Учители искат всички ученици да преминат към онлайн обучение

"Ние също имаме семейства, получава се порочен кръг", каза Лилия Стоянова
10 мар 2021 10:27, Ния Христова
161
 
Преподаватели от групата "Учители за безопасно образование" настояват да се премине към дистанционно обучение. Те информират за скок на заразени деца с близо 50% За последните 14 дни спрямо предходния период, положителните проби при деца (от 0 до 19 години) са се увеличили с 48,3%. Между временно в училищата се учи в присъствена форма. 
 
"В настоящата ситуация това е най-добрият вариант, за да опазим повече животи. Британският щам е много по-масивен, много деца също боледуват. Имаме около 5000 карантинирани ученици. Най-добрият вариант е електронното обучение", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Лилия Стоянова от Facebook групата "Учители за безопасно образование".
 
Тя е на мнение, че на учениците им е трудно да спазват мерките и рискът от заразяване в класните стаи е голям.
 
"Колегите са достатъчно подготвени. Първокласниците вече имат изградени някакви навици. Децата, които искат да учат и са мотивирани, те го правят присъствено и електронно. Трябва да говорим и за ролята на родителя, на семейството, което трябва да се включи в процеса", допълни тя. 
 
Според Стоянова има педагози, които все още не са получили и първа доза от ваксината.
 
"Ние също имаме семейства, получава се голям, порочен, затворен кръг. Няма адекватно тестване, няма как да разберем реалния брой заразени. Родителите са раздвоени - някои искат електронно обучение, други - не. Трябва да се намери баланс, но засега е нужно да се премине към онлайн обучение за всички ученици - от 1 до 12 клас", смята тя. 
 
"Децата могат да излизат, да спортуват, но виждате какво се случва в държавите с по-топъл климат - вирусът не се повлиява. Искам да кажа на родителите да се замислят за ползите от двата вида обучение. Да се замислят кое е най-доброто за децата им", допълни Стоянова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
8
 
8
 
! Отговори
Онлайн какво ще е преди 3 години
Децата ще цъкат игри онлайнДецата ще гледат сайтове за възрастниДецата ще гледат профилите на учителките по соц. мрежи и сайтове за запознанства и ще мастурбират ежедневно. За училките, палави даскалици ще висят по фейсбука и по онлайн запознанства стоейки вкъщи на топло търсейки богати и палави любовници по интернет.При всичко някой друг онлайн час и заплата и пенсия да върви.
95
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички учители да се ваксинират. Но не искат. Искат да си стоят в къщи и да получават цяла заплата. Ако им се дава половината заплата дали ще настояват толкова за онлайн обучение? За по-малките деца трябва единият родител да си остане в къщи и да помага на детето. А за тези родители мислите ли? С какво изхранват семействата си. Вярно е, че ситуацията е сложна, но затова започна и ваксинацията. Защо не се казва, колко процента от всички работещи учители са се ваксинирали?
94
3
 
8
 
! Отговори
ПРОСТО РЕШЕНИЕ преди 3 години
СЕГА ВАКАНЦИЯ - ЛЯТОТО УЧЕНЕ
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българинайде ДЕ .... КЪДЕ СА ТАЗИ ГОДИНА ГРИПНИТЕ ВАКАНЦИИ???
92
15
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Който учител не желае да работи с деца в клас, да си подава оставката и да заминава в доброволна карантина. Но пари при това положение НЕ !
91
8
 
4
 
! Отговори
реалнафантазия преди 3 години
До 89 учител,Кога ще поискате заедно с родителите, министъра да изнесе отчет какво са научили учениците от преподаденият материал до този момент, чрез запитване до вас учителите, какви са ви впечатленията? :)
90
9
 
3
 
! Отговори
Кобилкина преди 3 години
Учителките ще поискат дистанционен секс?Не искат да работят поне да се разкрачват на вибратори пред уеб камери онлайн.
89
2
 
3
 
! Отговори
ДолниКопеуета преди 3 години
Откакто СДС-Шайката изкорми държавицата и съсипа де що можа, всичко е олайна,не само образованието и възпитанието на децата.
88
2
 
3
 
! Отговори
ДолниКопеуета преди 3 години
Откакто СДС-Шайката изкорми държавицата и съсипа де що можа, всичко в олайна,не само образованието и възпитанието на децата.
87
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Ами увеличава се %на заболелите деца. И Психичноболният знаеше,че ще стане така !
86
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 92Аз мога ли да ти задам един простичък въпрос?Въпросът ми е следният: Представи си, България през 1989 г.Представи си тогава - пандемия с коронавирус като сега.А ми кажи като как ще учат децата тогава? А???!!!
85
12
 
5
 
! Отговори
Ха преди 3 години
А ваксинирахте ли се?
84
2
 
5
 
! Отговори
До 87 от учител преди 3 години
"не съм съгласна времетраенето на часовете да бъде намалено, каква е причината часовете да са по кратки?? Нека часовете са по 40 мин., особено за гимназистите!"Задайте този въпрос на министър Вълчев. Времетраененто на часовете е по решение на МОН.
83
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
online uchiliste i online testove...:-))) oh, kef...kato povtariat klasa decata, povtariat i roditelchetata im...zaedno s paraleleipipetchetata ...koito si nema roditel, si ima mamata sacheva, zaharieva, ninova, manolova, nikolova, karayancheva, avramova i novata mlada partiina smiana krasivi i umni partiini i carski maiki i nejni jenichki...
82
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам нищо против, учениците, особено големите да преминат на ДО, в сегашната ситуация дори е задължително. НО, не съм съгласна времетраенето на часовете да бъде намалено, каква е причината часовете да са по кратки?? Нека часовете са по 40 мин., особено за гимназистите!
81
4
 
13
 
! Отговори
До 83 преди 3 години
Редно е и заплатат на родителите да е според оценките на децата им, не само учителските. Родителите не могат да накарат собствените си деца да учат - учителите ли?
80
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте злобни. Предлагам професията учител да изчезне и да видим тогава родителите как ще се справят сами 😂 Навсякъде професията учител е уважавана, само тук я плюете. Браво, българско племе! Срамувам се, че съм български учител! За кого? Щом така възпитавате децата си какво да очаквам за бъдещето? Нищо. И великата учителска заплата от 1 000лв чисто. Леле, купих си дворец, самолет и какво ли още не! Жал ми е за такива като вас!
79
0
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До АРТ Тебе индивиде човешки ,кой ти даде образование.А може би си от тези дето го нямат.
78
4
 
16
 
! Отговори
До 78 преди 3 години
"Състоянието на образованието е трагично. Редно е заплатите на учитилите да са в зависимост от оценките на учениците"А състоянието на образованието доколко зависи от учителите? Не е ли редно министърът да е отговорен за това? Той защо получава заплата? И доколко зависи от родителите? Те нямат ли отношение към възпитанието и образованието на своите деца? Техните "детски" защо ги получават? Ако детето има проблем в училище, кой търси отговорност от родителите? Все учителите ли са отговорни???
77
2
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
До 1 Като не искат да учат с фуния ли да им пълнят главите.Що за малоумно мислене.И завидяхте на учителските заплати.Вместо да поискате правителството да дари таблети на децата ,които нямат възможност да си купят а там където са 2 ,един е недостатъчно.В много държави в момента са на онлайн обучение.Става въпрос и за интернет връзка.