Съвети за избор на подходяща раница за ученик

Добре е да съобразите избора
22 авг 2023 15:10, Росен Стойчев
6
Съвети за избор на подходяща раница за ученик
Снимка: БГНЕС

Наближава първият учебен ден - 15 септември. Вероятно при родителите на първокласниците, но не само, има трескава подготовка за големия ден. Затова от асоциация "Родители" помагат с няколко експертни съвета при избора на ученическа раница.

"Изборът на раница за първокласника е вълнуващ момент. Нашият съвет е да се заредите с търпение и хубаво настроение, и да го превърнете в едно приятно семейно изживяване. Когато стигнете до този момент, е хубаво да оставите детето само да избере темата на своята раница, и да уважите мнението му. Вашата задача обаче ще бъде да се погрижите за здравето и безопасността му. Имаме няколко препоръки във връзка с избора на раница", с тези думи се обръщат към родителите от асоциацията.

Колкото по-малко тежи една раница - толкова по-добре, без това да става за сметка на качеството. Правилото тук е, че раницата е добре да не надминава собствено тегло от 1 килограм. От друга страна теглото на раницата, заедно със съдържанието, не трябва да надхвърля 10-15 процента от теглото на детето. Често това е трудно за постигане.

Още по темата

Учебници, тетрадки, като добавите лека закуска и няколко неща от първа необходимост, които децата поставят в нея и раницата става наистина тежка. Тук голямо значение има базата на училището, както и организацията на работа на самите учители. Огромен плюс е възможността повечето учебници и материали да остават в училище вместо да се носят всеки ден, отбелязват от родителската организация.

Освен здрава, ученическата раница трябва да бъде и функционална. Отделенията, джобовете, органайзерите спомагат за по-доброто удобство и организацията на пособията и учебниците в нея.

Хубаво е раницата да има поне две отделения - за учебниците и за другите помагала, тетрадки, несесери и за други учебни пособия. Външните и страничните джобове са допълнително удобство за шише с вода, телефон, тефтерче, кърпички и други учебни предмети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: чантаученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
1212 преди 8 месеца
К'ви дигитални раници. От училището пуснаха списък който е 21 точки. Със сякви материали от тетрадка до постелка за чина докато рисува. После ще им думнаът и 7 - 8 учебника и толкова помагала и ела да видиш за какво става думи. Раницата е 10 кила. Как да я носи детето като е 25 макс.
5
0
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 8 месеца
Пуснете статия за телефони. Айфон 13 ако взема на моят първолак ще му се подиграват ли или направо да му купуваме айфон 14 про?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нали са дигитални вече.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като вдигнах миналогодишната пълна раница на второкласника ми, мисля че само военна мешка ще издържи. Пазарувайте от ловни и оръжейни магазини.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дигиталните раници няма ли да помогнат? Или дигиталните раници са за парлама да се източат едни пари?
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
нали всичко е дигитално, кви раници кви 5 лв :))))