Дискриминация е едни деца да са в клас, а други - не

Частните школи искат да са отворени
13 апр 2021 10:16, Петя Славова
18

Противоепидемичните мерки в страната се затягат и разхлабват и много секткори не са сигурни дали могат да отворят врати. Страхът от санкции, както и честото преминаване на учениците в онлайн форма на обучение, доведоха до затваряне на вратите за постоянно на част от занималните и школите, предлагащи допълнително обучение.

"Поради ограниченията, за жалост, сектор образование е изключително потърпевш. Дискриминативно е цялото отношение към сектор  "неформално образование". Доскриминитавно е решението едни деца да се върнат в клас, други - не", заяви председателят на Българската асоциация за неформално образование Жаклин Кунович в "България сутрин".

Още по темата

В тези центрове работят не само с деца в ранна детска възраст, но и с тийнейджъри и възрастни, обясни още Кунович.

От асоциацията благодарят за последната заповед, при която беше разрешено на децата от 4 клас да се върнат в клас, но това не решава проблема с по-големите деца. Според Кунович прекъсването на нормалния учебен спира развитието им.

"Ние имаме деца във втори клас, които са прекъснали да ходят на училище миналата година. Тези деца, спирайки да ходят редовно на училище, ние наблюдаваме наистина спиране на натрупване на знания. Тези деца би трябвало да знаят повече неща, но не ги знаят, това спира развитието им", каза още Кунович в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни още, че всяко едно училище може да затвори врати, но школите трябва да останат.

"Защото ние работим с малки групи, имаме много добри условия и пропускателният режим при нас е по различен още преди тази година. Ние се стараем да осигурим най-доброто за децата", сподели тя.

Кунович е категорична, че школите са необходими, услугата се търси, защото е в помощ и за деца, и за родители.


18
Още от Образование
Синдикат иска наказание за липса на камера при онлайн уроците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В богатите държави веднага спират децата от училище, а в държавата управлявана от мутрите, децата се държат до последно в училище. В САЩ например, имам мои хора, които ми обясниха, че разделят класовете на две и учат присъствено по два дни в седмицата по половината клас, което е много по-различно от разделянето в България, където целия клас е заедно и се заразяват, а и броят на учениците в един клас е по-голям.
16
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Не става въпрос за дискриминация, а за пълната некадърност на мутрите да се справят с епидемията или поне с последиците за образованието в резултат на тяхната некадърност и не е само образованието, а навсякъде има последици.
15
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 3 седмици
До 14
Чак се чудя как господата от нощ имат очи всеки четвъртък да правят брифинг и да си получават възнаграждението. Тяхната работа е да управляват кризата с минимални загуби, а не да изпълняват политически поръчки
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Това идва от налагането на абсолютно неадекватни мерки у нас и спрямо това кой какво иска. Няма никаква логика и последователност. Хазартните зали , кина , молове отновери - частните школи затворени.Да питаш никой не може да ти обясни защо от медеценска гледна точкае. При толкова починали и настанени в болници - нищо не трябва да е отворено, но какво да правиш - Тиквата играе на ластик заедно с великите професори от НОЩ.
13
0
 
3
 
! Отговори
Мария преди 3 седмици
Наистина в цивилизованите държави децата до последно се държат в училище. В бедните държавици само , децата плащат тази пандемия . За съжаление и ние сме в тази категория. Защото умните им родители в голямата си част не спазват и елементарните мерки. Вчера първи работен ден за магазини над 300 кв.м, не мога да ви опиша колко хора се извървяха просто , за да гледат. Без покупки , само шляене с маски под брадата и където има двама клиенти , задължително отиват оше четирима, за да стане скупчване
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДО 9

Именно в тези държави последното, което затвори бяха училищата!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Боряна преди 3 седмици
Дискриминация, думата преди да се използва, трябва да се прочете нейното значение. А по принцип сме в пандемия и здравето и на деца и възрастни е преди всичко!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 седмици
Дискриминация е един да е тъn, а друг - умен; един да е дебел, а друг - слаб, един да е здрав, а друг - недъгав... Е, и, какво правим сега?
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази жена за каква дискриминация говори? Ако сме друга европейска държава в момента щяхме да сме отдавна в пълен локдаун при тези високи бройки новозаразени и при тази висока смъртност. Там се грижат първо за здравето и живота! А тук никаква отговорност, всеки с някакви претенции, така може да отваряме и затваряме до безкрай.
8
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трябва да се Предлагат няколко начина на убочение
онлайн,класно,занималя с калсно целодневно закуска и обяд
7
8
 
15
 
! Отговори
Ама как звучи преди 3 седмици
Жаклин от асоциация за неформално образование:))))

Тая думичка дискриминация започнал да се използва за щяло и нещяло.

Ама не дай си боже някое дете да попадне в болница-всички ще се изсипят да плюят и да обвиняват държавата защо е пуснала децата в училище.

Значи ако едно дете иска да учи и има родители които му обръща внимание-няма проблем да учи и дистанционно и присъствено.
6
7
 
14
 
! Отговори
Суровата реалност преди 3 седмици
Децата са сериозно затормозени и ощетени от това затваряне у дома.
Но цял свят се убеди и учените го доказаха - основен разпространител на заразата са училищата. И ако сега се надигне нова вълна от зараза, тогава какво правим?
Има ли извънредно положение, и децата ще трябва да понесат своя дял от товара върху обществото - по-добре затворено у дома за няколко месеца, но живо и
с живи родители.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А сега може да допълнят,че е дискриминация, че даскалите са само мъже и жени, и няма представителност по равно и на останалите 43 пола! Очакваме включване по въпроса!
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Дискриминация ,ама демократична европейска
Не е тоталитарна
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
В извънредно положение дискриминацията е разрешена.
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
всеки дърпа чергата към него си, децата и родителите им хххх ги.
Случаите намаляха откак децата са дистанционно.
Самото дистанционно си има и положителни страни, най-лошото е, че образователната ни система, като начин на преподаване и учебен материал е пълна подигравка.
Вкл. и повечето тъй хвалени школи
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Под вола теле търсят... вместо да питат тиквата, що за немските баби по 35 евро за самолетна седалка...