БГ учителите по-добри в онлайн обучението от европейските си колеги

Децата прекарват средно по шест часа и половина в онлайн среда на ден
Обновена: 31 окт 2021 09:57 | 31 окт 2021 09:38, Камелия Цветанова
73
БГ учителите по-добри в онлайн обучението от европейските си колеги
Снимка: БГНЕС

Изследване на Европейската комисия показва, че заради дистанционното обучение децата прекарват средно по шест часа и половина в онлайн среда на ден. В същото време български експерти твърдят, че учителите у нас се справят по-добре с обучението в онлайн среда в сравнение с техните европейски колеги.

Още по темата

Според проучвания на Центъра за безопасен интернет българските учители много по-бързо и гъвкаво са организирали средата за реално обучение и контакт през интернет в сравнение със своите европейски колеги. Заключенията са от сравнителни партньорски наблюдения на организацията във Франция и Великобритания, казва координаторът на центъра Георги Апостолов пред БНР.

"В големи западноевропейски държави това се случваше като съобщение - кой урок да се подготви, след това изпращане на тест, попълване на тестове и проверки, без реално присъствие на учителя. Докато при нас много учители се постараха и действително водеха уроците онлайн", посочи той.

Дистанционното обучение у нас е ангажирало и близо 80 процента от родителите. Същевременно обаче удълженият престой в онлайн средата провокира редица рискове за физическото и психическото здраве на децата.

"Но как се случва и какво правят децата през тези часове, нещо, което може да се контролира от отговорни възрастни, тука говорим за преподаватели и говорим за родители", каза Апостолов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: онлайнученициучители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Онлайн уроците по чужди езици са много по-ефективни в онлайн среда. Имаш възможност да включваш колеги, акоито езика е роден, елктронни файлове, по-добър индивидуален фокус. Това е и бъдещето, независимо от ковид. Ама ние напипваме нещо и след това, както винаги, се стреляме в крака.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кротките, добре възпитани деца, които непрекъснато са обвинявани от завистливите си съученици като "зубрачи" се справят много по-добре от простотията, която шуми в клас, за да не се преподаде урок.
66
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярно!Най-добри са в прикриването на отсъстващи и направо липсващи ученици,които в края на годината станаха отличници,а едва сричат и не познават числата....
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До някъде си прав, ама ей тука "От второ място в Европа знания, измерими в точните науки, вече сме предпоследни. Същите учители..." е и част от проблема, същите учители, същите методи на преподаване, като още преди 25г. всичко в Европа се сменяше с модели, които показваха по-високи успехи. Тук нещата са си същите, а голяма част от учителите карат децата да зубрят уроците и анализите, вместо да ги учат да мислят и създават собствено мнение.
64
3
 
3
 
! Отговори
Учител преди 2 години
Така е наистина това обучение е съвършенно факт е че няма останали дечица на поправителни и да повтарят миналата година пък и учителите от икономии имат големи бонуси всъщност всички са доволни и незнам защо да не стане такова обучението завинаги
63
1
 
1
 
! Отговори
Просфетен преди 2 години
Да наистина бг учителите са наи арни не само у европа ама и от целио свед
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли по-важно, дали учениците се справят по-добре, а не учителите?
61
13
 
4
 
! Отговори
Похвално преди 2 години
Българските учители са най-добрите в света. Само дето не са могли да се научат от коят страна се държи метлата, та не са ги взели за чистачи.
60
4
 
17
 
! Отговори
Мисля си преди 2 години
Бях 37 г. учител и зам.-директор на училище. Сега 80 % от учениците идват от вкъщи и улицата в училище егоисти, вулгарни, свръхнахални и за неуспехите им са виновни учитилите. Когато поискаш да уволниш лош учител, КТ го защитава. 80 % за катастрофата в образованието са виновни родителите, които сляпо вярват на тв и децата си. От второ място в Европа знания, измерими в точните науки, вече сме предпоследни. Същите учители...
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напишете поне името на училището и града, стига с тези анонимни сигнали. Една жена чула, че една друга казала...
58
3
 
13
 
! Отговори
Обречен преди 2 години
Народ който си плюе докторите и учителите и го мързи и не желае да е родител, който приритизира МОЛ-а и вярва че му инжектират "някаква течност" и го чипират... Няма бъдеще.
57
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските учители - най-смотаните антиваксъри в Европа.
56
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите подкрепят онлайн необучението, защото за тях образованието не е ценност!
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен до Тото преди 2 години
Не навсякъде се раздават!! Зависи колко иска да си прибере директора! Напр.в Плевен в у-ще Вазов - най-голямо и "елитно" няма бонуси, няма плащане на интернет , има рязане на пари за взети часове, . от първия локдаун на никой не платени пари за лекторски часове.Това са били към 40 000 лв , кадето са дадени не на учителите а е направил тротоара, а пък той уж е на града. Не бил красив , а пък даскалите не си свършили работа за 6тица и затова не им платил тия четирсет хил.лв.!Целият град го знае !
54
1
 
4
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Най-големият Исторически парк в света до Варна построи БЕЗПЛАТНА ЧАСТНА ДЕТСКА ГРАДИНА И УЧИЛИЩЕ!
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български експерти твърдят, една жена казала, един мъж казал че бил експерт - слухове! Всеки знае и вижда българската работа! :)))))))))
52
3
 
12
 
! Отговори
Suzy преди 2 години
Ние по всички показатели сме по-добри. Бях в Европа и установих: не се изплакват от пяната след къпане, мият чиниите в някакъв жабуняк и после само ги бършат, после ни надуват главите как се получавали алергии...Живеят в къщи с каратавани, строителство от миналия век...Защо са по-богати от нас? Може би защото са по-нахални....или пък при нас горните слоеве повече крадат....
51
4
 
6
 
! Отговори
Ме преди 2 години
Точно така! Да продължи онлайн обучението още един месец.
50
8
 
9
 
! Отговори
Тото преди 2 години
Смятай нашите щом са по-добре ,в другите държави какво е ,нашите свикнаха на онлайн ,защото делегираният бюджет върви ,заплатата върви , училище пести от разходи за поддръжка,разходи за консумативи,разходиа ток,вода отопление и в края на година спестените пари се раздават като бонус от директора на училището резултати никой не гледа външното оценяване ясно го показа и само мрънкане за заплати и нищо.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: "To дoбичeто в клас не разбира какво му говори учителят, че онлайн ще се обучава?! Прoстотия до откат!" Явно нямате деца или пък не знам как се чувстват с вас при такова отношение към децата!Децата имат огромен потенциал! Но този потенциал отива на кино заради семейната среда, когато не е ок, плюс със сигурност архаичната и отегчителна, демотивираща система на МОН.Децата са принудени да зубрят купища ненужен материал в монотонна и обездвижена среда, в лишена от живот, движение и вдъхновение.