Старт на ваксинацията на учителите от другата седмица

Колко от тях искат да се ваксинират?
8 яну 2021 18:37, Петя Славова
27

Другата седмица може да започне ваксинацията на учителите, съобщи здравният министър.

Малко над 22% от преподавателите и 10% от непедагогическия персонал в Бургаска област са изявили желание да се ваксинират. Това съобщиха от Регионалния инспекторат по образование.

Още по темата

Процентът на желаещите да се ваксинират учители в Бургас скочил рязко още вчера в края на деня, когато започва изготвянето и на втори списък за ваксинация с непедагогическия персонал. В града броят на учителите, които се сблъскаха с вируса, не беше малък, предава Bulgaria ON AIR.

"Броят на учителите в цялата област е близо 6000 и от тук броят на заболелите е значително по-висок, ако сравняваме с други области, но той е под 1000. За съжаление имаше и случаи с необратим край", коментира директорът на РИО Бургас Виолета Илиева.

В иновативното училище в Бургас учителите са млади и не попадат в рисковата група. Въпреки това половината от тях а изявили желание да се ваксинират.

"Отговорното поведение е именно да вземем предпазни мерки не само за себе си, но и за своите близки и за семействата на децата, с които работим", заяви директорът на ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията" Михаил Ненов.

"Да, аз ще се ваксинирам. Понеже съм учител по физическо и се предполага, че имам добра физическа подготовка и по-голяма вероятност да преборя вируса, но за хората, които обичам", каза учителят по физическо Даниела Миклебуст.

Фари Хатче е начална учителка. Тя е сред тези педагози, които се колебаят да си поставят ваксината.

"Реших да не се ваксинирам, защото аз не съм раждала досега. Това все пак е един експеримент и не можах да се реша", посочи Хатче.

Последните данни сочат, че броят на учителите и учениците, които са под карантина в Бургас, значително е намалял и гимназистите могат да се върнат в класните стаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
30
 
! Отговори
Левтер преди 3 години
Няма да има и 1/3 от учителите,които ще се ваксинират
3
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Процентът на желаещите да се ваксинират учители в Бургас скочил рязко още вчера в края на деня, когато започва изготвянето и на втори списък за ваксинация с непедагогическия персонал."Тоест броят на желаещите да се ваксинират учители рязко се е покачил след като към тях сте включили и училищните чистачки..
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безгръбначният ще подкара даскалите с тоягата. Все пак са крепостни селяни-кво ще им се церемони толкова...
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все едно обявяват как ще ваксинират овце, а не хора.