Царят твърд за "Кричим": Моя е. Вервайте ми, имам документи

Адвокатите му вкарват казуса в съда, защото имотът е "скромна резиденция на царското семейство"
28 май 2008 13:14,
93
Царят твърд за "Кричим": Моя е. Вервайте ми, имам документи
Снимка: БГНЕС

До края на седмицата адвокатът на Симеон Сакскобургготски - Ели Христова, ще внесе в Пловдивския окръжен съд искова молба за собственост на резиденция „Кричим”.

От прессекретариата на лидера на НДСВ коментират, че България е правова държава и е крайно време темата с царските имоти да бъде приключена окончателно, а не да бъде политизирана.

По думите на депутата Минчо Спасов в партията са получили сигнали, че царските имоти, конкретно в Кричим, отново ще бъдат използвани предизборно.

Царското семейство разполагало с необходимите нотариални актове отпреди 70 г., според които имотът в Кричим е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937г. и представлява "скромна резиденция на царското семейство".

Имотът фигурирал и в списъка на частните царски имоти, които подлежали на национализация, направен през 1946г. от правителството на Кимон Георгиев.

В края на април т.г. Пловдивският административен съд обяви за нищожна заповедта на областния управител Тодор Петков, с която той отказва да предаде имота.

Ден по късно Петков обяви, че възстановяването на двореца на Сакскобурготски и сестра му е парадокс.

Той припомни, че 371 декара и прилежащите към тях сгради, за който имот се претендира са публично-държавна собственост и нямат идентичност.

В момента Сакскобургготски и останалите членове на царската фамилия са собственици на част от недвижимите имоти, които са притежавали до 1946 год.

Някои медии изчисляват стойността на имотите на около 160 млн. евро.

На царското семейство частично са върнати резиденция “Врана” /от общо 3500 дка са върнати 980 дка, от които около 920 дка собствениците са дарили на Столичната община/, “Царска Бистрица”, “Саръ-гьол”, “Ситняково”, къща в гр. Баня, горски масиви в района на град Самоков - Боровец и с. Бели Искър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 16 години
Всеки, който има малко мозък в главицата си, може да провери в архивите и да види документи, които показват, че Симеон и Мария Луиза са били обезпечени, когато са били "изгонени" от страната - обезпечението им е превозено цяла влакова композиция, абе тамън 2 вагона злато.... Имотите са му били отплатени, ама той разчита на факта, че времето минава, българина затъпява, а той забогатява
32
0
 
0
 
! Отговори
В услуга на ЛАпача преди 16 години
Ваше Височество, само искам да ви напомня, че през годиата през която дедо ви Фердинанд - Лисицата е размахвал манифеста, на нашата независимост- тикнът му от Руския имепратор, та в оная година в тогавашните покрайнини на софия дето сега се срещат кварталите Банишора и Фондови Жилища е построена внушителна по вида и размерите си сграда с почти крепостни стени, що не издирите документи и за нея, може да си останете там за вечни времена, и въоръжена охрана ще ви осигурят и Вервайте ми и за по малко то 800 минути не дни ще ви Оправят двама или трима снажни *** там
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Те цяла България ограбиха вие за един Кричим ревете.
30
0
 
0
 
! Отговори
атака преди 16 години
Има документи за тоалетната вееервайте ми.На нас дадоха компенсаторки и трябва и него по този начин да обещетат. Нали всички сме равни да ама друг път. *** гадина
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Сега много знаете, ама гласувахте за Симо Измамата. Много *** народ е българския, ама много !!! Срам ме е, че и аз съм роден в тази държава.
28
0
 
0
 
! Отговори
Георгиев преди 16 години
Пуста завист!Е какво да направим,че няма как и вие да имате такива имоти?Само това ви е проблема!А човека си е реален собственик!Свиквайте с това,стига сте завиждали!Достатъчно дарения е направил,за които май всички си траят!Защо не обсъждате това?Дарил е толкова,колкото Костов и другите псевдо-политици взети заедно никога няма и дори да помислят да дарят!Така,че по спокойно с критиките!Няма ли работа за вас,че сте дошли тук да си чешете езиците?
27
0
 
0
 
! Отговори
Драгунов преди 16 години
Тоя съвсем онагля! Вместо да го разстрелят , те го направиха милиардер.Тоя няма срам и очи,затова да му ги извадим и да забраним на цялото им змииско племе да стъпва в България.Може да го съдим преди това за националните катастрофи който докара фамилията му на България,ако не трябва да влезе в сила " Драгунов " и братовчед му " Калашников " . Мамицата му кретенска не наяла се !!
26
0
 
0
 
! Отговори
Тодорова преди 16 години
Абех, докога този комарджия ще разграбва бедната ни родина? Спрете го, този престъпник, бре! Няма друга страна по света, в която да се случват подобни събития!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Че нали тоя световно известен комарджия дойде у нас само с тая цел.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Хаха, хайде да цепим България на 3!Едната част за испанеца-цар, друга част за лапето-министър-председател и последната за султана-турчин!
23
0
 
0
 
! Отговори
archy преди 16 години
toja kakto e tragnal maj otnovo shte stane car na balgarija .
22
0
 
0
 
! Отговори
FoXi преди 16 години
Kva e prilikata mejdu ministerstvoto i zatvora-i na dvete mesta ima samo prest1pnici
21
0
 
0
 
! Отговори
Mitko преди 16 години
Както може би става ясно от заглавието, съм ВЪРЛ Анти фен на монархията, на цялото им проклето потекло и особено на лицемерния Симеон. Май вече за всички е ясно, че се е довлякъл в БГ единствено и само за да заграби максималмо повече имоти.... ДОКОГА ще търпим поголовното разграбване на БГ?!?!?!
20
0
 
0
 
! Отговори
прее.ан преди 16 години
Eгати професионалния измамник е тоя , успя да измами 8 милиона българи , шапка му свалям за умението , но мисля че е краино време да бъде натирен от България , каквото взел взел , да се маха и повече да не се мярка тук този shit !
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
koi snae i bastamu e e kak gral na wremeto ,kakto nego, wegnaga se e predal na *** bes boi, badi
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Дайте ми един снайпер и ще го пратя, където му е мястото - в лечебницата на затвора!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
w germania go posnawali w amerika w zelia siat stialo towa da pomogne , nego nikoi nego posnawa, i samo s koministe se sabira,badi lajliwa
16
0
 
0
 
! Отговори
българка преди 16 години
Бре, най - красивите места от Родината ни са на Кобургите, откъде - накъде? Продажните български ко*елета са виновни за това дередже, че са дадени имоти на един пропаднал комарджия и за това, че изобщо Симеон е някой в тази скапана държава / казвам го със съжаление /!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
toi oswen s negowte imoti da se sanimawa,imam li nesto drugooswen towa, badi nagal li 4owek, xorata niamm akkwo da iadat , toi samo si sima mesta..posnal toi , nikoi oba4e nego ne go posnawa w sweta
14
0
 
0
 
! Отговори
Daniela Atanasova преди 16 години
Подкреп