ВУЗФ организира международна научна конференция за обсъждане на бъдещето на икономиката

Конференцията "Икономика на бъдещето" ще продължи до 21 април в София
20 апр 2023 13:30, Йоана Цонева
2

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) вчера организира международна научна конференция под надслов "Икономика на бъдещето".

Тема на дискусията бяха предизвикателствата пред икономиката на 21 век.

Конференцията беше в три панела - "Бизнесът на бъдещето", "Екология и бизнес" и "Социалните предизвикателства пред бизнеса". Според заместник – ректора на висшето училище проф. Евгени Евгениев такъв тип дискусии са полезни и е добре конференцията да стане традиционна, предаде Bulgaria ON AIR.

"За нас е интересно, защото темите, които сме поставили, както и участниците имат много интересни виждания как ще се развива икономиката през 21 век", отбеляза той.

Още по темата
Проф. д-р Юлия Добрева, която е заместник-ректор по учебната и научноизследователската дейност на Висшето училище по застраховане и финанси представи какво означава "Съзидателното разрушение в процеса на икономическо развитие".

"Това е основата на неговото приложение - съзиданието и създаването на условия за промяна. С други думи "Съзидателното разрушение в процеса на икономическо развитие" включва иновациите като продукти и процеси, чрез които ние налагаме икономическите резултати", отбеляза тя.

Конференцията "Икономика на бъдещето" ще продължи до 21 април в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
0
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Първото и основни действие е: Закон за Върховенството в Съдебната Система . Работещи закони и на Местната Власт. Това са излишни разходи на Организаторите. Но когато парите са държавни е добре
1
1
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Ясна работа. Във вторият панел са обсъждали електромобилите, зелената енергия, немските соларни батерии, яденето на насекоми и пр.

Спонсорирани публикации