Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите

Онлайн обучението не било достатъчно ефективно
111
Вълчев иска децата в училищата, а не през лаптопите
Снимка: БГНЕС

Просветният министър Красимир Вълчев призна, че ще настоява училищата да останат колкото е възможно по-дълго отворени и да не се взимат централни, а локални решения за преминаването на дистанционно обучение.

Според него е факт, че при дистанционната форма на обучението има по-големи пропуски. "Онлайн обучението не е пълноценен механизъм, то е компресорен механизъм", посочи той.

Още по темата
Вълчев е убеден, че при учениците, които не се включват в онлайн обучението, играят не само социално- икономически, но и културни фактори.

"Факт е че през пролетта 10% от децата не участваха ефективно в онлайн обучението, но по принцип 15% са децата, които не ходят на училище редовно и това се оказа ключово", каза той.

А конкретно за малцинствените групи той посочи, че през последните години се увеличил броят на родителите, които няма отношение към образованието на децата си.

"Колкото по-рано бъдат включени децата, чийто майчин език не е български, толкова по-добре се справят и стигат до гимназиален курс. До 92% стигна процентът за 5 и 6 -годишните. Остава обаче предизвикателството да задържим тези деца и да ги накараме да ходят на училище", каза Вълчев.

Заради пандемията от коронавируса мобилните групи, които търсиха учениците по домовете им, са възпрепятствани, но учителите се обаждат на родителите, когато детето не е отишло на училище или е закъсняло, обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
>:( преди 3 години
Аз нямам нито лаптоп нито таблет
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За затвора си ,ей!
100
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предпочитам лаптопа! Лаптопа не ме бие! Не ми казва, че съм грозени че е било решка,че съм се родил, а като се оплача, директора не миказва, че лаптопа е син на богат дарител, следователно че аз съм злетак ...УАУУУУУУУ ууууаааааа У
99
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на вълчев!! НАИСТИНА ДЕЦАТА ТРЯБВА ДА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ!!!!ЧРЕЗ ОНЛАЙН УЧЕНЕТО НИЩО НЕ СТАВА!!! ВИЖДАМ ОБАЧЕ КОЛКО *** КОМЕНТАРИ ИМА!
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 учители умряха за 6 седмици бреееееееееееееее
97
2
 
2
 
! Отговори
15и5 преди 3 години
Училищата ще пишат техниката като подсигурена а всъщност тя ще отиде само за учителите и не по един лаптоп а даже по два три ке им дадат понеже според училищата на учениците не са им нужни лаптопи
96
1
 
5
 
! Отговори
15и5 преди 3 години
1.Защо не се свържете с учениците и не ги попитате дали имат техника?2.Защо не пуснете запитване НАПРАВО към учениците кой от тях нямат техника и да им пъти подсигурена такава, тези който нямат да оставят направо данните и да им изпращате техниката.3.Ще попитате защо техниката да не се подсигурява през училищата еми защо ли защото в повечето случай училищата ще откажат да подсигурят техника за учениците, ще им кажат а вие си имате телефони работете с през тях (а очите през тези телефони!?).
95
0
 
3
 
! Отговори
15и5 преди 3 години
Защо не си държите на думата!?Когато кажете, че ще подсигурени лаптопи на учениците ги подсигурявайте, но не през училищата а направо от МОН към учениците.
94
0
 
5
 
! Отговори
А 1 Г 12 преди 3 години
Г - н Вълчев нали бяхте казал, че бъдат подсигурени лаптопи за учениците еми къде са лаптопите ???
93
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен 12 преди 3 години
Учениците от 8 до 12 клас трябва да продължат да се обучават дистанционно.
92
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя ще влиза яко в затвора за умишленно заразяване след пандемията , така ми се струва
91
2
 
15
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Влизалили сте скоро в училище? Какво обучение през маската и шлема като Дарт Вейдър, полузадушен срещу 26 полуидиота, които са там заради отсъствията и последното нещо е да слушат какво искаш да им налееш. И си кихат и кашлят на воля, дори ръка не слагат пред устата. Държат прозорците затворени, защото ходят по къс ръкав. Някои маска на улицата не носят, ама си длъжен да предаваш 6 часа с маска и после служебни ангажименти.
90
1
 
12
 
! Отговори
а сега де преди 3 години
БЕЛГИЯ И ТЯ ЗАТВАРЯ УЧИЛИЩАТА ДО СРЕДАТА НА НОЕМВРИ?
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решението е един спортен лагер за две седмици в планината. За по-големите с военно обучения няма да им дойде зле. Ще прекарат добре, ще го прекарат с вируса, ще са по-сплотени и по-малко зависими от родителите си.
88
4
 
25
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Ей Вълчев, спри се най накрая с глупостите , вече си за ЗАТВОР !
87
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев, ОСТАВКА!
86
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне да имаше добри учители, ато от кол и въже събрани заради високите им заплати! Днес един учител взема колкото професор във ВУЗ, но като подготовка и умения за тая професия е кръгла нула. Жалко за образованието!
85
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактПознавам деца, които са с коронавирус и под карантина и са със симптоми! При всеки е различно. И да, симптомите им са "грипоподобни", с Т около 37 градуса, и да някой дори хрема имат, представи си! Не знам кой какво е доказал, но това е факт!
84
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От изказването на министър разбирам, че не иска да се преминава на дистанционно обучени преди всичко заради една прослойка, която все излиза с номера колко е бедна и затова децата ѝ нямали интерес да учат. Проблемът обаче там не е образователен, а политически, социален и "етнокултурен", МОН не може да го реши, защото учителите са учители, а не прокурори и съдии, че да налагат адекватни санкции. Я да има яко глоби и общественополезен труд и да видим кой няма да има интерес да учи!
83
11
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Учителю, коронавирус не кара децата да кихат. Доказано, те нямат рецептори за които да се захване и да предизвика симптоми, като кихане, кашляне и сополи. За това си има други вируси, които са прилепчиви към деца. Моля ,време е да работите с факти.