МВР опасва парламента, размаха пръст към протестиращите

Румен Петков: Ще бъдем безкомпромисни по време на протеста на опозицията
20 фев 2008 13:13,
113
МВР опасва парламента, размаха пръст към протестиращите
В четвъртък Народното събрание ще е опасано от полиция. Снимка: БГНЕС

„Не мисля, че е нормално в една държава уличният натиск да мотивира политически решения“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Той заяви, че са взети всички мерки за сигурността на Народното събрание по време на утрешния митинг-шествие на опозицията.

"Ще бъдем абсолютно безкомпромисни срещу каквито и да са нарушения на обществения ред. Целият потенциал на МВР и технически средства , с които разполагаме, са достатъчно мотивирани и мобилизирани да не допуснем излишно напрежение"", каза още вътрешният министър.

Във вторник премиерът се похвали, че е разпоредил на МВР да вземат мерки за охрана на депутатите по време на дебатите по вота на недоверие, които ще са в четвъртък.

Според Сергей Станишев стремежът на организаторите на митинга не е да протестират законосъобразно, а да нагнетяват напрежението около парламента, да затрудняват движението в София и да подложат на психологически натиск народните представители.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 16 години
КОЙТО ИМА ВРЕМЕ ДА ПИШЕ КОМЕНТАРИ НА ТОПЛО В ОФИСЧЕТО, НО НЯМА ДУПЕ ДА ОТИДЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА СЛЕД РАБОТА И В ДУХ НА РЕД И ЗАКОННОСТ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ БУНАЦИТЕ, ДЕТО МРЪЗНАТ ЗАРАДИ НЕГО! СЪБУДИ СЕ, БЕ НЕЩАСТНИКО, НАПРАВИ НЕЩО И ТИ ЗА ДРУГИТЕ, ВЕДНЪЖ СПРИ ДА БЪДЕШ ЕГОИСТ И МАШИНА ЗА ЕСТЕСТВЕНИ ОТПАДЪЦИ! ДНЕС ТИ СИ ОВЦА, УТРЕ ДЕЦАТА ТИ ЩЕ СА КУРБАН НА НЯКОЙ БАЙРАМ! БЪДИ ЧОВЕК, БЪДИ СОЛИДАРЕН С МАЛКОТО ЧОВЕЦИ, КОИТО ВИЖДАМЕ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА, АКО НЕ СИ СЪГЛАСЕН В СПОМЕНИТЕ ЗА БИВШАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 10 ГОДИНИ ДА ПИШЕ, ЧЕ В ТАЗИ ХУБАВА ЗЕМЯ Е ЖИВЯЛ НЯКОГА НЕ НАРОД , А ***!
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
mdaaa 6e ima perdah...tiq oby4eni pseta, do6li ot selata 4e gi murzi da kopaqt....ohraneni po nad 120 kg deto sa policai....te samo za tova stavat pudari i biq4i...a dokolkoto znam imat da pokrivat fizi4eski testove...izvinete no edna 120 kg. torba pulna s ***, moje da poti4a sled men ne-pove4e ot 10 metra......hahahaa kakvo zna4i tova, 4e tam se vzimat na rabota-6yreqt, badjanaka, kyma, bradov4eda.....
110
0
 
0
 
! Отговори
знайко преди 16 години
Ето какво ще Ви кажа на всички:Протест: Ок това не е лошо като и дея,Но протест на хора със затворени уста-това нее протест.На трибуните ще се изказват единици-хора на Власта-оп извинявайте опозицията.Множеството ще скандира безмълвно-както винаги е ставало досега.Истинския протест е когато абсолютно всеки може да си изкаже мнението-в противен случай всичко е игра и манипулация.Власта остава сменят се само имена.трябва истинска революция хора!!.Иначе Те юе си гледат от парламента на топло и ще се смеят на мирните протестчета смешни.знаменца и манипулация- и това да не можеш да излезеш да си кажеш мнението-това е истината.Трябва друг подход.а не власта да се прави на опозиция и пак манипулация - нали 20 години е така ..Други личности-а не старите и една партия ЛЕВСКИ напримеер само една партия и да се оправя това положение.Инацхе 30 партии и пак ще Ви гледат от парламента.Това Е от мен.Успех.ПС. За мен единицата протестиращ гражданин е като глас в пустиня. само един образ.
109
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Няма да изляза сега на площада. Първо имам работа. Второ категорично смятам поводите за този "протест" за смехотворни и изградени върху една голяма ЛЪЖА!Ако толкова искате протести за здравеопазване, образование и прочие - да, ще изляза на площада. Но един по един. Иначе се размива смисъла на протеста. Не може да се протестира и за това, и за второ, и за трето и т.н. накуп. Просто, за да се създава напрежение! Категорично съм против подобно поведение.
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ! ЕЛАТЕ ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ПОКАЖЕТЕ СВОЯТА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ, А НЕ СИ ЧЕШЕТЕ САМО ЕЗИЦИТЕ ПО ФОРУМА. ВСИЧКО ПОСКЪПНА ДВОЙНО,ДЪРЖАВАТА Е АБДИКИРАЛА ОТ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО, А НИЕ СИ МЪЛЧИМ. ДОКОГА? НОЖЪТ ВЕЧЕ Е ОПРЯЛ ДО КОКАЛА. ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ИЗМЕТЕМ ЦЕЛИЯ *** ОТ ПАРЛАМЕНТА!!! ДА СТАНЕМ НАЙ-НАКРАЯ НАРОД, А НЕ СТАДО!
107
0
 
0
 
! Отговори
KoMBaT преди 16 години
Ура! Значи *** викачи ще се бият с *** полицаи! Това не е за изпускане! Страшно реалити с елементи на екшън комедия.Не подкрепям нито едните(полиция и правителство) нито другите(опозиция и протестираши).Жалко е, че има и свястни хора, които ще пострадат повлечени с надежда за промяна.ВСИТЕ СА МАСКАРИ!
106
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
Аз лично ще ходя да протестирам,защото ми омръзна да робувам в собствената си държава.Всички плюем,когато вдигат цени,данъци електроенергия и т.н.Но това е лесно --да си чешем езиците по форумите.А от кого зависи нормалния живот,като в белите страни?Точно от правителството,което нехае за народа.Не,че желая да подкрепя определена партия или личност,но не желая да сависи живота ми и тоя на децата ми от корумпирани министри,който работят за джоба си.Кой ще дойде?Мисля ,че в България има кадърни хора,които могат да мислят за народа.
105
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Вашето време другарю червен *** няма как да дойде освен ако еволюцията започне отново от нула и преминем отново стадия на амебата. Но и тогава вероятността другаря Ленин да се роди отново със сифилис (третичен) и болния му мозък да роди комунистически идеи се равнява на вероятността марсианци да развият социализма преди вас.
104
0
 
0
 
! Отговори
Дежурния антрополог преди 16 години
У глупците езикът изпреварва мисълта. Сократ
103
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАР преди 16 години
Повечето в този форум плюят така,понеже не са вкусили от благините на комунизма.Защото тогава България с подкрепата на братския СССР беше във възход на който завиждаха всички от така наречения западнал Запад!Нищо,колелото на историята се върти неуморно - ще дойде отново нашето време по силно от всякога,сополивците да му мислят тогава!
102
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Знам,че бленуваш за безплатен секс, наркотици и германски марки и че сега се налага да си ги купуваш, но и ние тогава не знаехме, че с нас се мъкнат лапачи и използвачи. Ако знаехме щеше да видищ не женски тела , а букет космати мъжки чепове от палатките за теб.
101
0
 
0
 
! Отговори
Помнещ преди 16 години
Първите "всенародни протести" и "Града на истината" срещу мавзолея. Нощем там изскачаха хубави женски тела само по бикини от една палатка в друга. Сутрин на "гражданите" раздаваха по 20 марки. Спомням си студентските протести. Там пък в СУ раздаваха освен долари, виски на корем и чай с наркотик. Спомням си палежа на Партийния дом, който сега дупедатите много харесват. Там се изхвърляха компютри и мебели през прозорците, а едно момченце, което завърши неща в САЩ (на свои разноски, предполагам), крещеще от третия етаж "Не хвърляйте, долу са нашите!". Защо ли това ми напомня с нещо на 3-ти март? Спомням си и палежа на Парламента. Там пък едни юначаги с левски скок и с удари на носители на черен пояс по карате разбиваха прозорците и с движения на ръцете приканваха тълпата да ги последва. От всичко това не последва нищо добро нито за България, нито за обикновените българи. И така нататък...
100
0
 
0
 
! Отговори
Бърза помощ преди 16 години
Другарю къде така с тези две патерици. Стой си при другарката да не даваш и ти 60 лева за анестезиолог.
99
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАР преди 16 години
ТОЧНО ТАКА РУМБА - НАЛОЖИ МОЩНА АНТИФАШИСКА ВОЛЯ!
98
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
PISNA MI DA JIVEYA VSE S TAPI PRAVITELSTVA,KOITO SE NAGU6VAT S PARI I GI SMENYAT DRUGI-O6TE PO-HUBAVI...STANI6EV I BSP E KRAINO VREME DA SI HODYAT,ZA6TOTO SAMO LAJAT I PAPKAT PARITE NA HORATA.
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако бяхме 1908 година, щяха да го отнесат албанците, но понеже сме в 2008 година, нека го отнесат албанските помагачи и национални предатели тук
96
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Явно освен редовна войска другаря Р. Петков е мобилизирал и башибозука на коалиционния партньор.
95
0
 
0
 
! Отговори
Готин пич преди 16 години
Много интересно - полицаите на практика ще бият свои познати, роднини и цивилни приятели. Много умни са, няма що.
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Утре ще преброим колко *** безработни има в таз държава. Ако нарушат реда и създават безредици - трябва да бъдат излекувани. А това означава бой, поливане с маркучи и т.н. Крайно време е да се покаже, че *** трябва да си стоят в кочинката.
93
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Абе, ченгета вас са ви поставили да слухтите по форумите , а не да връщате *** коментари на участниците . Айде не си превишавайте правата. И освен това колкото и да лижете на червените си господари пак утре ще си измият ръцете с вашите действия и пак ще го духате морно. И не забравяйте , че парите не ги дава банкомата, а данъкоплатеца,който утре ще излезе да ви каже УВОЛНЕНИ СТЕ !