Полицията на крак в цялата страна за баловете, глобите до 50 лв.

МВР: Всички областни дирекции са ангажирани
16 май 2023 10:13, Анисия Иванова
20
Полицията на крак в цялата страна за баловете, глобите до 50 лв.
Снимка: БГНЕС

“Проведени са срещи с директорите на училищата, уточнени са адреси, маршрути за движение на абитуриентите, създадена е организация и при положение, че абитуриентите празнуват извън населените места, където учат”. Това заяви Венцислав Велинов от “Охранителна полиция” по повод предстоящите балове.

“Към момента всички областни дирекции са ангажирани, екипите от Пътна и Охранителна полиция са ангажирани също за обезпечаване на сигурността по време на баловете”, каза още Велинов.

Мария Ботева от “Пътна полиция” допълни, че всичко, което е направено по време на осигуряване на безопасността по време на абитуриентските балове, е свързано с контролиране на движението както в населените, така и в извън населените места. Освен контрол при абитуриентите, ще има контрол и при многото екскурзии, които протичат в страната в момента.

“Всичко това е ангажимент на полицията и ние сме създали максимална организация, за да може екипите на Пътна, Охранителна полиция и всички, които имат правомощия да осъществяват контрол по закона за движение по пътищата, да осигурят безопасността на гражданите”, подчерта още Мария Ботева, цитирана от БГНЕС.

По думите й контрол ще бъде осъществен не само на празнуващите, но и на не празнуващите.

“Нарушение е, когато се показваме извън колата по време на движение, когато се превишават допустимите места в автомобилите. Между 20 и 50 лв. според това какво е нарушението ще бъдат и санкциите”, поясни още тя, след което припомни, че трябва да се използват обезопасителни колани както в автомобилите, така и в автобусите и микробусите по време на екскурзиите.

“Нека и родителите да проведат една приятелска беседа със своите деца, че животът е по-важен от всичко останало, че би следвало да бъдат в превозните средства в нормално състояние и да не превръщат улиците в опасни места както за себе си, така и за останалите граждани”, призова служителят на Пътна полиция.

Ботева каза, че за миналата година са настъпили 6 ПТП-та с превозни средства, шофирани от абитуриенти, като от тях 3 са на територията на Областна дирекция на МВР Силистра, а останалите във Варна, Видин и Хасково. “От тях ранените са четирима души, от които трима абитуриенти. През миналата година са взети повече от 570 мерки от органите на МВР като в 145 от случаите са съставени протоколи за полицейско предупреждение за нарушаване на обществения ред от страна на нарушителите абитуриенти, съставени са повече от 70 акта и повече от 170 фиша на абитуриенти”, припомни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С глоби 50 Леа, мъмрене, пробации, домашен арест за убийство скоро ще изпреварим Мексико, Ел Салвадор, Никарагуа, Хаити, Зимбабве. Браво, възпитаваме рецидивисти. Ама тези дето сме млади сега да знаем, че един ден нас ще ни бият тия същите у..р.оди
16
0
 
5
 
! Отговори
Един с Една преди 11 месеца
За баловете сте на ''крак'' щото ше има рушветчета нали...ама иначе като се избиват по улиците пияни и дрогирани ви нема никви...
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Много големи глоби за нзркоманчетата )
14
1
 
4
 
! Отговори
само да питам... преди 11 месеца
По другите държави такова представление играе ли се?И защо не е след като им дадат дипломите,а преди това?Ся,някой ще каже:глей ся,тази колко е проста!Ами питам.Защо е всичко това?Нали сте най бедната страна в ЕС.С тези ревове,крясъци и откачалщини,какво показвате?Че и цялата държава ще се ангажира да ви пази живота.
13
0
 
5
 
! Отговори
Полския тръмбеж преди 11 месеца
Тази сутрин 100 дажандара завардили цялото село и "борят престъпността като ти проверяват аптечните и пожарогасителите и дуваш за алкохол!Дремжията ги пратил да дерат за глоби!Хаха!Басий държавата!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какви са ти смешни глоби от по 50 лв? За едно пазаруване в магазина не стигат. Една нула поне да сложат.
11
1
 
2
 
! Отговори
Зомбират преди 11 месеца
Избягвайте полицаи зомбират хора с Сателитна техника за следене!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
То щом е 50лв за тва си развяват голите *** през прозорците на колите. Докато някой не падне под камион или рейс. Тогава ще ви просветне
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
. . . Между 20 и 50 лв . . . Пропуснали сте по една до две нули след числата! Така е в истинските държави, но откъде образование от милиционерски възпитаници? Да видим колко абитуриенти ще прехвърлят бала си!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Глобата да започва от 150лв
7
0
 
10
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
50 лева? Това някаква шега ли е? Че те някои хлапета с повече пари за джобни разполагат
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Те дават хиляди за тоалети, банкети , злата, хотели и тн. Глобата била 50лв :))) Сигурно се шегувате. Един обяд в ресторантче е 20-30лв хахахах малко по сериозно с глобите. Иначе нека да се забавляват младежите нямам против и аз съм бил като тях :))
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 50лв? Сигурно започва от 20 стотинки. С такива глоби, като стойности от времето на социализма, едва ли ще уплашите мамините синчета, които носят пачки стотачки за джобни.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Разценката е нормална, поносима - всичко в джебчето на чичко полюцай
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Едно две триии....двнайсееет- аре сервитьорка и склададжияяя!
2
0
 
5
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 11 месеца
Сега ако изпуснат златната мина, после цяла година на празен стомах ще работят.
1
0
 
7
 
! Отговори
лумпен преди 11 месеца
"Полицията на крак в цялата страна за баловете" - ами да за много хора сме страна на баловете - всеки ден е купон и веселие :)))п.п.: като пишете някакво заглавие, мъничко помислете, ако имате с какво