Антимафиотът - мафиот

Румен Петков знаел за случващото се в ГДБОП, знаел за ареста на Иван Иванов, но оставка няма да подаде
18 мар 2008 17:19,
62
Антимафиотът - мафиот
Заместник-директорът на ГДБОП Иван Иванов. Снимка: БГНЕС

„Има достатъчно основания, за да бъде отстранен зам.-директорът на ГДБОП Иван Иванов“, каза министърът на вътрешните работи Румен Петков.

Допълни, че е информиран за ареста на Иванов.

Петков отрече задържането на Иванов да има връзка със спирането на пари от еврофондове.

„От това, с което разполагам като информация, не мисля, че могат да се правят връзки на случая със спирането на парите, допълни той.

Министър Петков каза, че е разпоредил пълно съдействие от всички звена на МВР по случая.

Помолен да коментира поисканата му от ДСБ оставка, Румен Петков каза, че щяло да бъде изненадващо, ако не са я били поискали.

Днес и от „Атака“ и от СДС поискаха оставката МВР-шефа.

Председателят на ПГ на ОДС Йордан Бакалов коментира, че арестът на висш служител не е изненада за СДС, защото въпросът за корупцията в България при управлението на тройната коалиция "вече доста време се върти в публичното пространство".

Зам.-директорът на ГДБОП бе арестуван и обвинен за нерегламентирано разгласяване на държавна тайна и злоупотреба със служебно положение.

Задържането на Иванов става след възложената проверка на ДАНС във връзка с получена информация за извършени от него нарушения и "установени достатъчно данни за образуване на досъдебно производство", съобщиха от прокуратурата.

Според твърденията на депутат от опозицията "Иванов е предупреждавал разработвани производители и търговци на алкохол, използващи фалшиви бандероли".

Справката за престъпленията бе извадена от бившия директор на контраразузнаването и сегашен депутат от ДСБ Атанас Атанасов.

Миналата седмица той предаде на Главния прокурор Борис Велчев "документи и диск със записани разговори между полицай и бизнесмени от "сивата икономика".

Атанасов твърди, че е получил документите по пощата.

По думите му в МВР има кадрова търговия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
*** Rumen Petkov e nai ka4estveniqt politik na balkanite ne samo v Balgariq .
40
0
 
0
 
! Отговори
урод е преди 16 години
Петков е само един от българските политици, които биха продали всичко на всеки, стига да е добра сделката. Нещо повече, Петков твърде отблизо общува с представителите на ДПС, които винаги са проявявали интерес към националната сигурност. Лек проблем е, че ДПС пее поне на още две разузнавания турското и руското. Самата БСП, както е известно, в това отношение също има какво да предложи на ФСБ. България е член на НАТО и ЕС, а не на ОНД. Но това не пречи в момента нашата национална сигурност да е в ръцете на хора като Румен Петков. Да виждате някакво несъответствие?:)
39
0
 
0
 
! Отговори
Плевенчанин, набор н преди 16 години
А как пикае пиян по времето когато беше в кмет във фонтаните на центъра, това известно ли ви е? Е и може би за това сегашния кмет на Плевен Найден Зеленогорски , който му е и набор го бие когато и където го срещне по избори.
38
0
 
0
 
! Отговори
zmoto преди 16 години
Помолен да коментира поисканата му от ДСБ оставка, Румен Петков каза, че щяло да бъде изненадващо, ако не са я били поискали. imeno 4e e redno da si q podade sam bez da mu q iskat
37
0
 
0
 
! Отговори
Плевенчнин, набор на преди 16 години
A, знаете ли как Румен Петков като кмет пикае пиян в басейна на центъра, в градската градина??? Така, че негови защитници, които не сте от Плевен, трайте си.
36
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 16 години
е сега : всяка държава си има мутри ..... а при нас е мутрите си имат държава ::::::
35
0
 
0
 
! Отговори
Плевенчанин, набор н преди 16 години
А бе хора вие знаете ли кой е Румен Петков. Та той е жалка пияна ***, могат да го докажат много свидетели и факти.Нещо подобно е и две години по-малкия от него Венцислав Върбанов, бивш земеделски министър от БЗНС, сега мафиот с когото бяха приятелчета по чашка и се напиваха до безпаметност. Сега и двамата са велики. А бе въобще Плевен даде най-големите си *** за управленци, безскрупулни гадни пияндурници. Венци дори и като кмет на Долни Дъбник като се напиеше скачаше с костюм в басейн, а Румен щеше да се бие с полицията като кмет на Плевен, да зашитава Луканов при една тяхна мафиотска сбирка в Кайлъка.
34
0
 
0
 
! Отговори
DJ преди 16 години
Хей, Гешев, данъкоплатецо - ти плати ли си данъците или ги укри?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
ГЕШЕВ кротко не изпадаи в делириум.Точно за законност и принципи най-малко може да говори г-н Атанасов,я кажи колко корумпирани е разкрил докато е работил в МВР.И без истерия с крякане не се доказва нищо.
32
0
 
0
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 16 години
..... не си е пил хапчетата ! Май психиатриите са пуснали пациентите си в градска отпуска !
31
0
 
0
 
! Отговори
ГЕШЕВ преди 16 години
ВИЖТЕ КАКВО БЕ ЧЕРВЕНИ ПЛАТЕНИ ПРОПАГАНДАТОРИ , ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ЛЕВИ И ДЕСНИ И НЯКАКВА ПОЛИТИКА , А ЗА ЗАКОННОСТ И ПРИНЦИПИ , ЗА САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ХОРА ИЗДЪРЖАНИ ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ !
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
идвай и ги разчисти тия *** време ти е
29
0
 
0
 
! Отговори
aba преди 16 години
Petkov,ti si do tuk.Molja te podai si ostavka.
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
В момента в България управлява мафията и всичко което се случва е резултат от нейната дейност!
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Бате ви Румен си знае работата - всички бандити в затвора, Вальо Петров вън от МВР, Бойко Борисов у джаза. Кво повече?
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
всички тия *** ги храниме НИЕ.
25
0
 
0
 
! Отговори
Червения дракон преди 16 години
Хехехе, ми Атанасов що не дестваше по тез неща като беше шеф на разузнаването ? Щото тогава той самия гти закриляше и му носеха пари бандитите както пчелички носят мед, пък сега щото други се облажиха и джуджето Атанасов - първи защитник на закона! *** тез десните опозиционни *** даге!
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Десните да си гледат контрабандата на кафе и да не мрънкат много. ГЕРБерите да си пазят Бойко, че малко му остана, много взе да се отваря туй момче, даже се чудя що още не се е изказал по случаяс Иванов. Ама айде, здраве да е! Петков да не подава оставка, а само да разкара Вальо Петров че само бели върши тоз юнак, а десните и там изобщо опозицията да си траят, че и тях ги знаем кви са!
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 16 години
Колко висши държавници арестува г-н Атанасов когато бе в МВР.Значи като няма арестувани няма корупция , страхотна логика няма що.Иначе че министър Петков е *** това е друг въпрос но пък точно тези които работеха с мафията сега да са най принципни нещо не върви.
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Навързани са като СВИНКСА ТЕНИЯ тяхната маминка комунярско-номенклатурна!!! Не може да диша от тях народа вече !!!!Гнус ме е, просто ме е гнус от тях !!!