конвенция в ръка.
21
9
 
12
 
! Отговори
Сам вкъщи, епизод:6 преди 3 години
Родителите не искат децата им да останат вкъщи защото ще трябва да останат и те покрай тях.
20
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами направо да пуснем по 1 болен в училищата , да ги накиха, да се заразят всички и после до края на учебната година всички ще са спокойни.
19
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички родители с които съм разговарял са да се ходи на училище поне които са до 5 клас .Миналата година нищо не научиха.И сега си поехме всички последици от това.До 5 клас е невъзможно.Трябва да се работи.Няма кой да гледа малкият.А и не съм педагог.
18
8
 
24
 
! Отговори
факт преди 3 години
Онлаин обучението е по ефективно миналата година няма останал да повтаря годината никой
17
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В много държави в Западна Европа така и не започнаха присъствено обучение, но родителите са гласоподаватели и решението е политическо. Кой го е грижа за учителите! Доскоро бяха на на-ниски заплати, обругавани и бити като лекарите.
16
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпреки скока на заразени, родители против онлайн обучението---------------Днес е 1 Април.
15
6
 
24
 
! Отговори
Работяга преди 3 години
Измиха си ръцете брутално... Горен курс спокойно може да излезе онлайн и да падне % заболеваемост...
14
9
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Макар, профът Иво Христов да е против, интернет обуяението, тукс е разминавам с него. Това е нещо добро, на този етап, з амен. Вземам чаав и бегом на село, където е Раят;))) Кво шъ кисна в големият град, щото требе да се прай Бойкономика;))) наиситна, има много мамяета, които казват: "Всичко квото каят ва напрайм, дори бикините ша си слоьим на носо, само да не е онлайн";))) Чух го в личен разговор. Но, герберският министър нема да може да балансира дълго;)))Ще требе да вземе по-разумно решение
13
37
 
18
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Аз СЪМ РОДИТЕЛ НА ДВЕ ПРЕКРАСНИ ДЕЦА - ГОРД СЪМ С ТЯХ И КАЗВАМ : НЕ НА ДИСТАНЦИОННОТО ( ИМАГИНЕРНО ) ОБУЧЕНИЕ! По - добре без никакво! Не желая децата ми да слагат очила ,да напълняват ( от обездвижване), да нямат социален живот,да затъпяват ! Освен това затваряйки тях обричат и нас родителите на безработица ( няма как да оставя детето ( децата ) само /сами! Очевидно е ,че най - върлите застъпници на затварянето на училищата са ...хора без деца !!! Моля, не взимайте отношение към тези проблеми
12
9
 
27
 
! Отговори
Стефчо преди 3 години
Онлайн, баща съм на първокласник, с жена ми не работим дистанционно, нямаме баби в Сф, но мислим варианти за детето, защото здравето му, а и нашето, тези които му осигуряваме грижа и прехрана е най- важно. От март пестим всяка стотинка, защото се знаеше, че това ще случи, да подготвени сме.
11
1
 
19
 
! Отговори
споко преди 3 години
Нека да пуснат парното и ще минат на онлаин
10
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауу какви смели родители. По време на пандемия си хвърлят децата във вирусите. Направо ми се върна вярата в смелоста на българите.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто искат много заразени.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БауЕ то късно, нали вече затвориха болниците за планови операции. Ама тоя за какво искат родителите се загрижил... Да бе.. Действат си по техния план, а нас ни будалкат. Това е.