Ваня Кастрева: В началото на април някои ученици може да са в клас

По-реалистичен вариант е това да стане след ваканцията
27 мар 2021 17:15, Петя Славова
27
Ваня Кастрева:  В началото на април някои ученици може да са в клас
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради пандемията от коронавирус училищата затвориха. Кога се очаква да се завърнат в клас обяснява началникът на РУО - София-град Ваня Кастрева.

"Ние ще се съобразим с решението на здравните власти. В началото на април има шанс, някои от учениците да се върнат в клас. Става дума за 5, 9, 11 и 12 клас", каза пред Нова тв тя.

Според нея по-реалистичен вариант е учениците да се върнат в класните стаи след ваканцията.

"Нагласите при родителите са изключително противоречиви. Присъственото обучение е най-доброто, което може да се даде на едно дете. Образованието не дава само знания. То е процес, който включва елементи на социализация и възпитание", добави Кастрева.

Специалистът обясни, че при едни добри противоепидемични условия, изпитите и матурите биха могли да се проведат без проблеми.

Тя добавя, че процесът за предоставяне на мобилни устройства и интернет достъп на учителите продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази защо не е уволнена,заради уйдормата с К.Николов
25
0
 
2
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
Миналата година с по-малко болни завършиха дистанционно и без външно оценяване, а учиха само втория срок дистанционно. Сега е почти цяла година, а пак ще ги събират накуп, да стоим и лятото затворени!
24
0
 
3
 
! Отговори
Учителката преди 3 години
За два дена учениците от селата, които учат в града, няма да си направят труда. Учениците от 12 клас отдавна са си освободили квартирите в града, трябва да прихождат. НО на обяд имат автобуси, но вечер, в 19 часа нямат превоз обратно, превозвачите не правят курсове заради малкия брой ученици, които са присъствено. Ще валят извинителни и отсъствия по семейни причини.
23
0
 
1
 
! Отговори
Intel Inside преди 3 години
За какво беше това 10 дневно присъствие в училище - де се видят, наплюскат, напафкат и напсуват кре.тените, а сега половината население да стои без работа вкъщи и да се нерви. А някои измират.
22
0
 
1
 
! Отговори
Калашников преди 3 години
До 3 Demonaz: Не се заяждай с пенсиите, за да доживееш и ти тяхната възраст. Не си им дал ти животът. Защо смяташ, че имаш повече право на живот? Никой не е длъжен да умира, защото не можеш да си търпи умниците мамини вкъщи по цял ден. Ако си плащал осигуровки 40 години, за да се радват разни нека.дърници на социални помощи, ако си доживял заветните 65 години и хоп, да ставаш излишен, някой лум.пен да смята, че ти е време, сори.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази учебна година приключва дистанционно!!! Никакви експерименти повече с децата!! ТОЧКА!!!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има нещо нередно в това предложение да се върнат децата!Тази вълна показа, че хлапетата разнасят вируса, но и боледуват от него, някои дори доста тежко. В същото това време искат да ги върнат в училище? Защо? За да може след месец да имаме по 5000 болни на ден ли? Но нали ще докарат ваксина! Как болни хора си слагат ваксина? А може и целта да е тотално разболяване и никой не гъка при новия кабинет! Така каквото и да се договорят ние ще сме затворени и със задушени усти! Ей това е целта!
19
1
 
2
 
! Отговори
мамка и преди 3 години
Ваня Кастрева в Израел в израел в израееел
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18 И от 12.04 всички на училище ДО ЕДИН - присъствено !
17
18
 
12
 
! Отговори
123456 преди 3 години
От 12.04 ( след ваканцията) всички ученици - на училище, а малките на ясла и ДГ! За преподавателите има ваксини, ако се страхуват! А за "родители" - домашно обучение! То е разрешено от закона ( наредба 5).Стига сте анетемосвали децата! Те имат нужда от ПРИСЪСТВЕНО обучение!
16
5
 
32
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Дъщеря ми се зарази в училище в 9 клас е и още 5 6 деца. Абее кукувиции, вие акъл имате ли ?Знаете ли как се намира лекар в момента да прегледа детето ти ?Личните лекари са абдикирали.Акъл за 5 лева нямате.
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз в изказването да се върнат в училище 5,9 и 10 клас логика не виждам.1.точно тия класове бяха в училище преди 2 седмици2. Те могат да стоят сами и да учат сами3. Нямат матура и изпитиНо от 1до 4 клас ще стоят у дома, да се асоциализират, да не могат дори да пишат и четат и 1 от родителите да стане трайно безработен, понеже децата не могат да стоят сами!Ако целта е да разболеете народа и да вдигнете безработицата сте на прав път! Ако не искате властта го кажете, не унищожавайте народа!
14
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега отваряйте всичко, като има над 4000 болни на ден... Пускайте децата, вируса според вас не атакува деца...
13
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакво връщане по училищата докато не премине пандемията!!! Садисти!!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така де, тя вълната трябва да се поддържа! Сега сме в нещо като плато оптимистично погледнато, затова след няколко дни ако не пуснем учениците тая вълна ще вземе да затихва и да се нормализират нещата. А не е това целта.
11
14
 
9
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
До АнонименКъде са тия млади? Като прочета умрелите от кромид само младежи на 90 години с три заболявания. Аман от промитаци.
10
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие луди ли сте бе? Света гори, те ще връщат децата в училище? Всеки ден ни обливате с инфо как млади хора умират, какъв мулти синдром поваля децата, 16 год момиче се бори за живота си, учителите не са ваксинирани, а вие ще връщате децата! Мал*оумници! А ако ги върнете само на 1 и 2 и после ги пуснете във ваканция направо ще сте за разстрел! Докато не покриете поне 30% с ваксини НЯМАТЕ ПРАВО да си играете с живота на децата и семействата им!
9
0
 
42
 
! Отговори
Да се припомни. преди 3 години
Ваня Кастрева урежда преместването на убиецът на Милен Цветков,от една гимназия в друга по"втория начин Срещу какво??? И срещу КОЛКО."Т.е. незаконно .Същият К.Николов е бил изгонен от гимназия за редица провинения и КРАЖБА от Супермаркет.Тази защо не е уволнена?
8
2
 
23
 
! Отговори
СбогомШайка преди 3 години
Да те "скастрят" незнам си къде,заедно с Фандъкът.Най-добре ще да е в Сливенския.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тая лъже като ***! Какви устройства дават на учителите? ?? Това е пълна лъжа!!