Защо студентите не вярват във ваксините?

"Големият проблем е в липсата на доверие в политическите елити"
27 окт 2021 17:15, Ния Христова
80
 
Образователният министър ще проведе среща с ректорите на ВУЗ-овете, на която ще бъде обсъдено връщането на студентите в университетите. Какъв план ще предложат ректорите за присъствено обучение и какви са нагласите сред студентите?
 
"Това, което министърът каза, е, че единственият начин за връщане на студентите в университетите са "зелените сертификати". Зададоха се въпроси дали ще има безплатни антигенни тестове на входа на университетите, такова нещо няма да има, тъй като целта е да се стимулира ваксинацията на студентите. И това наистина се случи. Естествено, това създава доста проблеми за университетите, особено за тези, които са присъствено, тъй като една от част от нея са ваксинирани, други - по-голяма част не са", каза заместник-ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси доц. Радостин Вазов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Тези, които са онлайн, обикновено не участват в учебните процеси, когато има такава хибридна форма. Ние предприехме по-различен ход от самото начало на учебната година. Започнахме изцяло онлайн, тъй като бяхме наясно какво ще се случи и бяхме предвидили тази Ковид криза. Ще завършим и този семестър онлайн, което ще даде възможност на нашите студенти до февруари месец да се подготвят за присъствено обучение", подчерта доц. Вазов.
 
По думите на председателя на Студентския съвет на УНСС Ангел Стойков нагласите за "зелените сертификати" са положителни.
 
"Много голяма част от колегите не са ваксинирани. Проблемът тук е, че голяма част от тях, когато бяха болни през изминалата година, те направиха своите тестове чрез закупуване от аптеката. И тогава те бяха положителни, но не се регистрираха в РЗИ. Нямат документа, който сега им е нужен за "зеления сертификат". И в момента виждаме, че без тези сертификати не можем да се обучаваме", сподели той.
 
"Направиха се нужните трансформации в учебния процес - разделение на групите, потоците, увеличение на капацитета на залите, за да може хората да бъдат спокойни. Трябва да бъде дадена възможност първите месеци да има безплатни тестове. Поне през първия месец", добави той.
 
На въпрос защо студентите не искат да се ваксинират, той отговори: 
 
"Това е въпрос с много широк отговор. Проблемът при младите хора е, че те са прекалено информирани, имат огромната възможност да черпят информация от безграничното интернет пространство, а там невинаги информацията е проверена и потвърдена. По последни данни излезе, че те не се доверяват на Министерството на здравеопазването, на РЗИ, общопрактикуващите лекари, а вярват на социалните мрежи."
 
"Големият проблем е в липсата на доверие в политическите елити. Нещата, които притесняват студентите, са последствията от ваксините. Ако има инициатива за ваксинационни пунктове до университетите - бихме я подкрепили", каза още доц. Радостин Вазов.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Студентите са прекалено много.Много студенти нямат необходимите умствени способности,за да учат в университет.Броят на студентите трябва да се намали според нуждите на трудовия пазар.Не ни трябват сервитьорки с висше образование.
45
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
До АнонименКраснописен пример за брутална,дори войнстваща неграмотност,явно добре подплатена с мръсни кинти.
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, защо ли не искат, ето развалени ваксини с изтекъл срок на годност има за всички! И то от хубавите. Пфайзер! Пък те така да нямат доверие на управляващите! Трябва да са много про.с.ти!
43
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МАЙМУНСКИ ГРИПъБъди си на какавото искаш мнение - но щом трябва да направиш нещо ще го направиш - независимо от мнението си. Понякога нещата стоят така.
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиците нямат нищо общо,както и лекарите пропагандатори на инжекциите,всичко е в интелекта на хората. Всеки сам се информира каква е тази нова технология при тези инжекции,и си решава сам.
41
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 43Божее слез си прибери вересията. само мъчейки се да прочета това нещо си давам сметка що за човек стои зад него. повечето антиваксъри са такива - абсолютни неграмотници и *** или религиозни фанатици . Моля хората живеещи на село да ме извинят нямам предвид тях. А сега и някакви студенти - сигурна съм че са най - забитите и некадърните.
40
1
 
8
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Само не мога да разбера защо трябва да се срамувам, че съм на различно мнение за ваксините!
39
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото не са лyди да се самоубиват в най-добрите години на живота си!
38
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам докога смятат да изкарват всички неваксинирани пълни едеоте. Нещата са изключително прости. Bаxинитe не са преминали изпитанията. Точка. Като преминат и се разбере кои са читави, тогава ще се говори, дотогава всичко останало е спекула и злоупотреба с власт.
37
3
 
7
 
! Отговори
t666 преди 2 години
"Големият проблем е в липсата на доверие в политическите елити"Големият проблем е в образованието и нивото на интелекта.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КОНСТАНТИНОВМанипУлират,Константинов, научи първо българския правопис. Ако си студент направо срам. И такива като теб ще ми дават тон в живота. Смях. Ей това трябва да гледам и да търпя вече не знам колко време. направо се отегчих и уморих. Дано хората с ум все пак да надделеят. само на това разчитам. А не такива като теб, Константинов.
35
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СтудентТъпунгел. Въобще няма да се пукна от яд. Дреме ми на жилетката за теб. само ти внимавай къде ходиш и с кого се събираш да не вземеш да пукнеш без време. Че то с пукането няма нищо сигурно. Не го решаваме ние. Онова вирусче го решава. гледай да не го пипнеш.
34
1
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Излиза че 80% от българите сме студенти.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Вие май жив студент не сте виждали. Те ако можеха да четат с разбиране, да пресяват фактите и да мислят критично, нямаше да отпадат или да кретат едва- едва, колкото за тапията, наречена диплома. 80% от тях да безпомощни в горепосочените дейности. Близо 100% идват така от родното училище. Съвсем малко са годни за висше образование и се научават да се справят.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинНормално е за някои българи особено за такива като този така наречен българин да си мислят че с хаос и нихилизъм работите стават. Нищо подобно. Истински силните и добри държави не допускат подобни неща и то е очевидно. А *** в Германия и не спазвай приетите мерки или си хвърли *** на улицата. Ще ти одерат кожата с глоби да не се стигне и до затвора.Само нашего брата, дори и политици тука си мислят че всичко е позволено. Ей затова няма да имаме държава
31
5
 
15
 
! Отговори
Студент преди 2 години
Никога, ама никога няма да се ваксинирам. Пууукнете се от яд.
30
12
 
4
 
! Отговори
Това преди 2 години
Се отнася само за студентите в България.Тези ,които учат в чужбина,се ваксинираха още лятото.Но пък обяснява,защо уж най-престижният СУ е на 800 място по рейтинг,а любимият ЮЗУ даже не е в класацията.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То едни студенти да ти умре магарето. Студент може вече да стане всеки който има пари да не говорим как някои си взимат дипломите - как беше при Ъпсурт - не знам колко долара и едно прасе.(свободна интерпретация) То и в здравеопазването е така. И такива естествено трябва да вървят на терсене дори не назад. Защото са много важни...как ли не. то и преди години ги видяхме студентите вдигаха джангър и какво - просто бяха маши в нечии ръце. И сега е така. Толкоз то от студентите.
28
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хем в чужбина, хем и ваксиниран - сина ти вече не е толко *** като баща си.
27
39
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моят син учи в западна Европа. Там всички студенти са ваксинирани. В България такъв ни е народа-простт.