Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник

Добре е да работят, обясни столичният кмет
8 дек 2020 15:00, Петя Славова
146
Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник
Снимка: БГНЕС

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

Още по темата
"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Вчера премиерът Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира преди ден Борисов.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
7
 
! Отговори
до 115 преди 3 години
Ами не е вярно това, почти навсякъде бяха затворени, с изключение на 2-3 държави, като *** в САЩ и Германия, които обаче сега отново затягат мерките. Поинтересувай се ти, вкл и защо някъде обявиха нулева учебна година. Стига спекулации!
114
6
 
2
 
! Отговори
До 113 преди 3 години
Мила, говориш празни приказки. Тук темата е за ясли и детски градини,а те НЕ ЗАТВОРИХА почти никъде в Европа и по света. Има информация - поинтересувайте се ,попрочетете фактите такива каквито са и тогава коментирайте ,моля! Иначе да, мерките в другите държави са в пъти по - строги от тукашните ,за много по - дълъг период . Но те не включват детски градини и ясли и училищата 1-4 клас с малки изключения. А тук новината е свързана точно с тази част .
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 96Моето дете е на 5 г и 3 месеца, чете, смята до 1000 и е едно от най- добрите в градината. Но тези негови качества смея да твърдя, че в по-голяма степен ги е развил, благодарение на мен и на съпругата ми. Повечето като теб безотговорни родители, които си хвърлят детото в градината, и като се прибере не му обръщат никакво внимание. И да ти отговоря и за професията ми, и моята и на съпругата ми. Благодарение, на това, че сме мислили имаме тези професии, които ни позволяват свобода и пари.
112
1
 
8
 
! Отговори
м даа преди 3 години
Не само Фандъкова е ехо, и здравния министър е ехо, и този на образованието... Няма такава държава. Хората навсякъде затвориха за по месец, за да могат да се справят, на доста места удължават и до средата на януари, тук не можем да устискаме 3 седмици. Нямало нормален живот. А в болницата ще ви е много нормален... Големи плиткоумници има в тая държава.
111
1
 
5
 
! Отговори
до 109 преди 3 години
Болен си и се връщаш защото си млад. Да си жив и здрав вечно да си млад!Ние остаряхме и се опасяваме от последствията. Опасяваме се за родителите си. Не сме безразлични и към всички познати,и приятели работещи в детските градини,и яслите.Имам познати семейства с починали през послединте седмици. Имам и приятелки учителки. 2 са тежко болни в болница. Други познати се лекуват на домашно, но нямат сили дори да пишат 2 реда като ги питаме как са.За това НЕКА СИ ВЕЧНО МЛАД! Може и да си безсмъртен
110
1
 
1
 
! Отговори
Осмото нещо: преди 3 години
Не не е октомайката ....Станаха пет май! Ще стигнат да си оправим базата и за пълно преоборудване и ремонти! Ще стигнат!
109
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Г-жа Фандъкова е ехото на г-н Борисов ... Добра жена е, но няма волята да се наложи. А що се отнася до решението за отваряне на ДГ, поредната глупост в желанието им да угодят на някого и да спечелят гласове догодина. За премиера ни е важно масите да го харесат, той от това се "храни"...понякога обаче е редно човек на такава позиция да действа решително и последователно, дори и с това да загуби част от симпатизантите си...но да запази здравето на населението! Имаме нужда от силна ръка!
108
0
 
3
 
! Отговори
Мисля си преди 3 години
Какво ли е чувстото да знаеш, че софиянци те ненавиждат и постоянно да се криеш от "избирателите си" ?
107
7
 
3
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Не се изказвай от името на Пловдив , моля! Ние пловдивчани си искане нормалния начин на живот. Имало болни?! Да, има ...и преди е имало ,но никой не си е правил труда да ни вменява тази информация... Болен си - вземаш болничен и се лекуваш! После се връщаш ...и така следващият ...НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА ДА СПИРАМЕ ДА ЖИВЕЕМ НЕЗАВИСИМО КОЛКО Е ООАСНО !
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пложителните тестове наближават 50 % от направените. Днес имаме над 200 починали, начело на всички черни класации сме. Нормалните държави в ЕС имат по-строги мерки. Тук какво става бе, какви са тези луди хора, които допускаме да ни пращат на сигурна смърт???Кои са те , че щи си правят експерименти с живота и здравето ни, тая кифла ли после ще ни върне изгубените хора или оня плосък толуп от Банкя??
105
8
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 3 години
Дреме ми ,че няма да го пуснеш .Даже още по + добре . Сигурно и без това е аутсайдер в градината . И защо въобще хора , които имат кой да им гледа децата ги пускат да заемат местата на такива ,чийто родители изнемогват ...Когато си избирал професия да си мислил... Доктори , мед сестри ,учители ...Дал си клетва оправяй се...Ние ,който работим други професии не можем да отсътсваме от работа просто така ...Отваряй градините и училищата!
104
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София не е България! В Пловдив има много болни учители. Да решават според регионите! За софиянци може и да отворят градините. Асеновград и Пловдив горят от заболели хора.
103
0
 
6
 
! Отговори
неразбиращ преди 3 години
Аз не знам какъв беше проблемът да се отвори на 4.01. Навсякъде строги мерки - тук пълен цирк. И после - олеле. Ми вие кво очаквате?
102
5
 
8
 
! Отговори
.. преди 3 години
Ненормалници! Как може такава безотговорност, не мога да повярвам
101
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв е тоя зор да отваря държавата тоя дебеловрат бик, то па една държава, то па една икономика, само кръчми, казина и бардаци!!!!
100
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата."-------------------------Държавата беше закрита на 10.11.1989
99
0
 
11
 
! Отговори
данни преди 3 години
Всеки си чете данните както си иска. Къде видяхте спад? На база % изобщо няма спад. Бройката на починалите изобщо и не коментирам, задминахме и Швеция. Сега се очаква едно голямо натъкмяване на цифрите до петък, за да може да се отвори. Циркаджии!
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
WTF! Те така изпуснаха пандемията. Първо смениха извънредното положение в санитарно. Щото така.........мнооого тегаво звучало уж на Борисов извънредно като е. Хората спряха да гледат ЩАБА, нали го забраниха в ефир и нещата се изпуснаха. Сега пак прави грешка Вожда ви. А уж е мъжкар! Мека Мария е! Само и само да се хареса на някои и да угоди на всеки се съгласява с всичко.Така и с протестиращите стана.Тормозеха София, а той се покри.Бърза като теле пред ***-йка си!От бързане котето слепи ги ражда.
97
0
 
9
 
! Отговори
калпави решения преди 3 години
Това е поредното калпаво решение, което няма да доведе до нищо. За да се угоди на някои се прави експеримент - кво като отворят седмица по-рано? После ще берем плодовете и на това недомислено решение. Защо винаги се тръгва от детските градини? Ама като сте толкоз смели тогава отворете всичко - още сега, веднага! Ще носите ли после персонална отговорност, защото всички виждаме каквъв е хаос и неоправия.
96
1
 
6
 
! Отговори
до 90 преди 3 години
Ти като си толкоз отворен - да знаеш, че преференции се пише без Й :D И не, в условията на пандемия и такъв хаос никой за нищо не е длъжен на никого! Щом като лекарите вдигнаха ръце, кво да се напъват другите. И още нещо -учителите не са експеримент, не са и бавачки.