След два дни обявяват новия директор на БДЖ

Тогава си тръгва и Олег Петков
12 мар 2008 12:37,
8
След два дни обявяват новия директор на БДЖ
Министър Мутафчиев уволни Олег Петков, до два дни ще обяви заместника му. Снимка: Булфото

В петък официално ще бъде обявено името на новия директор на БДЖ ЕАД, каза пред журналисти в Пловдив министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

От тази дата е и официалното освобождаване от длъжност на все още действащия директор на компанията Олег Петков.

До няколко дни би трябвало да е готов и цялостният доклад на следствието във връзка с трагичния железопътен инцидент с влака София-Кардам, който ще покаже дали причината за пожара е техническа, или друга. Към момента е известно, че в някои вагони е имало само един пожарогасител.

Министърът потвърди готовността на БДЖ при необходимост от техническа експертиза на следствието да бъде предоставен същият тип вагони като тези в подпалилия се влак.

По думите на Мутафчиев идването на представители в България на Европейската железопътна агенция може да помогне не само на нашите железници, но и изводи от този инцидент да се ползват и от други железници в Европа, „тъй като той е специфичен“.

На въпрос на Investor.bg във връзка с очакваното отпадане на предпазната клауза за българската гражданска авиация, която не позволява на наши самолети между различни летища в страните от ЕС без изрично разрешение, Мутафчиев отговори, че утре в Брюксел ще разговаря и по този въпрос с комисаря по транспорта Жак Баро.

По думите на министъра България е изпълнила всички основни изисквания за тази клауза, но той, без да е разговарял с комисаря, не може да се ангажира към момента с конкретни срокове, още повече че и при положително разрешение, е необходимо и технологично време за отпадане на клаузата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 16 години
ето сега ще цъфне още един турски министър, което ще покаже, че всичко в БГ се върши противно на логиката
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
само да ме е мохамеданин борец за права и свободи !!!!!!!!!!!!!!!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
az преди 16 години
Експертизи да но наи довре нови вагони.Всеки ден дават как ведомствата получават не 1или 2 нови модерни коли а цели автопаркове . Имат нужда да а БДЖ няма ли от вагони . 80% от бедното население ползва този тганспорт.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Да не би да са направили конкурс за директорското място и ние да не сме разбрали?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
da my e 4estito..o6te nqkoe kopelnce 6te otide da se izy4i v 4yjbinata, o6te ima kakvo da se pootkradne....standarta na jivot 6te se yveli4i o6te na edna familiq.....da ni e 4estito
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
станишев показа класа на управленец, министър отговорен за недай си боже пробив на сигурността, шута на смешника попов с безнадежно овехтяло поведение на послъгване, ес експерти за неспецифичността на пожара
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
bb ste sloji negov 4owek