Училищата не можели да останат затворени за година и половина

170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре
Обновена: 3 фев 2021 11:28 | 3 фев 2021 09:07, Камелия Цветанова
84
Училищата не можели да останат затворени за година и половина
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според просветния министър Красимир  Вълчев е нормално родителите да са притеснени от връщането в клас на своите деца в класните стаи от утре.

Още по темата

„Вирусът е вирулентен, той не отслабва. Но не можем да затворим образователната система и обществения живот за следващата година, година и половина, колкото се смята, че ще продължи пандемията. Затова сме дали възможност за най-предпазливите родители да оставят децата си вкъщи на дистанционно обучение”, коментира той пред Нова тв.

По думите му в много училища е създадена чудесна система за обхващането на всички деца в учебния процес независимо дали са в клас или вкъщи.

170 000 ученици и 30 000 учители влизат в час утре, каза още министър Вълчев. От 4 седмици вече над половин души са в образователната система в началния етап на обучение. 1,1 млн. са всички ученици и учители, ако тръгнат заедно.

Всички прозорци ще се отварят в междучасията, големите ученици ще носят маски и в час, обясни образователният министър. Закупени са около 9000 въздухопречистватели на въздуха.
Има една сдържаност при някои учители за ваксинация, но когато повече хора се ваксинират и процентът на учителите ще нарастне, каза Красимир Вълчев. Според него всички видове ваксини спасяват по 5 млн. души годишно.

Учителите са една представителна извадка на обществото, няма как да е различно, смята министърът. Самият той ще се ваксинира, когато му дойде редът.

Вече дадохме възможност на училищата да изберат дали да удължат учебната година, проблемът е, че юли вече е много топло и е отпускарски месец, каза Вълчев. 1-и и 4-и клас на практика не били учили по-малко от предходни години и няма загуби от обучението в електронна среда.

Началото на учебната година на 15 септември е записано в закона, но аз като министър не възнамерявам да предложа такава промяна, обясни образователният министър по повод информации, че новата учебна година може да почне на 10 септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за училищата, но след 4 април герберастите ще останете затворени много пъти по година и половина.
10
2
 
20
 
! Отговори
мозак преди 3 години
този човек може да е добър специалист но изобщо не е в час какво се случва в българските училища. децата тотално са подлагани на психически и неадекватни натоварвания, нямащи нищо общо с програмата им учейки онлайн. дори в часовете по физическо не спортуват кокто в румъния и турция например, нито психолозите влизат в час да помагат на децата дори в един обикновен сеанс. те всъщност са в неплатен отпуск, извинявайте.
9
5
 
12
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
До Пак остроумиеА предсавяте ли си, като затворят училищата за две години , че ще се нагледаме на ученици по на 21 години в 12 клас. Та някои от тях може и да са бременни, други ще са започнали работа. НЕ ВСИЧКИ ДЕЦА СА СЪС СЕМЕЙСТВА , КОИТО МОГАТ ДА ИМ ОСИГУРЯТ ДА ЛЕЖАТ ВКЪЩИ ПО ЦЯЛ ДЕН.
8
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускайте ги всички деца в училищата! 70 умрели даскали са малко, трябва повече да умрат. Кръволокът Вълчев е жаден за даскалска кръв, част от родителите също, защото децата им подивявали в къщи.
7
15
 
33
 
! Отговори
Пак остроумие преди 3 години
Ококореният пак ръси мозък. Не можело това, не можело онова. В пандемия сме! Много неща изглеждаха невъзможни преди година. И аз не съм си представял да затворят офиса за година. И най-важното в здравето ни, а не училищата. В днешно време, при желание влизаш в Кан академи и учиш. Което дете не желае, няма да учи и присъствено. А такива доводи, ала Янка Такева не са за този век, господин Вълчев.
6
24
 
18
 
! Отговори
Чоко преди 3 години
Да се осигурят ваксини на даскалите. Който не иска да боцне да попълни една декларация за информирано съгласие и учебния процес да започне. Имам две тийнейджърки вкъщи. Вие знаете ли, че полудяха да стоят вкъщи и са непрекъснато в компаниите на техни връстници по улиците или ако е студено времето по къщите. Какво пазите, та те децата се самоорганизират и пак са заедно въпреки, че няма училище. Тези даскали, които не се боцнат и ги е страх, да напуснат. ДЕЦАТА НЕ СА ВИНОВНИ.
5
12
 
12
 
! Отговори
Изненадан преди 3 години
Що не може бе.Ще пропуснат една година и без това излизат от Вас пълни некадърници и мързелани. Много хора обаче ще останат живи.Нали се провалихте с ваксините направете поне това.
4
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата не могат да останат затворени. Новото поколение е важно. Нека дадем нещо за децата.
3
9
 
17
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 3 години
Като завършат средно образование по нашата онлайн система на обучение, учениците ще трябва да се подписват с емотикон и пръстов отпечатък, защото ще са напълно неграмотни.
2
5
 
27
 
! Отговори
Оставка преди 3 години
Подай оставка. Провали се
1
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нулева година бе некадърници. Толкова сте сбъркани. По добре една загубена учебна година от колкото мъки пред екрана.