Предлагат отпадане на удостоверението, че детето е записано в следващ клас, при еднократните помощи

Това ще бъде записано в проектобюджета
11 юли 2023 15:00, Стела Стоянова
11
Предлагат отпадане на удостоверението, че детето е записано в следващ клас, при еднократните помощи
Снимка БГНЕС

В проектобюджета за тази година е заложена промяна, която предвижда да отпадне задължението на родителите да предоставят удостоверение, че детето им е записано в следващ клас при кандидатстване за еднократна помощ. Инициативата е на Министерството на труда и социалната политика, съобщава БНР.

Помощта се изплаща на ученици в I, II, III, IV и VIII клас. Ако предложението бъде прието, ще остане изискването за удостоверения само за I и VIII клас, в случай че семействата искат да получат помощта преди началото на учебната година.

До момента това бе проблем, защото повечето училища издават такива документи едва след 15-ти септември, а родителите искат да получат сумите по-рано.

Още по темата
Дирекциите за социално подпомагане вече приемат заявления за отпускане на средствата за предстоящата учебна година, а изплащането ще започне след приемане на тазгодишния бюджет, където се определя и размерът на еднократната помощ, към момента той е 300 лева за семействата на учениците от първи и от осми клас.

Парламентарните ресорни комисии започват тази сутрин обсъждане на проекта за републикански бюджет за 2023 г. на първо четене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
4
 
! Отговори
Аде бе преди 9 месеца
Не вярвам ,че още има такива дребни и лукави душички Абе защо така с лошо бе хора тези помощи не са само за нашите деца от ромски произход тези помощи се полагат на всички дечица в съответните класове в държавата ни включително и на българските срамота е бе засрамете се
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези помощи трябва да се спрат, както и всички останали помощи
8
1
 
23
 
! Отговори
Питанка преди 9 месеца
Що ли си мисля, че държавата хич не се е загрижила за моите ученолюбиви деца а за едни по-равноправни, крадливи и неграмотни?
7
1
 
27
 
! Отговори
Заядливец преди 9 месеца
Предлагам такива помощи да се дават само на онези деца, чиито родители имат минимум средно образование, а детето да говори литературната форма на официалния език на нашата държава.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Чудят се каква форма да намерят, за да дадат пари на едни. И същевременно максимално да им облекчат живота. Ама как така ще си дават зор да си запишат детето в следващ клас? Щото от учене кой пък ли е видял хаир? Така разсъждават.
5
3
 
13
 
! Отговори
Асан 38г. II клас преди 9 месеца
Най-сетне ,дочаках го.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
То моито Айше в 7 клаз, амъ веч готова, шъ ражда, чакам помошта да прая купонъ
3
4
 
26
 
! Отговори
Айша преди 9 месеца
Здравейте, имам 14 деца на възраст между 10 и 32 години и всички те получават помощ като бъдещи първокласници. Нали това няма да е проблем за другите помощи, които получават?
2
4
 
28
 
! Отговори
До 1 преди 9 месеца
Скоро друго освен римляни, римлянчета и римлинки няма да оснате!
1
1
 
35
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 9 месеца
Така, така......да има за римлянчетата!