МОН публикува верните отговори на матурата по математика

Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни
Обновена: 16 юни 2022 16:47 | 16 юни 2022 16:46, Анисия Иванова
8
МОН публикува верните отговори на матурата по математика
Снимка: БГНЕС

МОН публикува верните отговори на матурата по математика. Учениците от VII и X клас се явяваха днес на националното външно оценяване по предмета.

За 150 минути седмокласниците трябваше да решат 23 задачи. 18 от тях изискваха посочване на един верен отговор от четири възможни. Две бяха с кратък свободен отговор - числов, символен или словесен. Три задачи изискваха разширен свободен отговор – да се опише и аргументира изпълнението на определена математическа задача.

Тестът по математика за десетокласниците имаше 17 задачи, от които 15 са с избираем отговор, а две - с разширен свободен отговор с необходимите обосновки. Изпитът продължи 90 минути.

Максималният брой точки на всички изпити е 100. Точките не се преобразуват в оценки. Резултатите ще бъдат обявени до 28 юни.

Отговорите за 7 клас - тук, за 10 клас - тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едвали това са верните отговори, ще чакаме да ги коригират
6
5
 
6
 
! Отговори
ХХ преди 1 година
До тези матуриЗа който е добре подготвен-няма никакъв стрес...
5
4
 
10
 
! Отговори
тези матури преди 1 година
са напълно излишни - достатъчно е приемен изпит в съответната гимназия. Как толкова години се правеше упешно, а сега стрес за всички деца? По приема може лесно да се предметне кои училища/учители са си свършили работата.Сега дори ще взимат и оценките от последните 3години + матурата, т.е. от долнопробно училище получаваш само шестци, а тсм където се изисква губиш...
4
16
 
2
 
! Отговори
Бира преди 1 година
До УчителЕ то като имаш формулите и баба знае да реши задачата. Това е някаква пародия на образувание вече ! Едно време имаше "четиризначни математически таблици и формули" , беше жълта книжка. Всички я знаехме наизуст. Сега само дето не са им дали решението на задачите. Смешници сте всичките, начело с вас господине, учител бил, ***. Казвам го като завършил СМГ, ако изобщо знаете какво е това :)
3
1
 
18
 
! Отговори
Учител преди 1 година
А защо не пишете, че МОН отново направи ГАФ с десетокласниците? Защо трябваше 40 минути децата да решават задачите с грешни формули и след това да им дадат новите - правилните? Или това не бива да го пишете?
2
5
 
4
 
! Отговори
Ана преди 1 година
Уважаеми дами и господа, отговорите са нужни преди матурата, а не след нея! Или ви плащат еврогейците и *** за да имат децата ни слаби отценки и да пропадат в живора?
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурни ли са, че са верните. Да не са пропуснали нещо?