Без ограничения за българските студенти за бригада в САЩ

Интервютата започват на 6 февруари и ще продължат до 15 юни
9 дек 2022 08:20, Анисия Иванова
13
Без ограничения за българските студенти за бригада в САЩ
Снимка: Pixabay

През следващата година няма да има ограничения на броя на българските студенти, които могат да се явят на интервю за J1 виза и да заминат на бригада в Съединените щати  по програмата "Работи и пътувай", съобщиха  от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ след среща в американското посолство у нас, проведена тази седмица.

По време на Covid пандемията пътуването на български студенти по програма "Work and Travel" беше  затруднено заради строгите изисквания за достъп в САЩ и поради намаления административен капацитет за обработка на документи и провеждане на интервюта с кандидатите. Дефицитът на студенти тогава доведе до покачване на тяхното заплащане, което през тази година на някои места достигна до 15-20 долара  на час.

През 2023 г. обаче ще бъдат проведени толкова интервюта, колкото са и кандидатите, съобщи БНР.

Те ще започват на 6 февруари и ще продължат до 15 юни . При необходимост ще бъдат включени допълнителни дни от календара, уверили са от посолството на САЩ. В случай че има закъснели кандидати, те ще могат да се явят на интервюта и след 15 юни, но на общо основание заедно с останалите кандидати за визи.

По програмата  "Работи и пътувай" от България всяка година пътуват между 4500 и 5500 студенти, припомнят от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен със САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Програмист преди 1 година
съквартиранта в общака ходи на Бригада в САЩ , аз започнах работа в България и учех , сега хамериканския бригадир взима три пъти по-малко пари защото работи тестер
9
3
 
11
 
! Отговори
Тед Бънди преди 1 година
Като видях Кирчо и василев кво им е сторила хамерика....не мерси ! По-добре беден отколкото ментално увреден
8
1
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 1 година
Българина просто си обича да величае некой чужд, да му се слага, да е готов на всичко, за да му служи...
7
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ назад да тичат, пак не можем да ги стигнем. Още великият Тодор Колев ви го каза. Продължавайте да си избирате полуграмотни мутри да ви управляват.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юруш,народе!Трябва да се бачка,защото оръжия ще купуваме от 300-килограмовите,за да станат 400-килограмови!Те си слагат коледна украса,а в Европа икономисваме,за да има пари да платим оръжията и "евтината" хамериканска газ на петорни цени.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде , роби, на оглед!
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До САЩ - лъжеш куче !
3
13
 
22
 
! Отговори
САЩ преди 1 година
Един от най-хубавите ми спомени - бригадата в Америка. Да, много пари трябваха за да замина и да, много трябваше да работя за да ги върна, но дали си заслужаваше - да, да и да!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Върете берете и помнете, че само по време на "кумунизъмъ" е имало бригади.
1
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какво ? Те тук си изкарват надника от козяк 16 за троленето по форумите, а там ще ги сцепят от бачкане и на всичко отгоре, разни латиноси и афро-американци ще ги пребиват, ограбват и ще ги *** !