МВР опасва парламента, размаха пръст към протестиращите

Румен Петков: Ще бъдем безкомпромисни по време на протеста на опозицията
20 фев 2008 13:13,
113
МВР опасва парламента, размаха пръст към протестиращите
В четвъртък Народното събрание ще е опасано от полиция. Снимка: БГНЕС

„Не мисля, че е нормално в една държава уличният натиск да мотивира политически решения“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Той заяви, че са взети всички мерки за сигурността на Народното събрание по време на утрешния митинг-шествие на опозицията.

"Ще бъдем абсолютно безкомпромисни срещу каквито и да са нарушения на обществения ред. Целият потенциал на МВР и технически средства , с които разполагаме, са достатъчно мотивирани и мобилизирани да не допуснем излишно напрежение"", каза още вътрешният министър.

Във вторник премиерът се похвали, че е разпоредил на МВР да вземат мерки за охрана на депутатите по време на дебатите по вота на недоверие, които ще са в четвъртък.

Според Сергей Станишев стремежът на организаторите на митинга не е да протестират законосъобразно, а да нагнетяват напрежението около парламента, да затрудняват движението в София и да подложат на психологически натиск народните представители.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
ДРУГАР преди 16 години
ТОЧНО ТАКА РУМБА - ДЕРЗАЙ!
71
0
 
0
 
! Отговори
Мамантос преди 16 години
*** -- ченгета: ***, комплексирани, злобни и бабаити над... слабите и беззащитните.Пак ще кажа: *** долни!
70
0
 
0
 
! Отговори
Гражданин, а не Селя преди 16 години
Решил съм да отида на митинга, но ако случайно размисля и се откажа, то ще е само заради това, че НИЩОЖЕСТВОТО БОЙКО се прави на десен и на опозиция, мамицата му *** Живково-Царски ГЪЗОЛИЗАЧ
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
1 500 000 leva ni struva "zashtitata na parlamenta" ,a vivatel,globul,mtel,btv i cqla Bulgariq ne mogat da saberat 1 milion ve4e vtori mesec,ujas sa tezi komunqgi
68
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
1 500 000 leva struva zashtita na parlamenta,tztztz a tezi ot velikolepnata shestorka vivatel,mtel,globul i cqla Bulgariq ne mogat ve4e dva meseca da saberat milion
67
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
така и така сте се нагъзили на ББ и вървите по акъля му...
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
nqama da e izlishen i nqkoi tank,Руменчо,....
65
0
 
0
 
! Отговори
Ганимед преди 16 години
Утре всички на протеста да си носят бинтове, марля, лепенки и обезболяващи... щото здравната каса не покрива увреждания, получени при протестиране пред парламента, няма такава пътека. Държавата също няма да лекува преференциално пострадалите от глупостта си да участват в антиправителствени митинги, "Пирогов" е далече от парламента а и се чака много, така че най-добре помислете сами за себе си, митингаджии и протестиращи! Като се навивате на простотиите на Костов и Борисов да скачате по улиците, гответе се и се погрижете! Предупредени сте, за кво ви е тоя беля???
64
0
 
0
 
! Отговори
t34 преди 16 години
утре ще видим колко са мрънкачите и"жертвите" на това или онова. Това са хората, които вярват че някой ще ги спаси от положението в което са. Другият им вариант е да признаят пред себе си че сами са отговорни за себе си. Ама това е по-трудно от тичане с лозунги и екскурзия до София.
63
0
 
0
 
! Отговори
фсв преди 16 години
Министър Гагаузов каза преди няколко дена за референдума в Бургас ,че нямял никаква правна стойност ,значи народният глас няма правна стойност а когато ги избираме има,според мен демокрацията в Бълария е погазена на всички нива законите не се спазват а се заобикалят"Натура"също така не се спазва пример Каваци и Иракли а за корупция да не говорим --Масларова има 25000 евро от дарения ,което е смешно на фона на дневният и тоалет,Жалко че беднотията става все по голямя и по масова в една страна с население колкото един голям град.Нормално е да се стахуват от народната обич господа управляващите и как няма ---Йордан Цонев създаде Антимафия по времето на Иван Костов ,и стана неин председател , а сега е председател на Антикорупция---без коментар
62
0
 
0
 
! Отговори
Не на комунизма!!! преди 16 години
Готованка е ***,червен ***.....ние не отиваме да протестираме от името на Бойко и Болен,а отиваме да изметем червения *** от България
61
0
 
0
 
! Отговори
Ганимед преди 16 години
Само БСП в момента е реална политическа партия в България, това е вярно. Всички други формации в обществено-политическото пространство са просто шайка мародери, нагли и жалки измамници, нищо повече!
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Жалки недоволници и готованци, да ви видим утре колко ще се съберете около парламента и какво ще ви е настроението, като ставате *** и *** на Бойко Борисов! Той на свой ред после ще забрави за вас, кво си мислите, че ще ви направи швейцарци и ще забогатеете за 1 година ли? Колкото забогатяхте при Костов и противното му СДС и колкото станахте хора тогава, толкова ще получите и от Бойко, дето му ближете подметките сега! Нима не е видно, че тоя бандит ви изкарва като на заколение, а си гони само собствената, ЛИЧНА изгода и ще ви употреби по най-нагъл и мутренски начин!!! Внимавайте на кого слугувате, протестиращи!
59
0
 
0
 
! Отговори
t34 преди 16 години
Единствената партия в Бг е БСП.Ако махнем ББ и ГЕРБ няма да остане.Така е и в Атака и ДПС и ДСБ.
58
0
 
0
 
! Отговори
С.Патрашков преди 16 години
в Българя няма демокрация, има само ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ в изпълнение на бившите комунисти - ТРОЙНА БАНДИТСКА КОАЛИЦИЯ, събрана без принципи, от кол и въже, както се казва - а единстевното което ги обединява е да разграбят докрай МАЙКА БЪЛГАРИЯ, която на тях не им не никаква майка и да унищожат българския народ, от който те не са част и който ненавиждат
57
0
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 16 години
Да, в демократична държава уличният натиск може да мотивира политически решения г-н министър Петков!Не може в тоталитарна, в условията на диктатура и в полицейска такава.
56
0
 
0
 
! Отговори
лидис преди 16 години
Много ми е интересно от коя година е и в синхрон ли е със законите на демократичните страни в ЕУ ? И ТОЗИ ПЪТ ЛИ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ БЕЗЗАКОНИЕТО НИ ШЕ ТРЯБВА ДА ГО РЕШАВАТ В СТРАСБУРГ???
55
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН не от управ преди 16 години
мамка ви долна милиционерска - искам кръв да се лее - но не народна, а тази на тлъстите *** и кръвопийци на българския народ
54
0
 
0
 
! Отговори
Highway преди 16 години
БСП,ДПС,НДСВ - ВРАГОВЕ НА НАРОДА!
53
0
 
0
 
! Отговори
Полицай преди 16 години
Аз утре ще бъда пред парламента, рамо до рамо с моите другари и колеги полицаи, за да браним държавността в Р. България! Да видим кой протестиращ първи ще усети палката!