Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник

Добре е да работят, обясни столичният кмет
8 дек 2020 15:00, Петя Славова
146
Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник
Снимка: БГНЕС

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

Още по темата
"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Вчера премиерът Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира преди ден Борисов.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
4
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Градините трябва да останат затворени. Тези, които реват, 4е няма кой да им гледа децата, защото трябва да ходят на работа- извинете, но нали сте семейство- ДВАМА СТЕ, ще се редувате. Една седмица единият остава вкъщи, другата седмица вторият.Ние сме така със съпругата ми и модела работи. Аз няма да си пусна детото!!!
94
0
 
0
 
! Отговори
Шестото нещо: преди 3 години
Really chew that one to the bone! Шестото нещо е едно изречение, но под него се крият десет неща, аз ще ви кажа изречението, а десетте неща дали ще ги намерите или не си е ваш проблем. Must have been a loose wire ...
93
7
 
5
 
! Отговори
До 90 преди 3 години
Не реват само мамите ,а и татковците! 18 век отдавна мина ...Модерен свят ...децата се гледат споделено...така ,че моето споделено го разнасяне от едната работа на другата ...шанса да се разболее е много по - голям отколкото ако е на градина КЪДЕТО му е мястото. Вие ако сте блзки с господин Борисов или ползвате други преференций дръжте децата си у дома ...Кърмете ги до 15 годишна възраст и се чудете защо са нежни създания
92
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КМЕТА да иде да поработи малко в някоя градина, нали е учителка?Ама то тая работя не е като оная работа!В градините децата ги хранят в малките гупи с лъжичка и в първа група се слагат памперси.Дистанция нула.Ръцете им мият тези хора.Децата дори не могат да ходят сами до тоалетна в яслите и първа група на градинете.А кметицата хал хабел си няма, че контакта на работещите там с децата е очи в очи.Не разбирам какво толкова ще стане с 5 дена разлика? ТОВА СА ПОЛОВИНЧАТИ МЕРКИ В ПОЛОВИНЧАТА ДЪРЖАВА.
91
0
 
4
 
! Отговори
дд преди 3 години
До АнонименПриятелю, това не е самозабравило се съсловие, хора под реална заплаха. За всички е ясно, че децата са основния разпространител на заразата. И то не самите те а родителите им. Примерите, които даваш не са релевантни. Когато ти спре в къщи не се обаждаш на въпросния техник. Ако спре на целия квартал въобще не ги виждаш. Това с аптеката няма да го коментирам. Същото е като с пазаруването. Търсете проблема в държавата а не в детските градини. Пожелавам здраве на поповинката ти,и на теб
90
2
 
10
 
! Отговори
експерти преди 3 години
Един експерт вчера го каза - 81 починали медици до момента и 54 учители. Какво да коментираме повече? Всеки да се оправя сам, нали?
89
4
 
8
 
! Отговори
истината преди 3 години
едно разбрах от цялата работа от март до сега - детските градини са най-най-най важните в цялата държава :D За да има нещо -айде, ще отворим градините, да млъкнат малко ревящите ***. Да ви имам стратегиите.
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На младите учители като им сложат данъка и не им остават даже и 700 лв чисто. Имам една приятелка работи от 2г. в детска градина и каза чисто нямала 700лв в картата. Тя нямала и никакви отдръжки.Нямала кредити. Но нямала и стаж прослужени години. За това остават малко парите. Уж им дават 1080лв. по договор. Докато е така няма как да има млади учители.Има справка възраст в НСИ От 25 до 29 години 1 556От 30 до 34 години 1 772От 35 до 39 години 2 225От 55 до 59 години 3 30560 и повече 2 717
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ддПич, и моята! И напълно разбира родителите, които останаха без работа, заради затварянето! Че ни управляват ....., е ясно, но нека едно съсловие да не се самозабравя! Щото всички очакваме като спре тока, ел. техникът да пристигне, не да си гледа децата у дома, нали? И аптекарката, и сметките да платим, и т.н.
86
2
 
8
 
! Отговори
факт преди 3 години
това правителство показва абсолютно хаотично управление и безсилие. Гледа да угоди на разни ревящи непрекъснато по форумите хорица. Е, не става така. То трябва да имаш и топки, за да управляваш. А не да се кланяш на всеки, който иска да те натисне, рискувайки живота на други хора. Ай, баста!
85
4
 
4
 
! Отговори
ами не преди 3 години
Ами не, учителите НЕ желаят да се връщат точно в този момент. И ако този щаб, начело с Борисов не разбира реалните опасения и рискове, значи изобщо не са за тези постове.
84
1
 
10
 
! Отговори
предложение преди 3 години
Борисов да си прати министрите, заместниците им, цялото чиновничество в МОН да поработят в детските градини, за да добият РЕАЛНА представа за РЕАЛНА среда на работа.
83
2
 
2
 
! Отговори
до еуфоричната преди 3 години
Еуфорията е само в кратунката ти. Апропо -не съм мишка, мишка си ти. Маскиран ***-родител, на който му е писнало :))) Толкова сте прозрачни!
82
0
 
6
 
! Отговори
дд преди 3 години
До АнонименВеднага ти отговаря. Защото ако тези 70 годишните се пенсионират, няма вече да има кой да ти гледа децата. Няма приятелю. Тази работа не е като онази работа. Повярвай ми. Не е призвание като при лекарите. Млади хора не искат да работят там за 500 лв.
81
2
 
13
 
! Отговори
до анонимко 76 преди 3 години
Еми да, аз съм една проста детска учителка, по думите ти, но искам да ти кажа нещо. Обичам си работата и децата и искам да работя. НО не сега и не при тези условия. Защото знам, че ако се разболея, ти няма да дойдеш да ми помогнеш, нито тези, които реват по цял ден по форумите, нито правителството, нито никой. Защото знам, че ще трябва да се оправям САМА и евентуално да оцелея, а не умра пред някоя болница. Защото знам и какви са пораженията в дългосрочен план. Точка по въпроса.
80
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ддНека бъдат така добри "жените на 70 години" да излязат в пенсия и да си седят у дома! И без това няма работа за по-младите, та се налага да си гледат дипломите в рамка и да работят по чужбина! Мои близки и двамата работят в реалната икономика, питаш ли такива родители как се справят!? Ще мислим за 70-годишните с пенсия и заплата, а тези, които имат деца?
79
1
 
2
 
! Отговори
дд преди 3 години
До АнонименПич, как разбра, че работя в детска градина? Съпругата ми работи там. Не се обаждай неподготвен.
78
1
 
5
 
! Отговори
до 68 преди 3 години
Няма как сестрите да прегледат сутрин 225 деца за 35 минути. Обичайно родителите водят децата си от 8 без нещо до 8.30 е краен час за прием. Всяка градина има 2 входа и една мед.сестра. Както и да го погледнеш това с меренето на температурата е афиф работа. Идете в една градина по избор и гледайте какво става! Да не стресират родителите не ги проверяват.Температура се мери само при видими признаци и съмнения.На учителите е дадено указание да гледат за симптоми.Как да гледат като не са лекари?
77
2
 
5
 
! Отговори
дд преди 3 години
До Мишки,И деца имам (ученици) и жена имам, която работи в детска градина. Повярвай ми информацията ми е от първа ръка. Взимай си отпуска да си гледаш децата и си стой в къщи. Ако нямаш отпуска се жалвай на държавата, а не на детската градина.
76
1
 
2
 
! Отговори
Петото нещо: преди 3 години
Махатма Ганди казва простите истини са по-силни от армии. Слушай внимателно: Истината за един мъж може да го убие, истината за една жена може да я съживи. Разбирай я както искаш моята интерпретация на Франк Хърбартовия цитат от Дюн.Станаха 4 милиона за племето ми!